Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΗΡΥΓΜΑ ΜΙΣΟΥΣ !!! ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ !!!

Κήρυγμα μίσους στους μαθητές της Θράκης!

 'υπερασπιζόμενοι την πίστη μας και την εθνική μας ταυτότητα'. Οι προκλήσεις της Αγκυρας και των φεροφώνων της, κυρίως του προξενείου της Κομοτηνής, εντείνονται στη Θράκη παράλληλα με την αύξηση της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, και σύμφωνα με την τουρκόφωνη εφημερίδα «Μπιρλίκ» που εκδίδεται στην Κομοτηνή, το παράρτημα Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης κάλεσε μικρά παιδιά μουσουλμάνων γονέων να μεταβούν στη γείτονα χώρα τον περασμένο Αύγουστο.
 Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη. Δεκάδες παιδιά επισκέφθηκαν τις πόλεις Τοπ Χανέ, Ουλού Τζαμί, Εμίρ Σουλτάν, Γεσίλ Τουρμπέ, Μουραντίγιε και το τζαμί του Μουράτ Α'. Ο πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του BTTDD Κιοσέ που τα συνόδευε ανέφερε ότι πραγματοποιούν μια 15μερη εκπαιδευτική και πολιτιστική επίσκεψη (!) και διαμένουν στο λύκειο τουριστικών επαγγελμάτων Ασλάνομπα. Εκεί, όπως εξήγησε, διδάσκονται την τουρκική γλώσσα στο πλαίσιο του ταχύρρυθμου καλοκαιρινού σχολείου. Παράλληλα, επισκέπτονται ιστορικά και πολιτιστικά σημεία της Προύσας.
 
Ο Κιοσέ ανέφερε ακόμη ότι «αυτού του είδους τα προγράμματα πρέπει να πραγματοποιούνται σε πνεύμα... ενότητας και ομοψυχίας» και ότι «σε αυτά γεννιούνται ευκαιρίες για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των νέων, για την καλύτερη κατάρτισή τους».
 
Και πρόσθεσε: «Οι νέοι μας θα πρέπει να ξέρουν ότι εδώ υπάρχει ένας σύλλογος και ότι οι... συντοπίτες τους τούς σκέφτονται, και πως είναι σημαντικό να ενημερώνονται για την Προύσα και για την Τουρκία που πάντα βρίσκεται δίπλα τους (!). Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να νιώσουν σαν στο σπίτι τους».
 
Τα παιδιά αυτά επισκέφτηκαν το ιστορικό κτίριο του δημαρχείου και την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου τους υποδέχτηκαν ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου και ο γ.γ. του δήμου Προύσας Νετσμετίν Σενοτζάκ.
 
Ο Σενοτζάκ ανέφερε ότι «οι περισσότεροι μετανάστες από τη Δυτική Θράκη ήρθαν στην Προύσα για να γνωρίσουν τον πολιτισμό τους στην... Τουρκία». Απευθυνόμενος στους ανηλίκους, τους είπε: «Σας δίνουμε μεγάλη αξία, διότι από εσάς δεν περιμένουν πολλά μόνο η Δυτική Θράκη και οι Τούρκοι, αλλά ολόκληρη η ισλαμική κοινότητα».
 
Ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου δήλωσε ότι «οι “Δυτικοθρακιώτες” νέοι στηρίζοντας τον πολιτισμό τους θα προστατεύσουν και την εθνική τους ταυτότητα. Εμείς (στη Δυτική Θράκη) πρέπει να υπάρχουμε υπερασπιζόμενοι την πίστη μας και την εθνική μας ταυτότητα. Γι' αυτό είναι ανάγκη να εκπαιδευτείτε καλά και να συνεχίσετε τον πολιτισμό μας. Η Τουρκία ποτέ δεν είναι δυνατόν να σας γυρίσει την πλάτη».
 
Λίγο πριν από την αναχώρηση των μαθητών, τους μοιράστηκε το βιβλίο «Τρικυμία Αχμέτ Σαδήκ», που εξιστορεί και ηρωοποιεί τη ζωή και την ακραία ανθελληνική δράση του γνωστού φασίστα Τούρκου πράκτορα. Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος της Προύσας χρηματοδοτείται απευθείας από τον Αχμέτ Νταβούτογλου.
 
Δυστυχώς, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ούτε βλέπουν ούτε ακούν τίποτα. Οταν συμβεί κάτι, θα είναι πολύ αργά για να αντιδράσει... Και ο νοών νοείτο.
dimokratianews.gr