Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Δ.Ν.Τ. : ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΔΝΤ: "Υπάρχει ακόμη μεγάλη αβεβαιότητα στην Ελλάδα" > ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί ότι υπάρχει ακόμη
σημαντική αβεβαιότητα σε ότι αφορά την ελληνική οικονομία, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα εξέλθει φέτος από το πρόγραμμα διάσωσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ουίλιαμ Μάρεϊ, είπε σε δημοσιογράφους ότι υπάρχει νέο ενδιαφέρον από επενδυτές για τμήματα της ελληνικής οικονομίας, τα οποία είναι «κλειδωμένα» από το 2008. 
Παρόλα αυτά, πρόσθεσε ότι: «Υπάρχουν ακόμη πολλές προκλήσεις στο μέλλον. Η αβεβαιότητα είναι ακόμη μεγάλη. Σύμφωνα όμως με την εμπειρία μας, όταν ένας «ενάρετος» κύκλος είναι σε εξέλιξη, η εμπιστοσύνη μπορεί να επιστρέψει πολύ γρήγορα».

Ο Μάρεϊ πάντως αρνήθηκε να κάνει προβλέψεις για το πότε θα αλλάξουν τα δεδομένα.

Η Telegraph αναφέρεται χαρακτηριστικά στις ευοίωνες προβλέψεις του Αντώνη Σαμαρά, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο για την έξοδο από το σχέδιο διάσωσης του ΔΝΤ και της ΕΕ μέσα στο 2014, καθώς και στην έξοδο της χώρας ξανά στις διεθνείς αγορές.

Σημειώνει επίσης και τις δηλώσεις Μπαρόζο, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα στο πλαίσο της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας, τόνισε ότι η Αθήνα θα πρέπει να συνεχίσει τις επίπονες οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με το πλάνο του 2012, η χρηματοδότηση από το ΔΝΤ προς την ελληνική κυβέρνηση θα συνεχιστεί μέχρι το 2016, ενώ η στήριξη της ΕΕ και της ΕΚΤ σταματάει μέσα στο 2014.

Από την πλευρά της η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ τόνισε ότι «μια περιοχή της αβεβαιότητας για την Ευρώπη είναι η υγεία των τραπεζών της».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr