Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΟΚΛΑΧΟΜΑ !!!

εκκλησία-του-σατανά
ΗΠΑ: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ  ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ
Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
Η Εκκλησία του Σατανά  που έχει επίσημη έδρα την Νέα  Υόρκη , κατέθεσε φάκελο στις κρατικές αρμόδιες αρχές της Οκλαχόμα για έγκριση αδειοδότησης ανέγερσης μνημείου, δίπλα από αυτό του « Δεκαλόγου » στην ίδια πόλη. Το σχετικό αίτημα συμπεριλάμβανε και το προτεινόμενο σχέδιο του προς ανέγερση γλυπτού , ύψους 2,1 μ. Πρόκειται για απεικόνιση του Σατανά υπό τη μορφή του Baphomet. Πρόκειται για ένα ένθρονο φτερωτό κερασφόρο, που φέρει γεννειάδα και είναι τραγοπόδαρος. Φέρει ερμητικό κυρήκειο,  και η πλάτη του θρόνου προσομοιάζει σε νεκρική πλάκα.  Η πεντάλφα απεικονίζεται στο επάνω μέρος του σχεδίου. Πλαισιώνεται από δυο χαμογελαστά και ανέμελα παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Πρόκειται για το επίσημο σήμα της Εκκλησίας του Σατανά των ΗΠΑ η οποία ιδρύθηκε νομίμως το 1966.
Το υπό έγκριση σχέδιο  του   Σατανικού μνημείου
Το υπό έγκριση σχέδιο του Σατανικού μνημείου
Απαιτούν την ανέγερση του μνημείου στο Καπιτόλιο  της Οκλαχόμα δίπλα από το μνημείο του Δεκαλόγου, επικαλούμενοι  τη θρησκευτική ισότητα και  ανεξιθρησκεία.  Υποστηρίζουν ότι η από το 2012  ανέγερση του μνημείου των Δέκα Εντολών στον ίδιο χώρο , παραβιάζει το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας δημιουργώντας θρησκευτικές διακρίσεις.
Ο εκπρόσωπος τύπου των Σατανιστών  Lucien Greaves , τόνισε μεταξύ άλλων ότι « το μνημείο θα είναι και χρηστικό καθώς θα λειτουργεί ως κάθισμα για ανθρώπους όλων των ηλικιών οι οποιοι θα μπορούν να αναπαύονται στην αγκαλιά  του Σατανά προς έμπνευση και στοχασμό.. »
πηγή: ΤΙME (07/01/14)