Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

ΛΑΜΠΡΟ !!! ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ , ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ !!! ΤΟΥ ΘΗΒΑΙΟΥ ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΣΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΊ΄ΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ !!!


Young Talents
Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης είναι από τους μικρότερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές της Εθνικής Νέων, όμως το ταλέντο του, η νοοτροπία του, η πορεία του και κυρίως τα κατορθώματά του στον Παναθηναϊκό δείχνουν ότι το μέλλον του ανήκει.
Το «youngtalents» στο πλαίσιο των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Εθνικής Νέων για τα προκριματικά του Euro U19, συνάντησε τον «γαλανόλευκο» άσο στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στην ποδοσφαιρική συζήτηση που κάναμε ο 17χρονος άσος (γεννημένος 24/10/2000) μίλησε για τον δρόμο προς την πρόκριση της Εθνικής Νέων στην Elite Round του EuroU19, στάθηκε στονCoach-ψυχολόγο Γιάννη Γκούμα και στο ταλέντο που κυριαρχεί στην «γαλανόλευκη».
Επίσης, ο Εμμανουηλίδης, με δεδομένο ότι είναι πρώτος σκόρερ στην Κ20 του Παναθηναϊκούκαι με τα γκολ του έχει οδηγεί τους «πράσινους» στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League K20, αναφέρθηκε στον τρόπο που ο ίδιος και οι συμπαίκτες του έχουν ντριμπλάρει τα οικονομικά προβλήματα του «τριφυλλιού» και στάθηκε στους Μαρίνο Ουζουνίδη και Τάκη Φύσσα.
Το καλύτερο το κράτησε για το τέλος, αφού ο «Έμμα» είχε τους λόγους του για να ευχαριστήσει τον πατέρα του, Νίκο Εμμανουηλίδη, ενώ… ενημέρωσε ότι έχει δύο τεράστια ποδοσφαιρικά πρότυπα!
Η πορεία του Δημήτρη Εμμανουηλίδη με την στρογγυλή θεά ξεκίνησε σε ηλικία 6 ετών στονΠαναλίαρτο, ενώ έξι χρόνια αργότερα έπαιξε στο Ιόλαο Θήβας (12 ετών), μετά στον Ιωνικό Αστέρα Θήβας (13 ετών) και στη συνέχεια στα Λεύκτρα της Βοιωτίας (14-15 ετών). Κάπου εκεί μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Ο Δημήτρης Μάρκος ήταν ο άνθρωπος που τον πήρε από το χέρι και τον οδήγησε στην Ακαδημία του «τριφυλλιού» τον Δεκέμβριο του 2015.



-Η Εθνική Νέων ξεκίνησε με ήττα κόντρα στην Ρουμανία και πλέον έχει μπροστά της δύο ματς με Γιβραλτάρ (11/11) και Ρωσία (14/11). Τι πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξετε ενόψει τω δύο αναμετρήσεων, αφού ακόμη η πρόκριση είναι ανοικτή υπόθεση;
«Σίγουρα ήταν μια ήττα που μας επηρέασε αρνητικά καθώς ξεκινήσαμε το ματς ιδανικά όμως δεν εξελίχθηκε όπως θα θέλαμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και στην ομάδα και να… φύγουμε από την Κρήτη με τη πρόκριση. Η ομάδα διαθέτει ταλέντο σε όλες τις γραμμές και πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

 -Έχετε στον πάγκο έναν προπονητή που έκανε σπουδαία καριέρα στα γήπεδα, τόσο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, όσο και με αυτή της Εθνικής ομάδας. Η άποψή σου για τον Coach Γιάννη Γκούμα και πως σας φτιάχνει ψυχολογικά μετά την ήττα της πρεμιέρας;
«Ο κόουτς σίγουρα ήταν και είναι μια τεράστια μορφή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ αισιόδοξος άνθρωπος και προσπαθεί την αισιοδοξία και την νοοτροπία του να την περάσει σε όλους μας. Ασκεί πάντα θετική επιρροή στην ομάδα και σε όλα τα παιδιά. Μας αναπτερώνει το ηθικό ακόμη περισσότερο μετά από αρνητικά αποτελέσματα και μας φέρνει ακόμη πιο κοντά απ’ ότι είμαστε».

-Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες τόσο με τη φανέλα της Εθνικής, όσο και με αυτή του Παναθηναϊκού;
«Επιθυμούμε όλοι μας να διορθώσουμε αυτό που έγινε με την Ρουμανία και να πάρουμε την πρόκριση στην Elite Round του Euro U19. Οι φιλοδοξίες μου με τη φανέλα της Εθνικης σίγουρα είναι να βρίσκομαι σε κάθε κλήση, αλλά και να φτάνω όσο πιο ψηλά γίνεται με το εθνόσημο στο στήθος δίνοντας το 110% των δυνατοτήτων μου. Στόχος μου με τη φανέλα του Παναθηναϊκού είναι να καθιερωθώ στη πρώτη ομάδα και να αξιοποιήσω με το καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που θα μου δοθούν».
-Είσαι μόλις 17 ετών και ήδη επαγγελματίας στον Παναθηναϊκό. Φέτος η Κ20 του Παναθηναϊκού κάνει εκπληκτική πορεία στη Super League U20 και είσαι πρώτος σκόρερ. Ποιο είναι μυστικό με δεδομένο ότι ο σύλλογος αντιμετωπίζει και οικονομικά προβλήματα;
«Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μυστικό. Γίνεται εξαιρετική δουλειά στις προπονήσεις και όλοι δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τον σύλλογο. Είμαστε ένα σύνολο που αποτελείται από ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και το κυριότερο είναι ότι είμαστε ομάδα με όλη της σημασία της λέξης»

-Σας έχουν επηρεάσει τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας :
«Δεν μας έχουν επηρεάσει τα προβλήματα του συλλόγου και η καλύτερη απάντηση σε αυτό είναι η εξαιρετική πορεία όλων των τμημάτων υποδομής του Παναθηναϊκού. Εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας μέσα στο γήπεδο και τον τρόπο που θα βελτιωνόμαστε».

– Έχεις ακολουθήσει την προετοιμασία της πρώτης ομάδας του Παναθηναϊκού και συμμετέχεις και σε προπονήσεις. Πλησιάζει η ώρα να πάρεις μια ευκαιρία από τον Μαρίνο Ουζουνίδη;
«Το αν θα μου δοθούν ευκαιρίες εξαρτάται καθαρά από τον προπονητή μας. Θεωρώ ότι ήδη μου έχει δοθεί τεράστια ευκαιρία να συμμετέχω στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας και είμαιευγνώμων γι’ αυτό. Από κει και πέρα εγώ θα δίνω το καλύτερο μου εαυτό και καθημερινά θα δουλεύω».

-Στην πορεία ποιος σε έχει βοηθήσει για να κάνει αυτά τα άλματα προόδου;
«Γενικά στη πορεία μου την μεγαλύτερη βοήθεια την έχω λάβει από τον πατέρα μου Νίκο, ο οποίος πραγματικά έχει κάνει τεράστιες θυσίες για να είμαι εδώ και τον ευχαριστώ πολύ! Από κει και πέρα έχω περάσει από τα χέρια πολλών προπονητών, οι οποίοι με στήριξαν πραγματικά και με βοήθησαν. Στον Παναθηναϊκό γίνεται εκπληκτική δουλειά στις Ακαδημίες με εξαιρετικούς προπονητές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Τάκη Φυσσα και τον κόουτς της πρώτης ομάδας τον κ. Μαρίνο Ουζουνιδη που μου δίνουν την ξεχωριστή ευκαιρία να προπονούμαι στην ανδρική ομάδα, με συμβουλεύουν και με βοηθούν να βελτιώνομαι συνεχώς»


-Ποιο είναι το ποδοσφαιρικό σου πρότυπο;
Από το εξωτερικό είμαι φαν του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος είναι ασταμάτητος. Από την Ελλάδα, παρότι δεν τον έζησα σαν ποδοσφαιριστή, αλλά τον έχουμε κοντά μας σε προπονήσεις του Παναθηναϊκού και τον έχω παρακολουθήσει σε Video, διαλέγω τον Δημήτρη Σαραβάκο!


10/11/2017                                            Δημήτρης Κανέλλος 


Young Talents