Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥ...ΠΑΝΙΚΟΥ !!! ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ !!!



Όσο περνούν οι μέρες από την ανακοίνωση των όρων της ανακεφαλαιοποίησης, τόσο γίνεται συνείδηση ότι ο δρόμος της επιστροφής προς τον ιδιωτικό τομέα θα απομακρύνεται… Σε κατάσταση ελεγχόμενου… πανικού βρίσκονται πλέον οι τράπεζες. Όσο περνούν οι μέρες από την ανακοίνωση των όρων της ανακεφαλαιοποίησης, τόσο γίνεται συνείδηση ότι ο δρόμος της επιστροφής προς τον ιδιωτικό τομέα θα απομακρύνεται. Πρώτοι αντιλαμβάνονται το …αδιέξοδο οι μικροί ιδιώτες μέτοχοι τους, οι οποίοι ξεκάθαρα βλέπουν ότι τα χαρτοφυλάκια τους κινδυνεύουν να υποστούν μεγάλη ζημία, από αυτή την εξέλιξη. Γι αυτό και σπεύδουν να “αδειάσουν” τις συμμετοχές τους.

Δεύτεροι αντιλαμβάνονται το μέλλον τους που διαγράφεται ζοφερό εμπρός τους οι περισσότεροι από τους διοικητές των πιστωτικών ιδρυμάτων. Το καθεστώς της κρατικοποίησης του εγχώριου τραπεζικού συστήματος θα συντηρηθεί για περισσότερα από πέντε χρόνια και σε όλη τη διάρκεια αυτής της “μεταβατικής” περιόδου, θα πρέπει να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα που συνεπάγεται η “κρατική σκέπη”. Δηλαδή μείωση μισθού, εξάλειψη των μπόνους και κατάργηση όλων των benefits που απολάμβαναν μέχρι σήμερα.

Αυτό όμως όπως εξελίσσεται η κατάσταση θα είναι το μικρότερο κακό. Το κακό είναι στο εξής θα πρέπει να δίνουν λόγο για κάθε κίνηση που θα κάνουν και κάθε απόφαση που θα παίρνουν, στον βασικό τους μέτοχο, που δεν θα είναι άλλος από το …κράτος.