Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΜΑΧΗ !!! ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ !!!



Στη Βουλή θα συζητηθεί σήμερα το πρωί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να διερευνηθούν οι χειρισμοί που οδήγησαν την, χώρα στο «μνημόνιο» καθώς, όπως όλα δείχνουν, τα τρία κόμματα που υποστηρίζουν την κυβέρνηση και συγκροτούν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα αρνηθούν τη σύσταση. Η διαδικασία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα με την ονομαστική ψηφοφορία, παρουσιάζει ιδιαίτερο ανδιαφέρον σχετικά με την στάση που θα κρατήσουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Η ΝΔ θα κρατήσει χαμηλούς τόνους ενώ από την διαδικασία είναι πιθανό να απουσιάζει ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Κώστας Τασούλας θα αναλάβει ως εισηγητής να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους το κόμμα του θα καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αν και η συγκεκριμένη έρευνα αποτελεί προεκλογική δέσμευση.

Ταυτόχρονα, θα προβεί σε μια γενικόλογη τοποθέτηση στην οποία θα αναφέρει ότι όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και αφού πρώτα μελετηθούν οι δύο δικογραφίες – για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη και για την λίστα Λαγκάρντ – θα κατατεθεί πρόταση για συνολική έρευνα.

Πέραν αυτών, «όχι» αναμένεται να ψηφίσουν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Ειδικότερα, την σχετική πρόταση για καταψήφιση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ κατέθεσε χθες ο Φώτης Κουβέλης στην συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος και όπως φαίνεται έγινε δεκτή.

Από την άλλη πλευρά υπέρ της σύστασης εξεταστικής θα ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ και πιθανότατα ορισμένοι εκ των ανεξάρτητων.



newpost