Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ 2 ο ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΒΩΝ , Η ΗΜΕΡΙΔΑ : '' Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ '' !!!


Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου η ¨Ημερίδα¨ στο 2ο Λύκειο Θηβών
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ                    Γ. ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΚΑΙ Χ. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Σ.Κ.ΑΝ) ΚΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Τ.Ε.Φ.Α.Α. Π. ΔΗΜΑΚΟΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Ε.Γ.Α.Σ)
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ¨Ημερίδα¨ με θέμα ¨Η Ολυμπιακή Ιδέα και ο Θανάσιμος Εχθρός της, τα Αναβολικά¨, που διοργανώνει η μη κερδοσκοπική εταιρεία ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30 στο Αμφιθέατρο του 2οΛυκείου Θηβών (στα Καστέλια)· ενδιαφέρον που προκαλείται όχι μόνο από το θέμα της ¨Ημερίδας¨ το οποίο είναι εξαιρετικά επίκαιρο και ιδιαίτερα διδακτικό για τους μαθητές, τη νεολαία γενικότερα και τους ανθρώπους του πολιτισμού και του αθλητισμού, αλλά και διότι θα το εισηγηθούν τρεις επιστήμονες, από τους πλέον ειδικούς στα θέματα αυτά που διαθέτει η χώρα μας: Ο καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Γιάννης Πανούσης, η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής στο ίδιο Πανεπιστήμιο και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Αναβολικών (Ε.Σ.Κ.ΑΝ) κα Χαρά Σπηλιοπούλου και ο καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α και αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ  κ. Παναγιώτης Δημάκος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργανώτρια της ¨Ημερίδας¨ μη κερδοσκοπική εταιρεία ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ - που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κου Καρόλου Παπούλια – είναι η πρώτη φορά που διοργανώνει μια τέτοια εκδήλωση για τους μαθητές Σχολείων και τους ανθρώπους του αθλητισμού, δεδομένου ότι τις πέντε πρώτες ¨Ημερίδες¨ της, τις πραγματοποίησε, με μεγάλη επιτυχία, κατά την προηγούμενη διετία, σε Περιφερειακές Διοικήσεις και Αυτοδιοικήσεις στο Ηράκλειο της Κρήτης, την Πάτρα, τηΘεσσαλονίκη, την Κομοτηνή και τη Χίο.
Στο ξεκίνημα της ¨Ημερίδας¨ της Θήβας θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κος Γεώργιος, ο Διευθυντής του 2ου Λυκείου Θηβών κος Τάκης Μάρκου, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Γιώργος Μουλκιώτης, ο Δήμαρχος Θηβαίων κος Σπύρος Νικολάου, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κος Ηλίας Τζαμτζής και ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου κος ΛάμπροςΚούτσικος.  
Η κεντρική ομιλία θα γίνει από τον πρόεδρο της εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, πρώην υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γιώργο Κατσιμπάρδη

Παρεμβάσεις θα κάνουν ο Διευθυντής του 1ου Λυκείου κος Βασίλης Τσιάμαλος, ο Διευθυντής του 3ου Λυκείου κος Γιώργος Φίλοςκαι η Διευθύντρια του Εσπερινού Γυμνασίου – Λυκείου κα ΣταυρούλαΓκιζίλη, ενώ οι μαθητές του Λυκείου και οι εκπρόσωποι φορέων θα μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις τους και να υποβάλλουν ερωτήσεις στο συντονιστή κ. Γιάννη Πανούση, ο οποίος και θα κλείσει την εκδήλωση διατυπώνοντας τα συμπεράσματα της ¨Ημερίδας¨.
Υ.Γ.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θήβας ¨ΔΙΡΚΑΙΟΣ ΚΥΚΛΟΣ¨ ανάλαβε τα έξοδα από τον μπουφέ που θα ακολουθήσει μετά την ¨Ημερίδα¨. 


ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΒΑΤΖΗΣ
Email:sovdim@hotmail.com