Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !!! ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ !!!

Στο πόδι βρίσκεται η Κρήτη για το ενδεχόμενο να καταστραφούν τα χημικά όπλα της Συρίας στη Μεσόγειο. Περιφέρεια, φορείς και πολίτες έχουν προγραμματίσει για αύριο στις 12.30 το μεσημέρι Παγκρήτια συγκέντρωση στο Αρκάδι, προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή 
τους σε αυτήν την προοπτική. 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, που θα είναι ομιλητής στην αυριανή συγκέντρωση, ζητεί σε μήνυμά του την παρέμβαση του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αποτροπή της πυρόλυσης των χημικών όπλων στην «κλειστή» Μεσόγειο.

Ο κ. Αρναουτάκης επισημαίνει τους κινδύνους που απειλούν το περιβάλλον και την ανθρώπινη ζωή, επικαλούμενος τους φόβους και τις επιστημονικές εκτιμήσεις ειδικών ερευνητών.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης αναφέρεται στις ενέργειες αντίδρασης της Περιφέρειας που από την πρώτη στιγμή ανέπτυξε συντονιστικό ρόλο και ήρθε σε επικοινωνία για κοινή αντίδραση με νησιά της Μεσογείου, την Ιταλία, Ελληνικές Περιφέρειες.

Για το θέμα έχει γίνει ήδη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ στάλθηκε επιστολή αντίδρασης στους υπουργούς Εξωτερικών και ΥΠΕΚΑ, αλλά και σε ευρωβουλευτές.
crashonline