Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΛΑΦΟΣ !!! ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ !!!

Έρευνα-κόλαφος: Οι μισές αυτοκτονίες το 2009-2010 σχετίζονται με τη λιτότητα

Σοκάρουν τα στοιχεία έρευνας του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ, που δείχνουν ευθεία σύνδεσητων μισών αυτοκτονιών ανδρών στην Ελλάδα τη διετία 2009-2010 με τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόστηκαν
Ευθεία σύνδεση των αυτοκτονιών ανδρών την περίοδο 2009 και 2010 στην Ελλάδα με τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονταν στη χώρα απέδειξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ.
Σε απόλυτους αριθμούς, οι μελετητές του πανεπιστημίου συνδέουν τουλάχιστον 500 αυτοκτονίες αντρών, ενώ όπως υπολογίστηκε, κάθε 1% κρατικών περικοπών προκαλεί  αύξηση κατά 0,43% στις αυτοκτονίες μεταξύ του ανδρικού πληθυσμού.

Η έρευνα, με τίτλο Ο αντίκτυπος της δημοσιονομικής λιτότητας στην αυτοκτονία:Εμπειρικά δεδομένα της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας» και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική περιοδική έκδοση «Social Science and Medicine journal» από τους Νικόλαο Αντονακάκη και Alan Collins από το Πανεπιστήμιο του Portsmouth.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άντρες μεταξύ 45 και 89 ετών είναι η κατηγορία με τον μεγαλύτερο κίνδυνο λόγω των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.
eglimatikotita.gr