Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ !!!

ο-εφιάλτης-του-Μεγάλου-Αδελφού-μια-τρομακτική-πραγματικότητα

Ο εφιάλτης του Μεγάλου Αδελφού μία τρομακτική πραγματικότητα !!!

Αυτό που συνειδητοποιήσαμε όλοι μας, μέσω των αποκαλύψεων του Edward Snowden για τις πρακτικές υποκλοπών και διαδικτυακών παρακολουθήσεων της NSA, είναι ότι η παγκόσμια κοινή γνώμη αντιμετωπίζει με πολύ μεγάλη σοβαρότητα τα ζητήματα της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων. Οι φόβοι, όλων μας, δεν βασίζονται σε μία «παρανοϊκή καχυποψία», είναι πραγματικοί και απολύτως ρεαλιστικοί..
Οι αποκαλύψεις του Snowden, αν και προκάλεσαν την παγκόσμια κατακραυγή, δεν ήταν οι πρώτες που καταδείκνυαν τα κενά ασφαλείας στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του διαδικτύου. Επίσης, αν και ο ίδιος ο Snowden έχει λάβει πολιτικό άσυλο βρισκόμενος στη Ρωσία, παρόλα αυτά τις τελευταίες εβδομάδες «παρευρέθηκε» (σ.σ.pentapostagma.gr – μέσω βιντεοκλήσεων) σε υψηλού επιπέδου συναντήσεις που αφορούσαν ζητήματα τεχνολογίας και ασφάλειας των διαδικτυακών δεδομένων.
Οι αποκαλύψεις του Snowden, έθεσαν όλους μας, σε βαθύτατους προβληματισμούς: ποια είναι η έννοια της ιδιωτικότητας στον 21ο αιώνα; Μπορούμε να μιλάμε για προστασία της ιδιωτικής ζωής ή είναι πλέον αδύνατον;
Πολλά βίντεο στο διαδίκτυο αναλύουν με «ανατριχιαστικές» λεπτομέρειες τους τρόπους που οι υπηρεσίες παρακολουθήσεων ελέγχουν και καταγράφουν κάθε κίνηση των χρηστών σε πραγματικό χρόνο..
Πλέον, ο μέσος χρήστης παράγει τεράστιες ποσότητες ψηφιακών πληροφοριών μέσω αναζητήσεων στις μηχανές αναζήτησης, διαδικτυακών αγορών, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνυμάτων και πληροφοριών που διαχέονται από τα προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.. Όλες αυτές οι πληροφορίες αποθηκεύονται σε υπερεξελιγμένους servers.. Γιατί αποθηκεύονται, όμως, όλα τα ψηφιακά μας «αποτυπώματα»;
Αυτοί που ενδιαφέρονται για τη συγκέντρωση τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων προσωπικών πληροφοριών είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις.
Επιχείρηση Big Data… Για την πρόοδο της επιστήμης και της γνώσης, όπως υποστηρίζουν μερικοί, ή για την συγκέντρωση της απόλυτης ισχύος και εξουσίας; Το 2008 η Google κατάφερε να προβλέψει επιδημίες του ιού της γρίπης μέσω της καταγραφής των αναζητήσεων χρηστών σχετικά με τα «συμπτώματα της γρίπης» ή με το «που μπορώ να αγοράσω ένα θερμόμετρο».
Κανείς δεν γνωρίζει, ούτε θα μπορέσει να προσδιορίσει με ακρίβεια, ποιος μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσπελάσει τα προσωπικά μας δεδομένα, να τα αποθηκεύσει και να τα χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν. Ο εφιάλτης του Μεγάλου Αδελφού, είναι πλέον, μία τρομακτική πραγματικότητα.
Δείτε το σχετικό βίντεο: