Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ !!! ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ Κ. ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΠΑΡΙΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ !!!



ΘΕΜΑ:
 « Το διακύβευμα των εκλογών ».

Η εμπειρία μου έως σήμερα με έχει διδάξει ότι το κατάλληλο άτομο τη δεδομένη χρονική στιγμή μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της τύχης μιας ομάδας, μιας κοινότητας, ακόμη και ενός λαού. Στην πρόσφατη Ελληνική ιστορία υπάρχουν τρανταχτά παραδείγματα όπου ένας ηγέτης (ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος κλπ.) με πράξεις ή με παραλείψεις του έχει ασκήσει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη, τη λύση των προβλημάτων ή την καταβαράθρωση της χώρας μας.
Με τις δημοτικές εκλογές να πλησιάζουν είναι πιστεύω χρήσιμο να εντοπίσουμε το διακύβευμα της δεδομένης χρονικής στιγμής. Ο επόμενος Δήμαρχος της πόλης μας και το Δημοτικό Συμβούλιο θα βρεθεί μπροστά σε κρίσιμα διλήμματα και αποφάσεις από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του. Το βέβαιο είναι πως η πόλη μας διέρχεται σήμερα την πιο κρίσιμη καμπή, που αφορά στην οικονομική της επιβίωση. Δυστυχώς, η έλλειψη βούλησης, προνοητικότητας, ο εφησυχασμός, οι ευθύνες των έως τώρα διαχειριστών τα του δήμου μας δημιούργησαν μια χιονοστιβάδα λαθών τα οποία σήμερα καλούμαστε εμείς ως νέα δημοτική αρχή να χειριστούμε αν μας επιλέξετε.
Μέσα σε αυτή την διογκούμενη κρίση η οποία έχει ήδη πλήξει κάθε νοικοκυριό δεν υπάρχει χρόνος για πειραματισμούς ή για αναβολές. Χρειάζεται να ληφθούν άμεσες και τολμηρές αποφάσεις με στόχο την οικονομική εξυγίανση του δήμου μας, αλλά και τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης σε συνεργασία με όλους τους φορείς και βεβαίως νέες θέσεις εργασίας για τους άνεργους πολίτες της πόλης μας.
Δεν είμαστε αιθεροβάμονες ο Δήμος δεν πρόκειται να ορθοποδήσει από τη μια μέρα στην άλλη. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, ούτε και προσφέρουν οποιαδήποτε υπηρεσία στον τόπο μας, είτε η ωραιοποίηση της κατάστασης είτε η διασπορά πανικού. Από την άλλη δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Χρειάζεται να γίνει αλλαγή τώρα. Χρειάζεται να θεραπεύσουμε το Δήμο μας σήμερα!
Κάθε απόφαση μας θα έχει πολλαπλές συνέπειες στην κοινωνική συνοχή και θα πλήττεται πολλαπλάσια η νέα γενιά, αφού η ανεργία στους νέους της πόλης μας έχει ξεπεράσει το 50%. Για τους λόγους αυτούς σήμερα απαιτείται μια δυναμική ηγεσία στο Δήμο η οποία θα είναι αποφασιστική, άμεση, πειστική και με κοινωνική ευαισθησία από την πρώτη κιόλας ημέρα. Μια ηγεσία η οποία εφόσον έχει ήδη προβεί στην αυτοκριτική της, θα εργαστεί ακούραστα για να ξαναστήσει θεσμούς που θα αποκαταστήσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών και ειδικά των νέων μας.
 Για να πείσουμε τη νέα γενιά του τόπου μας να επενδύσει το μέλλον της στην πόλη μας είναι απαραίτητο οι ίδιοι οι νέοι να αισθανθούν ότι λειτουργούν σε ένα περιβάλλον όπου ο καλύτερος αμείβεται και η ατομική πρωτοβουλία επιβραβεύεται σε ένα σύστημα που να επικρατεί η αξιοκρατία και η ισονομία.
Είναι και για τους πιο πάνω λόγους που πιστεύω ότι το σημερινό πολιτικό διακύβευμα είναι κατά πόσο ο τόπος μας θα έχει μια δυναμική ηγεσία στο Δήμο που θα συγκρουστεί με τα προβλήματα, θα ενώσει τον λαό ή θα παραμείνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στις συνταγές και τις φιλοσοφίες που δημιούργησαν τα προβλήματα. Τώρα είναι η ώρα που θα πρέπει να αναλάβει το πηδάλιο του Δήμου ένας έμπειρος ΔΗΜΑΡΧΟΣ με αποδεδειγμένο κύρος και αποφασιστικότητα. Πιστεύω ότι η πλειοψηφία των συμπολιτών μας αντιλαμβάνεται ότι ο κ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ είναι το κατάλληλο πρόσωπο στην δεδομένη χρονική στιγμή αφού διαθέτει την πείρα, την τόλμη και τις γνώσεις για να αναλάβει τις τύχες του Δήμου μας διακρίνοντας κάθε φορά το μείζον από το έλασσον…
Στο χέρι μας είναι να περάσουμε στη νέα εποχή με την ηγεσία που μας αξίζει!
Με τιμή
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΡΙΣΗ του ΠΑΡΙΣΗ