Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΤΑΜΑΤΗ ΧΑΛΒΑΤΖΗ !!!



Με αφορμή την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου 2014 – 2019, ευχόμαστε σε όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους καλή υγεία και δύναμη, για μια δημιουργική θητεία προς όφελος του Δήμου μας και των συνδημοτών μας.
Βεβαίως είναι γνωστό σε όλους μας ότι η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, ως αποτέλεσμα μιας ανάλγητης και καταστροφικής πολιτικής λιτότητας, έχει περιθωριοποιήσει μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας οικονομικά και εργασιακά, εκτοξεύοντας την ανεργία, ειδικότερα των νέων, σε εφιαλτικά για την ισορροπία της κοινωνίας νούμερα. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα. Ελπίζουμε σε μια αγωνιστική και διεκδικητική παρουσία όλων μας, για την αναστροφή και την ανατροπή αυτής της πορείας εξαθλίωσης .
Από την πλευρά μας, ως εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης «Δήμος Θηβαίων – Ώρα ευθύνης», έχουμε πλήρη συναίσθηση των ευθυνών και των υποχρεώσεων τις οποίες αναλαμβάνουμε έναντι του Δήμου και των συμπολιτών μας και δηλώνουμε προσήλωση στα καθήκοντά μας, με καθημερινή παρουσία, συμμετοχή και αγωνιστική διεκδίκηση της προστασίας του « γενικότερου συμφέροντος».
Υπηρετώντας την θέση της « αξιωματικής αντιπολίτευσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων, αναλαμβάνουμε την ευθύνη, όχι μόνον έναντι αυτών που μας ψήφισαν, αλλά του συνόλου των συμπολιτών μας να καταθέσουμε προτάσεις και να διεκδικήσουμε λύσεις για το σύνολο των θεμάτων που εισηγηθήκαμε κατά την προεκλογική περίοδο, να συνεργαστούμε με όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε ένα πλαίσιο κοινής δράσης και αμοιβαίου σεβασμού της διαφορετικής αντίληψης, για το καλό του πολίτη και την προώθηση των θεμάτων που αφορούν στην πρόοδο του Δήμου.
Παράλληλα όμως θα ελέγχουμε τις πράξεις της Δημοτικής Αρχής με βάσει τις αρχές της διαφάνειας, της ισονομίας, της κοινωνικής μέριμνας για την προστασία των αδυνάτων, της προστασίας του δημόσιου χώρου και του περιβάλλοντος και της αποτελεσματικής λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Πιστεύω μας είναι ότι, ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν περιορίζεται σε αρνητικές και καταγγελτικές συμπεριφορές, αλλά και σε γόνιμο και διεκδικητικό διάλογο, με δημιουργική και προοδευτική κατεύθυνση, όπως επιβάλλει η δημοκρατική ευαισθησία μας.
Βεβαίως πρέπει στο σημείο αυτό να επισημάνουμε προς τον επανεκλεγέντα Δήμαρχο, ότι:
- Η «συμπόρευση» έχει ως προαπαιτούμενα: τον ειλικρινή διάλογο, την συναντίληψη και την συναπόφαση Χωρίς αυτά η συμπόρευση είναι όχι απλά αδύνατη, αλλά καταστροφική για τον Δήμο και τους συμπολίτες μας.
- Η τελετή ορκωμοσίας αφορούσε στο σύνολο των νεοεκλεγέντων στο Δήμο και η δημοκρατική συμπεριφορά επιβάλλει συμμετοχή και παρουσίαση όλων των απόψεων αναλογικά. Οι ηγεμονικές συμπεριφορές αφορούν άλλου τύπου καθεστώτα και παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Εν αρχή αυτά και ελπίζουμε να ληφθούν υπόψιν για την συνέχεια. 

«Δήμος Θηβαίων – Ώρα ευθύνης
Γραφείο Τύπου