Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΚΡΙΣΗ !!! ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ !!!













Η εκτίμηση των επιτελών που παρακολουθούν από πολύ κοντά και καθημερινά την συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο το τελευταίο “θερμό” διάστημα έχει παγιωθεί σ΄ ένα συμπέρασμα:

•Η Άγκυρα επιδιώκει την κλιμάκωση στο Αιγαίο και αναζητά την
ευκαιρία για την προκαλέσει.

Η εκτίμηση αυτή προκύπτει όχι μόνο από τους αριθμούς των προκλήσεων,ακόμη και από την λεγόμενη “ποιοτική τους αναβάθμιση”. Ένα στοιχείο που δεν έχει δημοσιοποιηθεί δείχνει με τον πιο πειστικό τρόπο ότι η Τουρκία έχει “λυμένο το ζωνάρι” στο Αιγαίο.

•Οι Τούρκοι έχουν τριπλασιάσει τον αριθμό αεροσκαφών επιφυλακής που μένουν “πίσω” στις βάσεις όσο οι παραβιάσεις και οι υπερπτήσεις τους εξελίσσονται στο Αιγαίο. Πρόκειται για τα αεροκάφη “εφεδρείας” που θα απογειωθούν αν κάτι δεν πάει καλά στο Αιγαίο. Αν ένας Τούρκος πέσει με απλά λόγια.

•Τα αεροσκάφη που θα απογειωθούν σ΄ αυτή τη περίπτωση συνοδεύουν υποτίθεται τα εναέρια μέσα έρευνας διάσωσης για να εκτελέσουν “έρευνα διάσωση μάχης”. Όπως έκαναν στην περίπτωση του δολοφόνου Τούρκου πιλότου που σκότωσε τον Ηλιάκη ανοιχτά της Κρήτης.

Οι αριθμοί αυτών των αεροσκαφών εφεδρείας έχουν τριπλασιαστεί και δημιουργούν την άποψη ότι οι Τούρκοι ψάχνουν την ευκαιρία να μπουν στο Αιγαίο ως “ταύροι στο υαλοπωλείο”.

Δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη μια τέτοια κατάσταση. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να εμπλακεί σε μια κλιμακούμενη κρίση. Από την άλλη πόσα και για πόσο μπορεί να ανεχθεί η Αθήνα απ΄ όσα απερίγραπτα κάνει κάθε μέρα η Άγκυρα;

Πηγή:  militaire.gr