Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ !!!

Αποκάλυψη: Βρέθηκε το μέρος που βρίσκεται η Κιβωτός της Διαθήκης (pics)

 
To Ινστιτούτο αναζήτησης και εξερεύνησης της βιβλικής αρχαιολογίας κατάληξε στο που βρίσκεται η Κιβωτός της Διαθήκης, αποκαλύπτοντας ακόμη και το ποιος την φυλάει. 
Απάντηση σε ένα από τα μεγαλύτερα και διαχρονικά ερωτήματα του κόσμου, φαίνεται να έδωσε το Ινστιτούτο αναζήτησης και εξερεύνησης της βιβλικής αρχαιολογίας (Bible Archaeology, Search & Exploration Institute-BASE), το οποίο για χρόνια έψαχνε το μέρος που ολοκλήρωσε το ταξίδι του η Κιβωτός της Διαθήκης μετά την αναχώρησή της από την Ιερουσαλήμ το 587 π.Χ.
Μιλάμε για το ιερό κιβώτιο, στο οποίο φυλάσσονταν, μεταξύ άλλων ιερών αντικειμένων, οι πέτρινες πλάκες που πάνω τους ήταν γραμμένες οι Δέκα Εντολές που είχε παραδώσει ο Θεός στον Μωυσή και όχι για την Κιβωτό του Νόε, με την οποία πολλοί την μπερδεύουν.

Πολλοί ιστορικοί είχαν συμφωνήσει οτι η κιβωτός καταστράφηκε, όμως το BASE είχε διαφορετική άποψη, θεωρώντας πως φυγαδεύτηκε, αλλάζοντας συνεχώς τοποθεσίας σε ένα μεγάλο ταξίδι που κράτησε αρκετά χρόνια, με τελικό προορισμό το Αξούμ της Αιθιοπίας.
Εκεί λοιπόν, σύμφωνα με την έρευνα που έχει γίνει, βρίσκεται κρυμμένη στην εκκλησία της Παναγίας στην Σιών όπου φυλάσσεται κάτω από αυστηρά μέτρα. Μόλις ένας μοναχός έχει το δικαίωμα εισόδου στον χώρο που βρίσκεται και ο επόμενος που θα μπει, θα είναι ο αντικαταστάτης του όταν πεθάνει.

Για πολλά χρόνια, πριν καταλήξει εκεί, είχε βρει καταφύγιο, στο νησί Ελεφαντίνη της Αιγύπτου, όπου οι ερευνητές βρήκαν υπολείμματα ενός ναού ανάλογο με αυτό του Σολομώντα, ο οποίος πιθανότατα είχε φιλοξενήσει την Κιβωτό. Άγνωστο όμως το γιατί καταστράφηκε το 410 π.Χ, με αποτέλεσμα να υπάρξει νέα μετακίνηση, μέσω του ποταμού Νήλου στο νησί Τάνα Κρίκος στον ποταμό Τάνα της Αιθιοπίας και από εκεί στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Η τελευταία μεταφορά του έγινε το 338 μ.Χ, όταν πλέον ο μεγαλύτερος πληθυσμός της χώρας είχε ασπαστεί τον Χριστιανισμό.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως βρεθεί κάποιος τρόπος να επιβεβαιωθούν όλα τα παραπάνω, υπάρχουν προφητείες που συνδέουν το γεγονός αυτό με την Ημέρα της Κρίσης.