Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

4000 ΜΟΣΧΟΒΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ... ΦΩΣ??

ΣΆΒΒΑΤΟ, 1 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2011

4.000 Μοσχοβίτες χωρίς... φως!!

Μια εβδομάδα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν χιλιάδες κάτοικοι οικισμών και κωμοπόλεων της Μόσχας. Τα... άκουσαν από τον Βλαντιμίρ Πούτιν οι αρμόδιες αρχές...

Τουλάχιστον 4.000 χιλιάδες κάτοικοι 35 οικισμών και κωμοπόλεων στα περίχωρα της Μόσχας παρέμεναν, λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και αυτό έκανε... έξαλλο τον Ρώσο πρωθυπουργό, που τα έψαλλε στις αρμόδιες Αρχές γιατί απέτυχαν να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους.

«Είπατε ότι έως τις 18.00 όλα θα έχουν αποκατασταθεί» είπε ο Β. Πούτιν κατά τη διάρκεια σύσκεψής του με τον κυβερνήτη της περιφέρειας των περιχώρων Μόσχα Μπαρίς Γκρόμοφ, τον υπουργό Ενέργειας Σεργκέι Σματκό και τον επικεφαλής του ηλεκτρικού δικτύου Νικολάι Σβετς, προσθέτοντας ότι «αν δεν υπήρχε βεβαιότητα, δεν χρειαζόταν να το πείτε».

«Προτείνω να πάτε και μαζί με τους κατοίκους των περιοχών αυτών να γιορτάσετε την είσοδο του νέου έτους, να μοιραστείτε και να πάτε και οι τρεις» είπε ο Β.Πούτιν, σημειώνοντας ότι αναμένει ενημέρωση για τα αποτελέσματα και το πέρας της περιπέτειας των κατοίκων, που συμπληρώνουν μία εβδομάδα χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Πιο συγκρατημένος ο υπουργός Ενέργειας διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα θα έχει πλήρως επιλυθεί περί τα μέσα της αυριανής ημέρας, πολύ αργότερα από τις αρχικές υποσχέσεις των επίσημων Αρχών. Σε τουλάχιστον 25 περιοχές γύρω από τη ρωσική πρωτεύουσα περίπου 400.000 κάτοικοι αντιμετώπισαν μερικές ή και πλήρη διακοπή του ρεύματος, λόγω της λεγόμενης "παγωμένης βροχής", ένα πολύ σπάνιο για τη Ρωσία μετεωρολογικό φαινόμενο, που κάλυψε τη Μόσχα και την περιφέρειά της στις 25 Δεκεμβρίου.

Απόψε αναμένεται το θερμόμετρο να κατέβει ακόμη χαμηλότερα στην περιοχή της Μόσχας, γύρω στους 11-13 βαθμούς κάτω από το μηδέν, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την αποκατάσταση των βλαβών.


Newsbeast.gr
sarotiko