Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΕ ΠΥΡΙ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΚΑΣΝΕΣΙ ΒΑΓΙΩΝ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Αθανασίου στον Καλλικρατικό Δήμο Θηβαίων



Στις ενορίες του Αγίου Αθανασίου στην συνοικία του Πυριού και στο Κασνέσι, στην Δημοτική Ενότητα Βαγίων, βρέθηκε χθες βράδυ ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.
Ο κ. Νικολάου αρχικά βρέθηκε στο Πυρί όπου στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ Γεώργιος.
Παρόντες ήσαν επίσης ο πρώην Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νίκος Σβίγγος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Αλέκος Στάϊκος, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ κ. Ηλίας Πέτραινας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γιώργος Σδόνας, κ. Παναγιώτης Βενιζέλος και κ. Κώστας Βενιζέλος. Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας κ. Κώστας Χαρέμης πλαισιωμένος από συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας.
Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Θηβαίων συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Αγίου Αθανασίου στο Κασνέσι Βαγίων συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Βαγίων κ. Παναγιώτη Τσαραμπάρη, τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών κ. Παναγιώτη Ζερικιώτη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θηβαίων κ. Αθανάσιο Κοκοντίνη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ κ. Αλέκο Στάϊκο, τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΘ κ. Ηλία Πέτραινα.
Επίσης παρευρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αικατερίνη Χατζήνα, Σωτήρης Δρένιος, Κώστας Βενιζέλος και Παναγιώτης Μπατσούλης, ο Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βαγίων κ. Γεώργιος Τσέλλος πλαισιωμένος από συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Βαγίων.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θηβαίων στα ΜΜΕ είπε σχετικά:
«Συμμετείχαμε και εμείς στην Περιφορά της εικόνας του Αγίου Αθανασίου στο Κασνέσι Βαγίων. Νωρίτερα βρεθήκαμε στον Άγιο Αθανάσιο στο Πυρί όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης μας.
Είναι μια ημέρα γιορτής και για το Πυρί και για τα Βάγια όπου οι συνδημότες μας έδωσαν δυναμικά το παρόν τους.
Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχηθώ Χρόνια Πολλά σε όλον τον κόσμο που συμμετείχε στις Θρησκευτικές αυτές εκδηλώσεις και ιδιαίτερα σε όσους και όσες εορτάζουν
».