Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Ομιλία του Δημάρχου Θηβαίων στους Δημοτικούς υπαλλήλους του Καλλικρατικού Δήμου


Με τους υπαλλήλους του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων συναντήθηκε το μεσημέρι ο Δήμαρχος Θηβαίων, στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας.
Ο κ. Νικολάου στην σύντομη ομιλία του, και αφού ευχήθηκε για το νέο έτος, αναφέρθηκε στην μετάβαση της Αυτοδιοίκησης στον θεσμό του Καλλικράτη και ζήτησε την συνεργασία όλων προκειμένου να προχωρήσει ο νέος Δήμος, προς όφελος του πολίτη.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Θηβαίων είπε χαρακτηριστικά:
«Κυρίες και Κύριοι,
Κατ’ αρχήν με την ευκαιρία του νέου έτους θέλω να ευχηθώ σε όλους Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το 2011.
Επίσης να ευχηθώ το νέο έτος να είναι έτος ειρήνης, αγάπης και να είμαστε όλοι υγιείς.
Ζήτησα σήμερα να γίνει αυτή η συγκέντρωση αφενός μεν για τις ευχές, αφετέρου για να έχω την πρώτη επαφή μαζί σας.
Όπως όλοι γνωρίζετε ο νέος Δήμος μας με τον Καλλικράτη, έχει αλλάξει όρια. Είναι ένας Δήμος με πολύ μεγάλη έκταση, με περισσότερες υποχρεώσεις και σίγουρα με περισσότερα προβλήματα.
Επίσης με το νέο σχέδιο ξεκινάει ένας Δήμος καινούργιος, σε νέες βάσεις και επειδή τα βήματα που απαιτούνται είναι αρκετά και ο χρόνος πολύ λίγος, θα πρέπει όλοι μας να προσπαθήσουμε να κάνουμε βήματα σταθερά, βήματα εμπρός.
Κυρίες και Κύριοι, αγαπητοί συνεργάτες,
Ο νέος Δήμος μας είναι πλέον ένας μεγάλος οργανισμός. Το ανθρώπινο δυναμικό του είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιο. Ένα κεφάλαιο το οποίο μέσα από τις σύγχρονες αρχές Διοίκησης και με σταθερό και κατάλληλο περιβάλλον εργασίας, χρησιμοποιείται σήμερα για την παραγωγή έργου.
Κατά την ομιλία μου, την ημέρα της ορκωμοσίας, είχα πει ότι το προσωπικό του Δήμου είναι η ραχοκοκαλιά της Δημοτικής οντότητας, χωρίς τη συνδρομή των οποίων οποιαδήποτε προσπάθεια θα αποτύχει ακόμα και ως σκέψη.
Επίσης είχα πει ότι βασική αρχή της νέας Δημοτικής Αρχής είναι να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους γιατί πιστεύουμε ότι μόνον έτσι μπορεί ο καθένας μας να αναλάβει τις ευθύνες του και να αλλάξει τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς.
Αγαπητοί συνεργάτες,
Εμείς, ως νέα Δημοτική Αρχή εμπιστευόμαστε, πιστεύουμε και στηριζόμαστε στις δυνατότητες του προσωπικού και είμαστε σίγουροι ότι πέρα από τα όποιες δυσκολίες όλα θα πάνε καλά.
Είμαστε επίσης βέβαιοι ότι το προσωπικό του Δήμου μας, εσείς, θα φέρεται σε πέρας την δύσκολη αποστολή σας, ειδικά σήμερα όπου οι απαιτήσεις του Καλλικράτη είναι πολύ περισσότερες και πρωτόγνωρες.
Η συνεργασία της πολιτικής ηγεσίας και των εργαζομένων είναι απαραίτητη για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και πάντα προς όφελος του πολίτη και του τόπου μας.
Σήμερα λοιπόν, με τον νέο αυτοδιοικητικό σχεδιασμό της χώρας μας, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, έχουμε μια χρυσή ευκαιρία όπου πολλά από τα προβλήματα του Δήμου θα αντιμετωπιστούν ριζικά και αποτελεσματικά ώστε ο νέος Δήμος μας να γυρίσει σελίδα.
Θα ήθελα επίσης να σας πω με κάθε ειλικρίνεια ότι η νέα Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά θα είμαστε δίπλα σας, θα είμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ στο ατομικό-προσωπικό σας πρόβλημα, στο οικογενειακό, στο υπηρεσιακό.
Σε ότι αφορά εμάς, οι επαφές μας μαζί σας θα είναι σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης σε όλα τα θέματα της υπηρεσίας. Θα είναι επαφές εποικοδομητικές-πρακτικές. Θα είναι επαφές σε κλίμα ήπιο και ειλικρινά γιατί όχι και ευχάριστο.
Εμείς από εσάς θα θέλαμε την βοήθεια σας, ειδικά στα σημερινά πρώτα βήματα του Καλλικράτη. Θέλουμε την βοήθεια σας στην άψογη και άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη. Θέλουμε επίσης και η αντιμετώπιση του πολίτη να είναι τέτοια ώστε να εξακολουθήσουμε να δείχνουμε το καλό μας πρόσωπο, υπηρετώντας τον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Κλείνοντας και αφού σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε πρόθυμοι, είμαστε ανοιχτοί και με χαρά θα ακούσουμε κάθε πρόταση σας ώστε με τις γνώσεις σας και την εμπειρία σας να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερα βήματα μπροστά.
Βήματα μπροστά για το καλό του Δήμου μας, για το καλό όλων μας.
Σας ευχαριστώ»