Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ !!! ...ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ !!!


Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Μετά την παραίτηση του υφυπουργού Γ. Κουτσούκου στο ΠΑΣΟΚ φοβούνται και παραιτήσεις βουλευτών

Με καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί μοιάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και η αυριανή συνεδρίαση της στις 4 το απόγευμα αναμένεται να αποκαλύψει το μέγεθος των αντιδράσεων ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών για το PSI και την νέα δανειακή σύμβαση. Η παραίτηση του Γιάννη Κουτσούκου από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, καθώς υπάρχουν πληροφορίες που φέρουν αρκετούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να διαφωνούν με τα νέα μέτρα και να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν ή ακόμη και να παραιτηθούν σε ενδειξη διαμαρτυρίας.

Πάντως, ο κ. Κουτσούκος αιφνιδίασε τους πάντες με την παραίτησή του καθώς στην ανακοίνωσή του σημειώνει δεν μπορεί ως αρμόδιος υφυπουργός να υλοποιήσει τα μέτρα που αποφασίστηκε από τους πολιτικούς αρχηγούς να περιληφθούν στο νέο οικονομικό πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Γ. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ
Μέχρι στιγμής βουλευτές όπως ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο Χρήστος Μαγκούφης, ο Ευτύχης Δαμιανάκης, ο Μάτατζη Τσετίν κ.α. φημολογείται ότι θα καταψηφίσουν. Να σημειωθεί ότι άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σκέφτονται να καταψηφίσουν στην πρώτη ψηφοφορία επί τς αρχής και άλλοι στο νομοσχεδιο που θα περιλαμβάνει αναλυτικά τα νέα μέτρα. 
Ενστάσεις, για τα μέτρα που αφορούν τα εργασιακά, εκφράστηκαν και από βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση και κυρίως του ΠΑΣΟΚ. Ανάμεσα τους, οι Ανδρέας Μακρυπίδης, Μανώλης Στρατάκης και Βασίλης Kεγκέρογλου, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας ξεκαθάρισε στους δημοσιογράφους ότι δεν θα ψηφίσει την διάταξη για τη μείωση του κατώτατου μισθού. 
Ένας από τους τρόπους που σχεδιάζει η κυβέρνηση Παπαδήμου να ξεπεράσει το σκόπελο των αντιδράσεων είναι να φέρει ενδεχομένως όλα τα μέτρα με ένα άρθρο και όχι αναλυτικά, καθώς θεωρεί ότι έτσι θα βγουν από τη δύσκολη θέση οι βουλευτές. 
Δεν αποκλείεται πάντως η ηγεσία του κόμματος να θεσει θέμα κομματκής πειθαρχίας κάτι στο οποίο έχει αναφερθεί εμμεσως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, όταν σε πρόσφατες δηλώσεις του εξέφρασε την επιθυμία του Μεγαρου Μαξίμου να ψηφισθούν τα κρίσιμα νομοσχεδια (PSI-μέτρα) με πλειοψηφία ανάλογη με εκείνη των προγραμματικών δηλώσεων και της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβερνηση Παπαδήμου, δηλαδή «διακομματική πειθαρχία», ήτοι 252 βουλευτών! 
Πάντως, οι πιέσεις δεν έρχονται μόνο από την κυβέρνηση αλλά έρχονται και από το εξωτερικό προς τους βουλευτές, καθώς οι δανειστές μας σημειώνουν χαρακτηριστικά πως δεν θα υπάρξει ακόμα συμφωνία, λέγοντας ουσιαστικά και πίσω από τις λέξεις πως για να εγκρίνουν τη νέα δανειακή σύμβαση θα πρέπει οι βουλευτές να υπερψηφίσουν τα μέτρα και να γίνει νόμος του κράτους. 
gr.news.yahoo