Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ !!! ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ 120 ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΕ ΘΥΕΛΛΩΔΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ...


Από τον Γιάννη Δαίδαλο.
ΜΟΝΟ στο PRESS-GR. 

Χαμός έγινε προχθές το βράδυ στη σύσκεψη των πολιτευτών της ΝΔ, που πραγματοποιήθηκε στη λεωφόρο Συγγρού, υπό τον γραμματέα του κόμματος Μαν. Κεφαλογιάννη και την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, Ν. Μηταράκη και Θ. Σκορδά. Πήραν μέρος περίπου 120 υποψήφιοι βουλευτές και το κλίμα που επικρατούσε ήταν πολύ άσχημο για την κυβέρνηση. Ακούστηκαν και βαριές εκφράσεις ακόμη και για «τυχάρπαστους». Πιο χαρακτηριστική η αποστροφή του υποψήφιου στην Α' Αθηνών Αλ. Μωραϊτάκη που έκανε λόγο για «κυβέρνηση κολλητών και συγγενών» και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απομακρύνει τους συμβούλους του που τον οδηγούν σε λάθος δρόμο .
 Επίσης τεκμηριωμένα μίλησε ο πρώην υφυπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος ο οποίος επέκρινε το επιτελείο της ΝΔ ότι προεκλογικά υποσχέθηκε πράγματα που δεν μπορούσε να τηρήσει μετεκλογικά ενώ για τα νέα μέτρα σημείωσε χαρακτηριστικά ότι προωθούσε πάλι περικοπές την ώρα που υπάρχει ακόμη δημόσιο λίπος. Ακόμη και για τους νέους αυτοκινητόδρομους, τόνισε ότι ενώ λέγονται πολλά στην πραγματικότητα θα ξεκινήσει μόνο ένας.
Αίσθηση προκάλεσε και ο Απόστολος Ανδρεουλάκος ο οποίος κατήγγειλε ότι τοποθετούνται άσχετοι σε διάφορες κυβερνητικές και κρατικές θέσεις ενώ κάποια στιγμή διέκοψε τους υπουργούς λέγοντας με νόημα «αυτά τα ξέρουμε που λέτε. Τίποτε άλλο έχετε να μας πείτε;».
Επίσης ο κ. Μωραϊτάκης έθεσε ειδικότερα θέμα και για την τοποθέτηση του Στέφανου Ησαΐα στο Invest in Greece, παράλληλα με τον Αριστομένη Συγγρό. Ανέφερε πάντως και ότι "η κυβέρνηση πράττει αυτούς τους 3 μήνες τα αυτονόητα. Ο πρωθυπουργός ελέγχει συχνά και ενεργά τους Υπουργούς, κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια. Είναι ένας πραγματικός Πρωθυπουργός, που ηγείται της κυβέρνησης και της χώρας" αλλά ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι "απορώ με τους συμβούλους του πρωθυπουργού που ενώ κόστισαν πολύ σημαντικά ποσά για να κάνουν σωστή δουλειά στο φορολογούμενο απο την κρατική χρηματοδότηση προς τα κόμματα καθώς και απο τον προϋπολογισμό της Βουλή για τρία χρόνια δεν προετοίμασαν την άμεση οργάνωση της ανάπτυξης και έπεσαν έξω στα περίφημα ισοδύναμα όταν εισηγούντο προς τον πρωθυπουργό ανεδαφικές προτάσεις και τον παρέσυραν σε λανθασμένες αριθμητικά λύσεις όπως αποτυπώνονται στις διάφορες προεκλογικές ομιλίες του".
Αιχμηρές παρεμβάσεις έκαναν επίσης υποψήφιοι βουλευτές από την Β' Αθηνών, τον Πειραιά και την Αττική ενώ σήμερα το απόγευμα πρόκειται να γίνει ανάλογη σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.