Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΑΣ ΕΝΕΤΑΞΑΝ ΟΙ ΤΡΟ'Ι'ΚΑΝΟΙ ΣΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ !!!


Στο μαρτύριο της σταγόντας θα υποβάλλει η τρόικα την Ελλάδα τεμαχίζοντας την πολυαναμενόμενη δόση των 31,5 δισ. λόγω της αδυναμίας συμφωνίας στο εσωτερικό και της πολυπλοκότητας που έχει αποκτήσει πλέον το ελληνικό πρόβλημα. Αξιωματούοι του ΔΝΤ επισημαίνουν πως η στάση της ελληνικής κυβέρνησης μπλοκάρει τις ....
εξελίξεις καθώς κινείται στο μοτίβο της Μέρκελ και κινείται παρασκηνιακά προκαλώντας σύγχυση.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε ήδη της διαρροές αποκαλύπτοντας το σενάριο της τμηματικής καταβολής της δόσης μέσω του Antinews.gr προσπαθώντας να προλειάνει το έδαφος και να "δοκιμάσει τα νερά". Μια τέτοια εξέλιξη αναμένεται να εντείνει τα προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα και ίσως χρησιμοποιείται και ως μέσω πίεσης προς τους τραπεζίτες και την κυβέρνηση ώστε να λάβουν τις αποφάσεις που θα οδηγήσουν στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, οι οποίες δείχνουν να καθυστερούν για την ώρα.

Από την πλευρά της τρόικας οι εσωτερικές διαφωνίες οδηγούν στην εκπόνηση έκθεσης ισορροπιών περισσότερο παρά απεικόνισης της επικρατούσας στην Ελλάδα κατάστασης. Το κομβικό σημείο είναι το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους το οποίο αποτελεί και τον καταλύτη στη στάση και στις αποφάσεις του ΔΝΤ. Η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους θα πρέπει να περιλαμβάνει τρία σενάρια και να βασίζεται σε παραδοχές που αποτελούν αποτελέσμα πολιτικών αποφάσεων στις Βρυξέλλες.

Υπό αυτό το σκεπτικό και αφού οι ισορροπίες δεν έχουν διαμορφωθεί ακόμα στην Ευρωζώνη και υπό την πίεση της διευθέτησης των υποχρεώσεων της Ελλάδας απέναντι στους δανεστές προκρίνεται το σενάριο της τμηματικής καταβολής της δόσης των 31,5 δισ.

Το πρόβλημα που ανακύπτει όμως έχει να κάνει με τις τράπεζες καθώς τα κεφάλαια προορίζονταν για την ανακεφαλαιοποίηση τους ώστε να μπορέσιουν να επανέλθουν σε ουσιαστική λειτουργία και να κυνηγήσουν καταθέσεις ώστε να σταθεροποιηθεί το τραπεζικό σύστημα και να αλλάξει το κλίμα στην αγορά.

Το νέο σκηνικό που δημιουργείται και με τους τραπεζίτες απρόθυμους να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να στηρίξουν τις τράπεζές τους καταδικάζει ολόκληρο το σύστημα σε κατάσταση πολιορκίας και παρατεταμένης αδυναμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μετατίθεται για τον Φεβρουάριο του 2013.

Η κυβέρνηση δείχνει να συμφωνεί με αυτό το σενάριο καθώς επιδιώκει τα κεφάλαια που θα διοχετευφθούν στις τράπεζες να αποτελούν δάνειο του ESM απευθείας στις τράπεζες χωρίς να εγγραφούν στο Δημόσιο χρέος, με στόχο να θεωρηθεί βιώσιμο το χρέος.


http://www.sofokleousin.gr