Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ '' ΟΧΙ '' ΤΟΥ 1940 !!! ΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ !!!

28η Οκτωβρίου, η επέτειος του μεγάλου ΟΧΙ των Ελλήνων στις απαιτήσεις των ισχυρών της εποχής.

Ούτε ένας Έλληνας δεν είχε βρεθεί που να μη δεχτεί να πολεμήσει για την τιμή, την ανεξαρτησία και την ελευθερία της πατρίδας.
Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα είχαν ήδη αναγνωρίσει τους δικτάτορες Χίτλερ και Μουσολίνι και ήδη είχαν υπογράψει συμφέρουσες συμφωνίες. Οι χώρες της Ευρώπης, η μία μετά την άλλη, παραδίνονταν στους Γερμανούς. Οι Έλληνες αντιστάθηκαν, πολέμησαν και νίκησαν. Κατάφεραν την πρώτη μεγάλη νίκη εναντίον εκείνων που μέχρι τότε έδειχναν παντοδύναμοι και αήττητοι.
Οι μάχες και οι νίκες των Ελλήνων, εναντίον των Ιταλών στα βουνά της Πίνδου, ήταν το πρώτο αισιόδοξο μήνυμα στην ήδη παραδομένη Ευρώπη. Ταυτόχρονα έδειξαν πιο ήταν το φρόνημα των Ελλήνων. Σε μια βδομάδα, κόμπαζε ο Μουσολίνι, θα έχουμε πάρει την Ελλάδα. Πιο κατατοπισμένος ο Χίτλερ τον ενημέρωνε: Μία επιχείρηση στην Ελλάδα δεν είναι εύκολη υπόθεση .
Ο Τσόρτσιλ βασιζόταν στους Έλληνες: Οι Έλληνες ακόμα πολεμούν, έγραφε στον υπουργό του τον Ήντεν, αν αντέξουν θα μας δώσουν την ευκαιρία να οργανωθούμε και να μην επιτρέψουμε στους Γερμανούς να κατέβουν στη Μεσόγειο και προπαντός να μην πάρουν την Κρήτη που είναι βάση μεγάλης στρατηγικής σημασίας για εμάς.
Εξοργισμένος ο Χίτλερ με την ήττα του Μουσολίνι ανέλαβε ο ίδιος να φέρει εις πέρας αυτό που δεν κατάφεραν οι σύμμαχοί του και με την επιχείρηση «Μαρίτα» κατέβηκε στην Ελλάδα. Και πάλι οι Έλληνες δεν σκέφτηκαν ούτε μια στιγμή να παραδοθούν χωρίς αντίσταση. Τα οχυρά δεν παραδίνονται, καταλαμβάνονται , απάντησε ο Έλληνας διοικητής του οχυρού Πετριτσίου, όταν ο Γερμανός διοικητής τον ενημέρωνε ότι οι Γερμανοί ήδη είχαν φτάσει στη Θεσσαλονίκη και είχε υπογραφεί η συμφωνία παράδοσης.
Ο Γερμανός διοικητής επέδωσε τιμή στους έλληνες στρατιώτες και στον διοικητή τους κατά την παράδοση του οχυρού – τουλάχιστον εσείς πολεμήσατε, επισήμανε, θέλοντας να τονίσει τη διαφορά με τις άλλες χώρες της Ευρώπης.
Η Ελληνική πολιτεία όμως, πάντοτε απασχολημένη με τα μικρά και μικροπολιτικά, ποτέ δε φρόντισε να τιμήσει όλους αυτούς τους ήρωες όπως έπρεπε. Για χρόνια τα οστά των Ελλήνων στρατιωτών ήταν άταφα στα βουνά της Αλβανίας. Στη Μακεδονία οι δήμοι από μόνοι τους έφτιαξαν μνημεία με όσα ονόματα μπόρεσαν να μάθουν. Χιλιάδες παιδιά μένουν άταφα ακόμη, ανώνυμα, άγνωστα. Καμία επίσημη έκδοση με τους πεσόντες, καμία φροντίδα, καμία επιμέλεια να βρεθούν όλοι, να γίνουν μνημεία επί τόπου και να τιμούνται κάθε χρόνο από την επίσημη πολιτεία όπως πρέπει.
Η Ελληνική πολιτεία ουδέποτε απαίτησε επίσημη συγνώμη απ’ αυτούς που καταπάτησαν τη διεθνή νομιμότητα και επετέθησαν σε ένα λαό που ουδέν έπραξε εναντίον τους. Μία συγνώμη για την αναγνώριση της τιμής όλων αυτών των νέων ανθρώπων έμειναν εκεί αιώνια να φιλάν τα σύνορα και να υπερασπίζονται τα δίκαια της πατρίδας.
Η Ελληνική πολιτεία ουδέποτε φρόντισε με επιμονή και σοβαρότητα να απαιτήσει τις αποζημιώσεις που δικαιούται η πατρίδα για το θάνατο τόσων νέων, τις κτηνωδίες των κατακτητών, για τις καταστροφές της χώρας, τις κλοπές, τις λεηλασίες, το υποχρεωτικό δάνειο των Γερμανών.
Στη σημερινή Ελλάδα η ιστορική αλήθεια παραποιείται προκλητικά , μεθοδευμένα και συστηματικά. Λαοί που ξεχνούν την ιστορία χάνουν την ιστορική μνήμη τους και καταλήγουν χωρίς εθνική συνείδηση, χωρίς ταυτότητα. Και οι λαοί χωρίς ταυτότητα είναι πολύ εύκολο να χειραγωγηθούν. Στη σημερινή Ελλάδα το να υπερασπίζεσαι την ιστορική αλήθεια είναι εθνικισμός, το να μιλάς για τα εθνικά δίκαια και οτιδήποτε είναι Ελληνικό θεωρείται γραφικό. Τόσοι νέοι άνθρωποι θυσιάστηκαν για να μείνουμε ελεύθεροι κι ανεξάρτητοι και μετά η θυσία τους απλά ξεχάστηκε. Ακόμα και η παρέλαση, η επετειακή γιορτή για να δοθεί αφορμή να ειπωθεί η αλήθεια και να τονιστεί η μνήμη κι αυτές ατόνησαν κι άρχισαν να θεωρούνται λάθος, «παράτες», γραφικές κι άρχισαν να γελοιοποιούνται από τα «προοδευτικά» ΜΜΕ και καλοπληρωμένες τηλεοπτικές περσόνες.
Στη σημερινή Ελλάδα οι Έλληνες πολιτικοί παρέδωσαν απλά τη χώρα στα Γερμανικά συμφέροντα.. Ξεπούλησαν κυριολεκτικά όλα εκείνα για τα οποία οι Έλληνες πολέμησαν το 1940. Ιστορία, παιδεία, γλώσσα, πολιτισμό, παραγωγή, σπίτια, δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, επιχειρήσεις, εμπόριο. Με λίγα λόγια την πατρίδα.
Είναι καιρός να αντισταθούμε. Χωρίς φόβο, με γνώση και με πάθος να υπερασπιστούμε οτιδήποτε ελληνικό. Την ιστορία μας, τη γλώσσα μας, τη θρησκεία μας, τον πολιτισμό μας, τα έθιμά μας, τις γιορτές μας, τα δικαιώματά μας.
Να επιβάλλουμε στους πολιτικούς να σοβαρευτούν, να τους εμποδίσουμε να ξεπουλήσουν τη χώρα, την παραγωγή και την περιουσία της, να τους κάνουμε να νοιώσουν ότι έχουν απέναντί τους συνειδητοποιημένους πολίτες που οφείλουν να σέβονται τα δικαιώματά τους και να απαιτήσουμε να νομοθετούν σύμφωνα με το σύνταγμα και να εφαρμόζουν τους νόμους.
Είναι καιρός όλοι οι Έλληνες ενωμένοι να αντισταθούμε, να αγωνιστούμε και να υπερασπιστούμε τα δίκαια της πατρίδας.
Ζήτω η Ελλάδα.
Ζήτω οι Έλληνες.
Δήμος Μαγκλάρας
Ευαγγελή Δημουλά