Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΟΡΓΑΝΟ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ !!!

wikipedia-όργανο-ελέγχου

Wikipedia: Το απόλυτα ελεγχόμενο όργανο εξαπάτησης

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους τα ακαδημαϊκά ιδρύματα απαγορεύουν τη χρήση της Wikipedia ως αξιόπιστη πηγή για την πραγματοποίηση ερευνών είναι ότι είναι γεμάτο με καταχρηστικές και κατευθυνόμενες πληροφορίες.
Μάλιστα, κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Wikipedia για να διασπείρουν ψευδείς πληροφορίες και να πραγματοποιήσουν προπαγάνδα, όπως αποδεικνύουν νέα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα καθώς και διαστρέβλωση πληροφοριών που αφορούν σε «πολύ συγκεκριμένα προφίλ» ανθρώπων.
Πράγματι, αρκετές πληροφορίες για πολύ γνωστά πρόσωπα συχνά διαστρεβλώνονται καθώς εναντιώνονται στην κυρίαρχη πληροφόρηση. Δύο παραδείγματα τέτοιων ανθρώπων αποτελούν οι Alex Jones και ο δημοσιογράφος εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης Abby Martin.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρουσιάζονται στο Wikipedia τα δύο αυτά άτομα αποτελούν «προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης, και προπαγανδιστές του Κρεμλίνου», πληροφορίες που εισήχθησαν όμως από μία διεύθυνση IP (σ.σ. pentapostagma.gr – διεύθυνση τοποθεσίας του χρήστη του διαδικτύου) που συνδέεται με τη Βουλή των Αντιπροσώπων των Η.Π.Α, όπως αναφέρει δημοσίευμα του InfoWars.
Πρόσφατα, χρήστης της Wikipedia «επιχείρησε να επεξεργαστεί τις πληροφορίες που περιέχονται για τον Alex Jones ώστε να προσθέσει την πρόταση – έπειτα από τις εμφανίσεις του στο Russia Today, υπήρξαν υπόνοιες ότι είναι πράκτορας με σχέσεις με το Κρεμλίνο».
Θα πρέπει να προσθέσουμε, ότι πλέον η σελίδα με τις πληροφορίες του Alex Jones στη Wikipedia είναι μπλοκαρισμένη για επιπρόσθετες επεξεργασίες (σ.σ. pentapostagma.gr – protected from editing), προφανώς εξαιτίας των έντονων αντιδράσεων και του βομβαρδισμού παραπληροφόρησης και προπαγάνδας (http://en.wikipedia.org/wiki/Alex_Jones_(radio_host).
Το InfoWars μετέδωσε, ότι παρόλο που η εισαγωγή της πληροφορίας για τον Jones παρέμεινε για λίγο διάστημα σε αναμονή, η εισαγωγή της πληροφορίας που χαρακτήριζε τον Martin ως «προπαγανδιστή της Ρωσίας» αναρτήθηκε ζωντανά στη Wikipedia, προτού τροποποιηθεί λίγα λεπτά αργότερα.
Χειραγώγηση και διαδικτυακή δυσφήμιση
Νέα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα από το πρώην στέλεχος της NSA,Edward Snowden αποδεικνύουν ότι η βρετανική κυβέρνηση ενεπλάκη σε «ψευδείς αναρτήσεις σε ιστολόγια» και σε διαδικτυακές «επιχειρήσεις ψευδούς σημαίας» καθώς και σε αρκετές ακόμη πρακτικές χειραγώγησης χρησιμοποιώντας εξελιγμένο λογισμικό και νέες τεχνολογίες, με στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.
Αναρτήσεις σε chat-rooms, η αλλαγή των αποτελεσμάτων των διαδικτυακών δημοψηφισμάτων και η αλλαγή της ροής των ειδήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποτελούν όλα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσω νέων εξελιγμένων τεχνολογιών λογισμικού, όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος Glenn Greenwald:
Ένα από τα πολλά επιτακτικά θέματα και απορίες που δεν έχουν ακόμη λυθεί μέσω των αποχαρακτηρισμένων εγγράφων του Snowden είναι ο τρόπος με τον οποίο οι Δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών επιχειρούν να χειραγωγήσουν και να ελέγξουν τον διαδικτυακό λόγο με ακραίες τακτικές εξαπάτησης και δυσφήμισης..
pentapostagma.gr