Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΦΙΣΒΗΤΕΙ !!! ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ !!!

Αμφισβητούν όλα τα δωδεκάνησα και αλωνίζουν στο Αιγαίο

Η Τουρκία θεωρεί παράνομη την έρευνα διάσωσης στην Κίναρο
Αμφισβητούν οι Τούρκοι τις έρευνες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο μετά την πτώση του ελικοπτέρου με τους τρεις χειριστές που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης.Σε ανακλητική NOTAM της τουρκικής ΝΟΤΑΜ Α0701/16 προχώρησε η Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με ΝΟΤΑΜ Α0701/16 η Τουρκία θεωρεί παράνομη την έρευνα διάσωσης που γίνεται στην Κίναρο, εκεί όπου εντοπίστηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου.
Είχαν προηγηθεί τέσσερις τουρκικές ΝΟΤΑΜ με τις οποίες είχαν αποκρούσει τρεις ελληνικές που αφορούν δεσμεύσεις περιοχών για ασκήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις ΝΟΤΑΜ

  • Οι περιοχές της ελληνικής ΝΟΤΑΜ Α0265/16 καλύπτουν περιοχές που παρανόμως δέσμευσε η Τουρκία για όλο το 2016 με την ΝΟΤΑΜ Α5884/15.
  • Οι περιοχές της ελληνικής ΝΟΤΑΜ Α0269/16 περιέχουν τομείς στα Ε-Τ σύνορα που κατά τη γνώμη της Τουρκίας είναι ασαφείς καθόσον πάντα κατά τη τουρκική άποψη δεν έχουν καθοριστεί επακριβώς τα όρια στο Αιγαίο (περιοχή ανατολικά Μεγίστης).
  • Οι περιοχές που δεσμεύονται με την ελληνική ΝΟΤΑΜ Α0270/16 περιλαμβάνουν περιοχές όπως ο Αγ. Ευστράτιος, τα Ψαρά, η Χίος, η Τήλος, η Χάλκη, η Ικαρία, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Σάμος οι οποίες πάντα σύμφωνα με την τουρκική άποψη είναι αποστρατικοποιημένες με βάση την συμφωνία των έξι δυνάμεων, τη Συνθήκη της Λωζάνης και τη συνθήκη των Παρισίων και ως εκ τούτου δεν πρέπει να περιλαμβάνονται σε κανένα σενάριο στρατιωτικής εκπαίδευσης- άσκησης.

Κατά την επίσημη ενημέρωση που έγινε στο υπουργείο Άμυνας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ρωτήθηκε για το θέμα και απάντησε ότι αυτό είναι μια πάγια τακτική. Απαράδεκτη και απολύτως αβάσιμη χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος την τουρκική ΝΟΤΑΜ, μετά την πτώση του ελικοπτέρου του πολεμικού ναυτικού.

Για τις ενέργειες έρευνας και διάσωσης ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ τόνισε οτι η Ελλάδα έχει πολύ συγκεκριμένη αρμοδιότητα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. «Η σημερινη νέα τουρκική αμφισβήτηση προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία. Βέβαια, δεν είναι άγνωστη πρακτική για την Τουρκία» σημείωσε.