OI AKΑΔΗΜΙΕΣ ΤΗΣ Π.Α.Ε. ΑΟ Η ΘΗΒΑ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 2007

OI AKΑΔΗΜΙΕΣ ΤΗΣ Π.Α.Ε. ΑΟ Η ΘΗΒΑ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 2007

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Η '' ΗΜΕΡΙΔΑ '' ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ !!!


ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ κ. Ν. ΒΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. Σ. ΚΟΝΤΟΝΗ
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
σημείωσε η ¨Ημερίδα¨ της Λάρισας
 Στο βήμα ο Γιώργος Κατσιμπάρδης. Παρακολουθούν στην 1η σειρά ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη π. Ιωαννίκιος Βαρβαρέλης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο κοσμήτορας ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ι. Κουτεντάκης, ο Γιάννης Σταματόπουλος και ο Γιάννης Κουτσιώρας. 

  • Γιώργος Κατσιμπάρδης, πρόεδρος και Γιάννης Πανούσης, ιδρυτικό μέλος της εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, πρώην υπουργοί: «Η εξάπλωση των αναβολικών και οι κίνδυνοι από τη μη αξιοποίηση της Ολυμπιακής Ιδέας»
  • Τα ονόματα των εισηγητών: Αθανάσιος Τζιαμούρτας, Δημήτριος Κουρέτας, καθηγητές Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: «Νέος, ακόμη μεγαλύτερος κίνδυνος για την Νεολαία και την Κοινωνία από το Γενετικό Ντόπινγκ».
  • Στο βήμα ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Σταματόπουλος.

  • Γιάννης Σταματόπουλος, αντιπρόεδρος ΣΕΓΑΣ και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής: «Μία προς μία οι πρωτοβουλίες του προέδρου Κώστα Παναγόπουλου και του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ για την πάταξη των αναβολικών και η στενή συνεργασία με την εταιρεία ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨».
Μερική άποψη του κατάμεστου Αμφιθεάτρου. Διακρίνονται στην 1η σειρά οι επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων Θεσσαλίας και ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης.

Στο γεμάτο από κόσμο, και με τη συμμετοχή φοιτητών ΤΕΦΑΑ που είχαν έρθει από τα Τρίκαλα, πραγματοποιήθηκε στις 12/2/16 στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα, η ¨Ημερίδα¨ που είχε ως θέμα «Αναβολικά: ο μέγιστος κίνδυνος για τη Νεολαία, Γενετικό Ντόπινγκ: το μέγα πρόβλημα για την Κοινωνία».
Ξεκίνησε με τις χαιρετιστήριες ομιλίες του πανοσιολογιότατου αρχιμανδρίτη π. Ιωαννίκιου Βαρβαρέλη, ως εκπροσώπου του μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, του δημάρχου Λάρισας κ. Απόστολου Καλογιάννη, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους, ως εκπροσώπου του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού, του αναπληρωτή πρύτανη Έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήση Μαμούρη, ως εκπροσώπου του πρύτανη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργου Πετράκου, του κοσμήτορα ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ιωάννη Κουτεντάκη και του μέλους του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ κ. Δημητρίου Χαχάμη.

Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αυτή η ¨Ημερίδα¨ συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις του Γιάννη Πανούσης (ειδικού ομιλητή) και του Γιώργου Κατσιμπάρδη (κεντρικού ομιλητή) και των εισηγητών, πανεπιστημιακών κ.κ. Αθανασίου Τζιαμούρτα και Δημητρίου Κουρέτα, και ολοκληρώθηκε με τις παρεμβάσεις των κ.κ. Δημητρίου Σούλα (καθηγητή ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), Κώστα Γαντζία (αντιπροέδρου της εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, πρώην εθνικού προπονητή ΣΕΓΑΣ) και Γιάννη Κουτσιώρα (προπονητή Εθνικών Ομάδων Ε-Ν ΣΕΓΑΣ).
Στην κεντρική ομιλία του ο Γιώργος Κατσιμπάρδης, αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γ. Πετράκο, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη, για την αμέριστη συμπαράσταση των ίδιων και των συνεργατών τους που συντέλεσαν στην επιτυχία της ¨Ημερίδας¨, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Χάρη στη μακραίωνη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων ο ελληνικός πολιτισμός ¨εξόπλισε¨ την ανθρωπότητα με τις ανυπέρβλητες αρχές και αξίες του έντιμου συναγωνισμού = ¨ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ¨, και της συναδέλφωσης ανθρώπων και λαών = ¨ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ¨. Αρχές και αξίες οι οποίες αποτέλεσαν τη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Δυστυχώς, ενώ με την αναβίωση (και την τέλεση, στην Αθήνα το 1896, των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων) επιδιώχθηκε η τέλεσή τους με βάση τις αρχές και τις αξίες του Ολυμπισμού, μετά το 1950τα πράγματα πήραν πολύ άσχημη τροπή: παραγωγοί και διακινητές αναβολικών, εκμεταλλευόμενοι την άκρατη εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, καθώς επίσης και ηγέτες ορισμένων κρατών, με ολοκληρωτικές αντιλήψεις (που βρήκαν τον αθλητισμό ως ¨εύκολη λεία¨) άρχισαν να κατευθύνουν τα πράγματα από το ένα κακό στο άλλο. Αποτέλεσμα: Μόνο κατά τους τελευταίους μήνες το ολυμπιακό κίνημα αμαυρώθηκε από εγκληματικές πράξεις ηγετών ορισμένων μεγάλων Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών (φυλάκιση του επί σειρά ετών προέδρου της IAAF Λαμίν Ντιάκ, που κατηγορήθηκε ότι χρηματίστηκε για να μη δημοσιοποιήσει θετικά δείγματα χρήσης αναβολικών από Ρώσους αθλητές και αθλήτριες, και των Ζ. Μπλάντερ και Μ. Πλατινί, προέδρων της FIFA και της UEFA αντίστοιχα, που τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα για οχτώ χρόνια, με τις κατηγορίες δωροδοκιών, ξεπλύματος μαύρου χρήματος κ.λ.π.).
Η πρόταση της μη κερδοσκοπικής εταιρείας μας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ είναι να πάρει στα χέρια της η Ελληνική Πολιτεία – θεματοφύλακας της Ολυμπιακής Ιδέας – τα ηνία του Διεθνούς Ολυμπιακού Κινήματος και να αξιοποιήσει τα στελέχη και τους φορείς εκείνους που παλεύουν πραγματικά για την αναβάθμιση του αθλητισμού και την πάταξη της μάστιγας των αναβολικών».
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ¨Ημερίδα¨, εκτός των προαναφερόμενων, παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή οι επικεφαλείς των Ενόπλων Δυνάμεων της Θεσσαλίας, ο αρχηγός 1ης Στρατιάς, συνταγματάρχης κ. Καπραβέλος Πάρης, ο σμήναρχος Μ.Ε. κ. Γεωργίου Απόστολος, ο αναπληρωτής διοικητής 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Βενιζέλος Μιχάλης και ο αντιστράτηγος, εν αποστρατεία, πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Λαρίσης κ. Τσιρώνης Σπυρίδων.
Επίσης παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων κ. Τάχος Δημήτρης, ο πρώην γ.γ.Α. κ. Τσιτρούλης Γιώργος, εκπρόσωποι της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και πολλοί άλλοι.
Σημείωση

Στο επόμενο Δελτίο Τύπου θα παρατεθούν αποσπάσματα από τους χαιρετισμούς, την ειδική ομιλία του καθηγητή Γιάννη Πανούση, τις εισηγήσεις των καθηγητών του Πανεπιστημίου και τις παρεμβάσεις.    

    ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
    Δημήτρης Σοβατζής
    Email:sovdim@hotmail.com