Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΜΑΣ !!!

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Γ. Κασιμάτης: Ο κόσμος θα ξεχύνεται στις πλατείες, μέχρι να ανατρέψει τα παράνομα Μνημόνια

Σήμερα είναι πολλοί αυτοί που βλέπουν πλέον ξεκάθαρα τις παραβάσεις κανόνων του δημοσίου και του διεθνούς δικαίου που διαπράττουν οι συμβάσεις δανεισμού της Ελλάδας με την ΕΕ και το ΔΝΤ, αλλά από τους πρώτους που τις διαπίστωσαν και εξέφρασαν τη θέση τους ενάντια στους όρους του Μνημονίου ήταν ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεώργιος Κασιμάτης. Πράγματι, ο καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης είναι από τους πρώτους –και μέσω των «Επικαίρων»– που αποκάλυψαν, ήδη από το τέλος Μαΐου 2010, τους επονείδιστους όρους των δανειακών συμβάσεων.


Τότε το ανακοίνωσε στο Δικηγορικό Σύλλογο και έγραψε τη μοναδική μέχρι σήμερα μελέτη, στην οποία θεμελιώνει επιστημονικά τις παραβιάσεις του πολιτεύματος, του Συντάγματος και του ευρωπαϊκού δικαίου.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στα «Επίκαιρα» αναλύει τους παράνομους όρους στο λεγόμενο «δεύτερο Μνημόνιο» και επισημαίνει ότι κάλλιστα η κυβέρνηση –ή οποιαδήποτε μελλοντική πολιτική ηγεσία της χώρας– μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση, λόγω ακυρότητας για παράβαση κανόνων του αναγκαστικού δικαίου, ενώ μπορεί να προσφύγει και στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο γνωστός συνταγματολόγος πιστεύει ότι αυτό το έχει αντιληφθεί η πλειονότητα των Ελλήνων, γι’ αυτό και ο κόσμος ξεχύνεται κάθε μέρα στις πλατείες της χώρας και καλεί ουσιαστικά την κυβέρνηση να καταγγείλει –έστω και την ύστατη στιγμή– κάθε διεθνή σύμβαση και να προχωρήσει σε νέα διαπραγμάτευση από μηδενική βάση.
Ο κ. Κασιμάτης προτείνει νέα διαπραγμάτευση από μηδενική βάση από μηδενική βάση: «Η κυβέρνηση μπορεί να καταγγείλει κάθε διεθνή σύμβαση, λόγω ακυρότητας για παράβαση κανόνων του δημοσίου και του διεθνούς δικαίου».
«Ο ελληνικός λαός, αντιλαμβανόμενος ότι ζει κάτω από “σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας” και έχοντας στη συνείδησή του την εντολή της Δημοκρατίας, ξεχύνεται κάθε μέρα στις πλατείες της χώρας».
«Ο πιο απεχθής όμως όρος της Δανειακής Σύμβασης είναι ο όρος παραίτησης της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές της από τις ασυλίες εθνικής κυριαρχίας».
«Και το δεύτερο Μνημόνιο θα προστεθεί στις ανυπόστατες συμβάσεις και θα περιμένει τη σθεναρή πολιτική ηγεσία που θα τις καταγγείλει και θα πει: “Παράνομες και καταχρηστικές συμβάσεις δεν εκτελώ”».
Όλη η συνέντευξη του κ. Κασιμάτη στο Γιώργο Διονυσόπουλο, στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» στο τεύχος 89, που κυκλοφορεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011.
epikaira