Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΦΟΝΙΚΟΣ 7,2 R ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !!!!!!!!!!!!

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011

7.2 Ρίχτερ ο σεισμός στην Τουρκία! Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ - Ο διευθυντής του σεισμολογικού Ινστιτούτου της Κων/πολης αναθέωρησε την αρχική του ανακοίνωση και αποκάλυψε πως ο σεισμός στην πόλη Βαν ήταν μεγέθους 7.2 Ρίχτερ.!! Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μόνο στο δήμο Έρτζις της πόλης Βαν έχουν καταρρεύσει 25 πολυκατοικίες και μια φοιτητική εστία. Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς. Το αεορδρόμιο της πόλης έχει τεράστιες καταστροφές. Ωστόσο ακόμη οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες καθώς επικρατεί χάος.


Η Τουρκία συγκλονίζεται από τον ισχυρότατο σεισμό που έπληξε την πολη Βαν κοντά στα σύνορα με το Ιράν, αλλά προς το παρόν κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα το μέγεθος. Μάλιστα με νέα ανακοίνωσή του το σεισμολογικό Ινστιτούτο Καντίλλι της Κων/πολης μιλάει για σεισμό μεγέθους 8 με 9 Ρίχτερ, ενώ νωρίτερα ανέφερε πως ο σεισμός ήταν 7,2 Ρίχτερ και νωρίτερα 6,6 Ρίχτερ. 

Ένα απέραντο χάος επικρατεί σε ολόκληρη την Τουρκία, με την πολη Βαν που έχει χτυπηθεί κυριολεκτικά να έχει σβηστεί από το χάρτι. Δεκάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει και μέχρι τώρα υπάρχουν 50 τραυματίες, ενώ οι τρομερές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 500 έως 1.000 νεκρούς. 



Μεταξύ αυτών των κτιρίων σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταρρεύσει φοιτητικές εστίες και ξενοδοχεία. Mόνο στον δήμο Έρτζις της πόλης Βαν έχουν καταρρεύσει 25 πολυκατοικίες και μια εστία. 

 Το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε νωρίτερα το Βαν υπάρχουν νεκροί και ότι προκλήθηκαν υλικές ζημιές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.




onalert