Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ Ο ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΣ !!!

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Θεσ/νίκη: ο Μπουτάρης ο "αποτεφρωτής" πραγματοποιεί τις "υποχρεώσεις" του. Εγκρίθηκε η κατασκευή του χώρου αποτέφρωσης νεκρών

"Πέρασε" από το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης η πρόταση για δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης νεκρών και οστών σε χώρο δίπλα στο υπάρχον νεκροταφείο της Θέρμης. Η διοίκηση του δήμου αναμένει πλέον από την αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να εκπονηθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η Δημοτική Αρχή της συμπρωτεύουσας έχει εδώ και μήνες καταλήξει στο συγκεκριμένο χώρο, όπου διαθέτει ιδιόκτητη έκταση 500 στρεμμάτων την οποία επί του παρόντος χρησιμοποιεί ως φυτώριο.

Απαραίτητη είναι πάντως και η σύμφωνη γνώμη του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται η τοποθεσία.
Η σχεδιαζόμενη νέα μορφή του περιλαμβάνει την κατασκευή μικρού κτιρίου συνολικής έκτασης 600 τ.μ. για να στεγαστούν οι απαραίτητες υποδομές του αποτεφρωτηρίου.

Η κατασκευή του αποτεφρωτηρίου εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 2-3 εκατ. ευρώ, ενώ ο τρόπος κατασκευής θα καθοριστεί μελλοντικά. Τα κονδύλια θα προέρχονται είτε από ευρωπαϊκά προγράμματα, είτε από ιδιωτικά κεφάλαια.
"Το αποτεφρωτήριο είναι μια επιδίωξη της δημοτικής αρχής και πιστεύουμε ότι θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλης της Βόρειας Ελλάδας. Είναι θέμα πολιτισμού η δημιουργία του", είχε δηλώσει παλαιότερα ο αντιδημάρχος Περιβάλλοντος και Ελεύθερων Χώρων Κ.Ζέρβας