Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ !!!

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

Σοβαρότης μηδέν !!!

Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι «ΠΡΙΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΛΑΔΙ» στο οποίο κάθονται

Του Αθανάσιου Τσίγκα

Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ παγκοσμίως τις τελευταίες δεκαετίες. Ούτε μαφιόζοι στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης να ήταν οι Έλληνες πολιτικοί. Σε όλο το διάστημα που οι ... σωτήρες-δανειστές μας, ζητούν μετ` επιτάσεως βούλες και υπογραφές τα γεγονότα που συνέβησαν ήταν σίγουρα πρωτάκουστα και πρωτοφανή.

Όπως και να έχει το πράγμα, μέσα σε αυτό το κράτος, υπάρχουν χρόνια τώρα, σε κάθε θέση οι «δράκοι» που μας οδηγούν στην εθνική αναξιοπιστία έναντι των ξένων και οδηγούν στο διεθνή εξευτελισμό την χώρα. Όσο αυτοί οι ανίκανοι και δειλοί άνθρωποι θα είναι σε καίριες θέσεις του κράτους, ο εθνικός εξευτελισμός θα γίνεται μεγαλύτερος σε Ευρώπη και....
Αμερική.

Εξευτελισμός που οφείλεται ίσως και στην ανικανότητα, την τεμπελιά και την αδιαφορία τους ...

Όμως σε μια Ευρώπη που υποτίθεται πως συνενώνεται για το κοινό καλό, σε μια «οικογένεια» που θάπρεπε όλοι οι συμμετέχοντες να βοηθιούνται μεταξύ τους, σ’ αυτή λοιπόν την Ευρώπη, όλα δείχνουν πως μπαίνουμε σε μια νέα εποχή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, έχουμε μια νέα εποχή στην ΕΕ και οι προτάσεις που παρουσίασε για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Ευρώπη μπαίνει σε μία άλλη εποχή:

Στόχος της Κομισιόν είναι ο μεγαλύτερος έλεγχος των εθνικών προϋπολογισμών, με στόχο να «αποφευχθούν» οι παραβάσεις των κανόνων «πειθαρχίας», αλλά και να μειωθούν οι δανειακές ανάγκες των «υπερχρεωμένων» κρατών-μελών.

Αυτό δηλαδή που ζούμε στην χώρα μας, με την έλευση των ΤΡΟΙΚΑΝΩΝ και τον έλεγχο που επιχειρούν στα υπουργικά γραφεία -και όχι μόνο-, βλέπουμε τώρα να φανερώνεται από τα επίσημα χείλη του κ. Μπαρόζο. Βλέπουμε πως όλα αυτά, είναι ένας προσεχτικός σχεδιασμός από την ΕΕ για να ελέγχονται από την κεντρική εξουσία της Κομισιόν.

Επιτέλους οι μάσκες πέφτουν...

Ίσως βέβαια με τραγικό τρόπο, αφού είμαστε η πρώτη χώρα που δεχόμαστε αυτήν την νέα διάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με την δήλωση του κ. Μπαρόζο, στην ουσία αφήνεται «έντεχνα», να αποκαλυφθεί πως έτσι ήταν ο αρχικός σκοπός της δημιουργίας της! Με όσα ανακοίνωσε ο Μανουέλ Μπαρόζο, η Κομισιόν βάζει πλώρη για «δομικές μεταρρυθμίσεις», αλλά και εκσυγχρονισμό των «διοικητικών διαδικασιών». Με άλλα λόγια τα πάντα θα ελέγχονται από την κεντρική εξουσία της ΕΕ.

Με ποιο τρόπο ή αν προτιμάτε με ποια κοινή λογική, οι ΣΩΤΗΡΕΣ μας (ΔΝΤ, ΕΕ & ΕΚΤ) μπορούν μας βοηθήσουν και πως νομιμοποιούνται να παρεμβαίνουν με τόσο ωμό τρόπο, στην εσωτερική λειτουργία της κρατικής μηχανής και στις ζωές μας.

Για να μπορέσουμε όμως να κατανοήσουμε την αναγκαιότητα των παρεμβάσεων τους, ας δούμε ένα παράδειγμα :

Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ. Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του, ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του. Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;

Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ. Προσπαθούν να εξασφαλίσουν από την Ελλάδα την επιστροφή των χρημάτων που μας δανείζουν και την ίδια στιγμή το σύνολο των κρατών (όχι μόνο της ΕΕ, αλλά παγκοσμίως), παρουσιάζει ελλείμματα, πολύ μεγαλύτερα από το δικό μας χρέος.

Σ΄ αυτή λοιπόν την Ευρώπη, ακόμα και η «Σιδηρά κυρία» κ Μέρκελ, η οποία παίζει με την χώρα μας, ζητώντας μόνο και μόνο, ικανοποιώντας τα καπρίτσια της, την ενυπόγραφη δέσμευση των «συνεργαζόμενων» πολιτικών αρχηγών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ακόμη και στη Γερμανία, τα μηνύματα της κρίσης, είναι απογοητευτικά.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ναι και εκεί υπάρχουν χρέη), η τελευταία προσπάθεια δημοπράτησης 10ετών ομολόγων, ΑΠΕΤΥΧΕ.

Εκεί που το Βερολίνο στόχευε στην άντληση 6 δισ. Ευρώ, τελικά διέθεσε μόνο 3,644 δισ. ευρώ με επιτόκιο 1,98% και διακράτησε τίτλους αξίας 2,356 δισ. ευρώ από τη συγκεκριμένη έκδοση. Βέβαια ο γερμανικός Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, απέδωσε στην νευρικότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές χρήματος, την αποτυχία άντλησης χρημάτων.

Ακόμη και στη Γερμανία δεν μπορούν να καταλάβουν πως «ΠΡΙΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΛΑΔΙ» στο οποίο κάθονται, όχι μόνο αυτοί, αλλά και όλη η Ευρώπη.

http://www.aegeantimes.gr