Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΔΟΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ !!!

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Τσίπρας: Αντώνη μην υπογράψεις, πάμε για εκλογές

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα
για την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου και τις «γραπτές εγγυήσεις»:
“Η κυβέρνηση Παπαδήμου υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να υλοποιήσει την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου. Η απόφαση όμως αυτή είναι ήδη παρελθόν και αυτό δεν μπορεί να είναι πια μυστικό. Συνεπώς, ο ιδρυτικός σκοπός της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν υπάρχει πια. Δεν έχει κανένα άλλοθι, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς να περιμένει την 19η του Φλεβάρη για να προχωρήσει στην πιο λογική λύση πλέον που είναι οι εκλογές.


Όλα τα υπόλοιπα, οι πιέσεις και οι εκβιασμοί, σε σχέση με την 6η δόση και τις υπογραφές αποτελούν εσωτερικές διαδικασίες αναδιάταξης του μπλοκ του μνημονίου.
Ο κόσμος καταλαβαίνει πια και καταλαβαίνει ότι αυτό που ζητάνε από τον Σαμαρά δεν είναι μια υπογραφή. Αυτό που του ζητάνε, είναι η δέσμευση και η υπόσχεση ότι θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση και θα υλοποιήσει τις πολιτικές των σκληρών μέτρων και της λιτότητας και μετά τις εκλογές, ανεξαρτήτως απόφασης ή στόχου για την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική οικονομία. Συνεπώς, το δίλημμα είναι μνημόνια, σκληρά μέτρα και χρεοκοπία ή να μιλήσει ο λαός για να υπάρξει μια διαφορετική προοπτική για τον τόπο….”
Κουβέλης: μην υπογράψεις
Να μην υπογράψει τις δεσμεύσεις που ζητούν οι Βρυξέλλες, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, κάνοντας λόγο για «καθ’ υπέρβαση απαίτηση» των δανειστών. Όπως είπε σε δηλώσεις του, ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται περαιτέρω απαιτήσεις από την ψήφο εμπιστοσύνης που έχουν δώσει τα τρία κόμματα στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Άρμα Πολιτών
Νέο ναζιστικής εμπνεύσεως έγκλημα επιχειρείται σε βάρος της Ελλάδας, υποστηρίζει το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών, σχολιάζοντας τις πιέσεις του Βερολίνου για έγγραφες δεσμεύσεις. Σύμφωνα με το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών, η απαίτηση της κ. Μέρκελ, να υπογράψουν ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την Κυβέρνηση, δήλωση υποταγής στα κελεύσματα της τρόικας, τραυματίζει τη Δημοκρατία και τους δημοκρατικούς μας θεσμούς.
«Αν και η θέση μας είναι ενάντια στην Κυβέρνηση του Μνημονίου, θα υπερασπιστούμε το καθήκον και το δικαίωμα κάθε κόμματος ή πολιτικού εκπροσώπου, να διατυπώνει ελεύθερα και με γενναιότητα τις αποφάσεις αυτών που εκπροσωπεί. Η Δημοκρατία δεν είναι διαπραγματεύσιμο οικονομικό μέγεθος. Η Δημοκρατία είναι η ψυχή και η πηγή του πολιτισμού», καταλήγει.
antinews