Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ !!!


Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

«Σφίγγουν» τα πράγματα: Ο Αβραμόπουλος στο Καστελόριζο

Ταξίδι – μήνυμα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο προς την Άγκυρα προγραμματίζεται για το ακριτικό Καστελόριζο, Στρόγγυλη και την Ρω ανήμερα των Θεοφανείων. Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν εμπεδώσει την άποψη, και το οποίο αναδεικνύεται στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί, ότι το Καστελόριζο θα αποτελέσει το κέντρο των προκλήσεων της Άγκυρας το αμέσως προσεχές διάστημα. Εξ αυτού του λόγου υπήρξε και η πρόσφατη πτήση των δύο τουρκικών αναγνωριστικών αεροσκαφών σε ύψος 300 μέτρων πάνω από το νησί.

Μία πτήση η οποία πάντως δεν έμεινε αναπάντητη από την ΠΑ τόσο με την επέκταση των READINESS και για την περιοχή του Καστελόριζου, όσο και με μία κίνηση ίσης ανταπόδοσης, «ισοδύναμου τετελεσμένου», την οποία δεν μπορεί να αποκαλύψει το Defencenet για ευνόητους λόγους. 
Όλα τα Επιτελεία εκτιμούν και έχουν ενημερώσει σχετικά την πολιτική ηγεσία του υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ότι υπάρχει προπαρασκευή σε επίπεδο υποδομής από την πλευρά της Τουρκίας, που δημιουργούν υπόνοιες για προγραμματισμό επιχείρησης ή για απόπειρα εκβιασμού της ελληνικής πλευράς, με την απειλή εκτέλεσης επιχειρήσεων κατά του Καστελόριζου ή κατά των νησιών Ρω και Στρογγύλη.
Κατά αυτό τον τρόπο η Άγκυρα επανέρχεται στο κλίμα του 2009, όταν είχαν στείλει συνεργείο της τουρκικής τηλεόρασης στην Ρω το οποίο είχε προλάβει να καταγράψει την αλλαγή φρουράς στην νησί, σκηνές οι οποίες αν μεταδίδονταν στην Τουρκία θα δημιουργούσαν το κατάλληλο ψυχολογικό υπόστρωμα για να δικαιολογήσουν επιχειρήσεις σε ελληνικό νησί. Ευτυχώς το υλικό κατασχέθηκε από το Λιμενικό Σώμα και δεν προβλήθηκε ποτέ.  
Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει αποφασίσει, όπως έχει ήδη αναφέρει το Defencenet, την αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες, προκειμένου να βελτιωθεί η επάνδρωση των μονάδων του Αν. Αιγαίου και του Έβρου.  
Εκτός όμως από τη συνήθη απειλή, διάχυτη είναι η ανησυχία και όχι μόνο στο ΥΠΕΘΑ, για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, όπου θεωρούν ότι τυχών επιδείνωση της υγείας του, θα μπορούσε να σημάνει την έναρξη μίας πολύς δύσκολης περιόδου όχι μόνο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και στην Αν. Μεσόγειο.    
defencenet