Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΣΧΕΔΙΟ ΦΥΓΗΣ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΣΚΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙ !!!


Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Η Βρετανία «προετοιμάζει την εκκένωση» των υπηκόων της από τις χώρες του ευρώ...

Καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για το μέλλον της ευρωζώνης, οι Βρετανοί που έχουν περιουσίες σε χώρες του ευρώ καλούνται να πάρουν μέτρα για να τις προστατέψουν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι βρετανικές Αρχές φέρεται να εκπονούν σχέδια για να βοηθήσουν τους βρετανούς πολίτες σε περίπτωση κατάρρευσης του ενιαίου νομίσματος, ακόμη και να οργανώσουν την εκκένωση τους! 
Όσοι Βρετανοί κατέχουν ιδιοκτησία σε χώρες που πλήττονται από την κρίση του ευρώ δέχονται προειδοποιήσεις να μετατρέψουν τη βάση των δανείων τους σε...
άλλο νόμισμα, καθώς ενδέχεται να υπάρξει κατάρρευση του ευρώ, γράφει δημοσίευμα της Ιndependent.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι προειδοποιήσεις των συμβούλων δανειοδότησης αναφέρουν ότι περίπτωση αποχώρησης ορισμένων χωρών από το ευρώ, οι τιμές των κατοικιών θα καταρρεύσουν και αρκετοί ιδιοκτήτες θα μείνουν με δάνειο σε ευρώ ιδιαίτερα δυσανάλογο με την αξία της περιουσίας τους στο νέο νόμισμα.
Οι σύμβουλοι δανείων για το εξωτερικό υπογραμμίζουν ότι σε περίπτωση που μια χώρα αποχωρήσει από το ευρώ, η ισοτιμία του νέου της νομίσματος θα είναι στο 40- 50% του ευρώ, προκαλώντας οικονομική καταστροφή στους ξένους ιδιοκτήτες κατοικιών.
«Αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ και επιστρέψει εν μια νυκτί στη δραχμή, οι ιδιοκτήτες πρέπει να αφήσουν τα κλειδιά των κατοικιών τους στο γραμματοκιβώτιο», προειδοποιεί ο Dominik Lipnicki της Your Mortgage Decisions.
Σχέδιο εκκένωσης
Στην εφημερίδα Telegraaf δημοσιεύεται ανυπόγραφο άρθρο, με τίτλο: «Οι Βρετανοί είναι έτοιμοι για εκκένωση λόγω της κρίσης του ευρώ», όπου αναφέρεται ότι το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών επεξεργάζεται ένα σχέδιο εκκένωσης για τους υπηκόους τους που ζουν στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, εάν το τραπεζικό σύστημα εκεί καταρρεύσει και δεν θα μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους.
Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Βρετανοί, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι συνταξιούχοι, ζουν στην Ισπανία. Στην Πορτογαλία περίπου 50.000 Βρετανοί είναι μόνιμα εγκατεστημένοι.
Η εφημερίδα σημειώνει, ότι η βρετανική κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά το γεγονός ότι οι ομογενείς, που έχουν επενδύσει τις οικονομίες τους στη δεύτερη αυτή πατρίδα, δεν θα μπορούν να πάρουν ούτε ένα ευρώ, εάν η κρίση κλιμακωθεί, και επιπλέον θα χάσουν τις πολυτελείς βίλες και τα διαμερίσματά τους που έχουν δίπλα στις ακτές.
Το Υπουργείο προετοιμάζεται για αυτό το ‘εφιαλτικό σενάριο’, σύμφωνα με το οποίο χιλιάδες άποροι Βρετανοί θα πρέπει να κοιμούνται στα αεροδρόμια και δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Την περασμένη εβδομάδα, ο οίκος πιστοληπτικής ικανότητας Standard and Poorμείωσε την βαθμολογία 10 ισπανικών τραπεζών και τώρα οι τράπεζες βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση. Μια περαιτέρω υποβάθμιση δεν αποκλείεται. Ο οίκος αξιολόγησης Fitch, προειδοποίησε το Σάββατο ότι μια λύση για την κρίση του ευρώ ίσως ‘δεν επιτευχθεί’.
Το Λονδίνο, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα διαθέσει αεροσκάφη, πλοία και λεωφορεία για να σώσει τους ομογενείς, σημειώνει το ρεπορτάζ. Επίσης στοχεύει να βοηθήσει τους Βρετανούς με οικονομικά πρόβλημα που έχουν χρεωθεί με μικρά δάνεια.
Βρετανικές πιέσεις
Το Υπουργείο Οικονομικών ασκεί ήδη μεγάλη πίεση στην Ισπανική και Πορτογαλική κυβέρνηση, έτσι ώστε να μπορούν οι Βρετανοί πάντα να μπορούν να παίρνουν τα χρήματά τους.
Στην Ιβηρική χερσόνησο υπάρχει ένα σύστημα εγγύησης καταθέσεων, το οποίο αποζημειώνει με έως και 100.000 ευρώ τους κατόχους λογαριασμών, εάν οι τράπεζες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Η Βρετανία φοβάται ότι οι τοπικές τράπεζες θα επιβάλλουν ένα όριο στο ποσό το οποίο θα μπορούν οι πελάτες τους να λάβουν από το λογαριασμό τους, για να μπορέσουν να αποφύγουν μαζικές αναλήψεις από τους ξένους.
Επίσης, στην Αγγλία φοβούνται ότι όλες οι τράπεζες θα απαιτήσουν να ξεπληρώσουν οι ομογενείς την υποθήκη τους, έτσι ώστε τα θεσμικά όργανα να μπορέσουν κατά κάποιο τρόπο να διατηρήσουν την ρευστότητά τους.
Το Υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι είναι απασχολημένο με ένα σχέδιο, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες. Το μόνο που είπε ο εκπρόσωπος ήταν ότι το Υπουργείο είναι πάντα προετοιμασμένο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που αφορά Βρετανούς πολίτες.
Σύμφωνα με πηγές, χρησιμοποιείται ως παράδειγμα το σχέδιο εκκένωσης του 2006, όταν πολεμικά Βρετανικά πλοία απομάκρυναν εκατοντάδες πολίτες από το Λίβανο.