Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ !!!


Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Καλαβρύτων: “Το αγαπημένο μας Φανάρι κοιμάται, ησυχία παρακαλώ!”

Του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου >Τελικά στη σημερινή Ελλάδα οι κρατούντες σε όλο το φάσμα της Διοικήσεως δεν γνωρίζουν όρια στον αγώνα τους εναντίον της Εκκλησίας! Με κάθε μέσο και τρόπο βάλλουν κατά της Μητρός Εκκλησίας.
*Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης κατήργησε την προσευχή από τις Κατασκηνώσεις του Δήμου στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, καθώς επίσης και την έπαρση της Σημαίας!
*Η Υπουργός Παιδείας κα Διαμαντοπούλου μετέτρεψε το μάθημα των θρησκευτικών σε μάθημα θρησκειολογίας! Το τελευταίο μέγιστο κατόρθωμά της είναι ότι στο διδακτικό βιβλίο των θρησκευτικών της Β΄ Γυμνασίου αφαιρέθηκε κάθε αναφορά στο πρόσωπο της Παναγίας μας!

“Οι συγγραφείς του βιβλίου, αφού αποφάσισαν ότι είναι περιττό για τους μαθητές του Γυμνασίου να διδαχθούν για την Παναγία, τα Πάθη, τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Κυρίου……περιέλαβαν ενότητες όπως “ο Ιησούς Χριστός στο Κοράνι και στη λογοτεχνία του Ισλάμ”.
Επίσης “στο νέο βιβλίο εξισώνουν τον Χριστό με τον Αλλάχ και αφαίρεσαν την Ανάσταση” γράφει η εφημερίδα “Δημοκρατία” της 23ης Δεκεμβρίου λήγ. έτους.
Στο σχέδιο αυτό της εγκαθιδρύσεως του κοσμικού Κράτους, δηλ. ενός άθρησκου Κράτους προστέθηκε τώρα και η Δικαιοσύνη!
Την παραμονή των Χριστουγέννων το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την προφυλάκιση του Ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου π. Εφραίμ!
Το γεγονός μας εξόργισε αφάνταστα. Θα ήθελα να μεταφέρω εδώ τη σχετική λαϊκή παροιμία: “Θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνουν!”.
Διακόπτουμε λοιπόν σήμερα Τρίτη μετά τα Χριστούγεννα τις χριστουγεννιάτικες αναρτήσεις μας για να προβάλλουμε την διαμαρτυρία μας, που απεστάλη στις 24 Δεκεμβρίου στον κ. Υπουργό της Δικαιοσύνης και την Κυρία Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
Σας τα παραδίδουμε στη συνέχεια. Ο Θεός σώζοι την Ελλάδα! Έχουμε επίγνωση της θέσεώς μας.
Είμαστε μικροί και ασήμαντοι για να μας υπολογίζουν οι κρατούντες. Χρήσιμη μια τέτοια ώρα θα ήταν η τοποθέτηση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ως φυσικού προϊσταμένου του π. Εφραίμ, όπως επίσης και η τοποθέτηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου.
Αυτών των υπεροχικών εκκλησιαστικών Προσώπων η φωνή θα ήταν ηχηρή και αποτελεσματική. Θα ήταν, εγράψαμε, αλλά δυστυχώς δεν ακούγεται! Σσσσ!
Το αγαπημένο μας Φανάρι, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κοιμάται! Ησυχία, παρακαλώ! Ο δε Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος εσχολίασε το ζήτημα στον Κύκλο των “στενών” συνεργατών του.
Αντλούμε την πληροφορία από την “Romfea.gr”. 
Ιδιαίτερα προβληματισμένος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την υπόθεση της προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ.
Σε στενούς του συνεργάτες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σχολίασε:
«Δεν γνωρίζω την ουσία της υπόθεσης και σέβομαι την ελληνική δικαιοσύνη. Όμως, είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος, όπως άλλωστε και κάθε Χριστιανός, με τη χρονική συγκυρία της έκδοσης του βουλεύματος προφυλάκισης του ηγουμένου της Ι. Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ ανήμερα των Χριστουγέννων. Και ο νοών νοείτω».
Πηγή : http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10381:-q——q&catid=13