Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΟΣ ΙΔΙΟΤΥΠΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ !!!


Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011

Λαφοντέν: Υπό το ζυγό ιδιότυπης δικτατορίας η Ελλάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και μια διετία υπό το ζυγό μιας ιδιότυπης δικτατορίας, επισημαίνει ο ηγέτης της γερμανικής Αριστεράς, Όσκαρ Λαφοντέν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ». Ο Λαφοντέν αναφέρει ότι «δικτάτορας» δεν είναι η τρόικα, που έχει εκτελεστικό ρόλο, αλλά το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε μία περίοδο που οι τράπεζες έχουν υπερεξουσίες σε όλον τον πλανήτη. Σύμφωνα με το γερμανό πολιτικό, αν η Ευρώπη πατήσει ένα «κουμπί», μπορεί να εξαφανίσει την κρίση. Το κουμπί αυτό δεν είναι άλλο από την ΕΚΤ, που μπορεί να χρηματοδοτήσει τα υπερχρεωμένα κράτη.

«Οι Ευρωπαίοι πρωθυπουργοί παραγνωρίζουν δυστυχώς το πρόβλημα. Δεν υπάρχει σωτηρία του ευρώ χωρίς αναδιάταξη του τραπεζικού τομέα», τονίζει ο Λαφοντέν, που προειδοποιεί ότι χωρίς δημόσια οργάνωση των τραπεζών, το ευρώ δεν μπορεί να έχει κανένα μέλλον.
Επίσης, ο Λαφοντέν κατηγορεί την Άγκελα Μέρκελ ότι με ανεύθυνο τρόπο μπλοκάρει τη λύση του απευθείας δανεισμού της ΕΚΤ στα κράτη.
Παράλληλα, υποστηρίζει ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την Ελλάδα εξυπηρετούν κυρίως τις τράπεζες, προσθέτοντας ότι το μόνο «φάρμακο» για την ανάρρωση της ελληνικής οικονομίας είναι η παροχή δανείων κατευθείαν από την ΕΚΤ.
Αίσθηση προκαλεί και η τοποθέτηση του Λαφοντέν στην ερώτηση αν η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε «προτεκτοράτο».
«Η τρόικα είναι μόνο ο προτεταμένος βραχίονας των τραπεζών. Υπό τη δικτατορία τους δεν ζει μόνο η Ελλάδα αλλά και τα περισσότερα κράτη του κόσμου. Μόνο που στην Ελλάδα οι επιπτώσεις της δικτατορίας είναι σήμερα πιο αισθητές από ό,τι σε άλλες χώρες. Στην κακοδαιμονία της χώρας έχουν βέβαια συμβάλει και οι έλληνες πολιτικοί», αναφέρει.