Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΡΕΥΣΤΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 100 ΕΥΡΩ !!!


Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012


Αίτημα της τρόϊκας να μας φακελώσουν, έτσι θα μας δώσουν τις άνομες ηλεκτρονικές κάρτες εν μέσω κρίσης!

Κείμενο με αίτημα την παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου για έναν χρόνο κυκλοφορεί στους κόλπους της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Την πρωτοβουλία έχει ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γρηγόρης Νιώτης, και "χρεώνεται" στην Ιπποκράτους.
Επισημαίνεται ότι προ ημερών είχε μιλήσει για το θέμα και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου.
Στο κείμενο οι βουλευτές ζητούν από τον πρωθυπουργό, αφού ψηφίσει τα μέτρα που ζητά η τρόικα, να προχωρήσει σε σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα... αντισταθμίσουν τις απώλειες! Μεταξύ άλλων ζητούν να απαγορευτούν οι συναλλαγές σε ρευστό άνω των 100 ευρώ. 

Ακόμη, προτείνουν να κουρευτούν και να επιμηκυνθούν τα δάνεια των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Για τέλος το καλύτερο: Επιβολή εξοντωντικών ποινών σε όσους κερδοσκοπούν με στόχο τη μείωση των τιμών κατά 40%!
α. Νομοσχέδιο με το οποίο θα απαγορεύονται - λόγω έκτακτων συνθηκών για μια τριετία - οι συναλλαγές σε ρευστό - άνω των 100 ευρώ - ενώ θα προσφέρονται κίνητρα σε καταναλωτές και εμπόρους (επιστροφή φόρου 5% και 2% αντιστοίχως για τη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών, χρεωστικές κάρτες ή κάρτες αναλήψεων) ώστε να αντληθούν πόροι έως και 20 δις ευρώ από τον «κλεμμένο» ΦΠΑ και τη φορολογία εισοδήματος φυσικών νομικών προσώπων.
protothema.gr