Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!

ρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Συμφωνία στη κόψη του ξυραφιού που καλείται να διαχειρισθεί το διεφθαρμένο εγχώριο πολιτικό σύστημα

Μετά από ολονύχτιο θρίλερ, το Eurogroup αποφάσισε να συνεχίσει το μαρτύριο της σταγόνας με τον εφιάλτη-για τους Ευρωπαίους- που λέγεται η Ελλάδα. Τώρα καλείται το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα να διαχειρισθεί το αποτέλεσμα της συμφωνίας που ο Παπαδήμος χαρακτήρισε "ιστορική". Κατά 107 δισ. ευρώ θα μειωθεί το ελληνικό δημόσιο χρέος από την εφαρμογή του PSI που συμφωνήθηκε στο Eurogroup. 


Το «κούρεμα» αυξάνεται στο 53,5% της αξίας των ελληνικών ομολόγω,ν ενώ το επιτόκιο για τα ομόλογα που λήγουν μέχρι το 2020 θα φτάνει σε μέσα επίπεδα το 2,63%. 
 Το ελληνικό δημόσιο χρέος (φιλοδοξούν οτι) θα υποχωρήσει στο 120,5%, το 2020. Για την αποπληρωμή του χρέους θα υπάρχει ένας μόνιμος μηχανισμός, κατοχυρωμένος με διάταξη από το ελληνικό Σύνταγμα.
 Στην απόφαση προβλέπεται ακόμα η αναδρομική μείωση των επιτοκίων του πρώτου δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά και η έμμεση συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μέσω των κεντρικών τραπεζών των χωρών της ευρωζώνης σε ποσοστό που φθάνει το 1,8%.
 Όπως είπε ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, η νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ θα δοθεί στα μέσα Μαρτίου αφού πρώτα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες οι οποίες τις επόμενες ημέρες θα περάσουν από την ελληνική Βουλή.
 Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες.
 Γι αυτό το λόγο θα συνεδριάσει άμεσα το υπουργικό συμβούλιο για να εγκρίνει την προώθηση στη Βουλή του βασικού εφαρμοστικού νόμου, καθώς και τη νομοθεσία για το PSI, το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου.
Τέλος ο κ. Βενιζέλος έκανε γνωστό ότι θα οριστεί γενικός γραμματέας φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων, ευρείας αποδοχής. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος γραμματέας θα πρέπει να έχει μακρά θητεία ή να είναι και μόνιμος.

kourdistoportocali