Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ '' ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ '' !!!



Με άλλοθι την τρομοκρατία γιγαντώνεται η αυτοκρατορία του «Μεγάλου Αδελφού»


Κατά την πρώτη του δημόσια παρέμβαση τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας των ΗΠΑ ότι έχουν εξελιχθεί «σε δίκτυα διοίκησης και ελέγχου προσφιλή σε τρομοκράτες» και ότι πρέπει να συμβάλουν περισσότερο στο έργο των υπηρεσιών ασφαλείας και επιβολής του νόμου.
«Η προστασία της ιδιωτικής σφαίρας δεν υπήρξε ποτέ απόλυτο δικαίωμα», είπε.
Ο Ρόμπερτ Χάνιγκαν δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος, περισσότερο από κάθε άλλη ένοπλη οργάνωση στο παρελθόν, χρησιμοποιεί την τεχνολογία των κινητών και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως τα Twitter Inc, Facebook Inc και WhatsApp για να διασπείρει το μήνυμά του κρυβόμενο πίσω από πολύπλοκα εργαλεία κρυπτογράφησης και δημιουργώντας μεγαλύτερα προβλήματα από ποτέ στις υπηρεσίες ασφαλείας.
«Το GCHQ και οι αδελφές υπηρεσίες, το MI5 και Secret Intelligence Service, δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα αυτά με την ύψιστη αποτελεσματικότητα χωρίς μία μεγαλύτερη υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα, περιλαμβανομένων των μεγαλύτερων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας που κυριαρχούν στο Δίκτυο», γράφει σε άρθρο του που δημοσιεύεται στους Financial Times.
Οργανώσεις για την προστασία της ιδιωτικής σφαίρας και ορισμένοι βρετανοί δικηγόροι έχουν κατηγορήσει το GCHQ για εκτεταμένη παράνομη παρακολούθηση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, έπειτα από τη διαρροή από τον Εντουαρντ Σνόουντεν στοιχείων που αποκαλύπτουν λεπτομέρειες των δραστηριοτήτων τόσο της βρετανικής υπηρεσίας, όσο και του εταίρου της των ΗΠΑ, της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (National Security Agency, NSA).
Μόλις λίγες ημέρες στη θέση του επικεφαλής της GCHQ, ο Χάνιγκαν δηλώνει ότι η υπηρεσία του πρέπει να δείξει ότι έχει την ευθύνη των στοιχείων που έχει χρησιμοποιήσει, ωστόσο προσθέτει ότι «η προστασία της ιδιωτικής σφαίρας δεν υπήρξε ποτέ απόλυτο δικαίωμα».
«Καταλαβαίνω για ποιον λόγο (οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας) διατηρούν αμήχανες σχέσεις με τις κυβερνήσεις. Επιδιώκουν να είναι ουδέτεροι δίαυλοι στοιχείων και να παραμένουν έξω ή υπεράνω της πολιτικής», λέει.
«Ομως, όσο και αν το απεχθάνονται, έχουν εξελιχθεί σε δίκτυα διοίκησης και ελέγχου προσφιλή στους τρομοκράτες και εγκληματίες, οι οποίοι βρίσκουν τις υπηρεσίες τους όσο μετασχηματιστικές τις βρίσκουμε και όλοι εμείς », λέει επισημαίνοντας ότι ορισμένες εταιρείες βρίσκονται σε κατάσταση άρνησης ως προς την κακή χρήση των τεχνολογιών τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφθασαν στη δημοσιότητα μέσω των διαρροών του Σνόουντεν, η GCHQ και η NSA παρακολούθησαν και κατέγραψαν επικοινωνίες μέσω τηλεφώνων, email, και μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε μαζική κλίμακα.
Σε ομιλία του τον περασμένο μήνα, ο Ιαν Λόμπαν, ο απερχόμενος διευθυντής της GCHQ δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ότι μόνον ένα απειροελάχιστο ποσοστό αυτών των στοιχείων έχει αποθηκευτεί, ειδωθεί ή ακουστεί.
spirospero.gr