Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ !!! ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ !!!

Επ’ αόριστον διακοπή των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου!


Σε δραστικά μέτρα προχωράει η Πολιτεία ύστερα από την ευρεία σύσκεψη του Κοντονή με τους φορείς του ποδοσφαίρου.

«Λουκέτο» στα πρωταθλήματα αποφασίζει να βάλει η Πολιτεία λαμβάνοντας δραστικά μέτρα με αφορμή τα φαινόμενα βίας που ταλανίζουν τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από την ευρεία σύσκεψη λοιπόν που συγκάλεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής με τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Τοπολιάτη, τον πρόεδρο της Super League, Γιώργο Μποροβήλο και τον πρόεδρο της Football League, Σπύρο Καλογιάννη απορρέει πως τα πρωταθλήματα διακόπτονται επ’ αόριστον!
Αναλυτικά ο υφυπουργός Αθλητισμού επεσήμανε: «Είχα μια μακρά συνάντηση με τις Αρχές του ποδοσφαίρου. Τους εξέφρασα τη δυσάρεστη θέση που βρίσκεται η κυβέρνηση για να πάρει μέτρα κάτι που κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει. Σε λίγο θα συναντήσω το προεδρείο του ΠΣΑΠ, στις 6 θα συναντήσω τον πρωθυπουργό και θα προβούμε στις ανακοινώσεις που θα είναι προϊόν αυτών των συναντήσεων».
Όσο για τα ζητήματα που… τέθηκαν επί τάπητος, οι τέσσερις συμμετέχοντας συζήτησαν μεταξύ άλλων για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, τουρνικέ αλλά και καμερών σε όλα τα γήπεδα
Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιώργος Μποροβήλος, είπε μετά τη συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή«Είχαμε μια επικοιδομητική συζήτηση σχετικά με τα γεγονότα που που συνέβησαν. Προσανατολίζεται για την επ' αόριστον αναβολή πρωταθλημάτων, εμείς εκφράσαμε ότι είναι πολύ σοβαρό όσον αφορά τον προγραμματισμό μας και ότι αυτό δεν λύνει τα προβλήματα, όμως ήταν κάθετος και ζήτησε διάλυση των συνδέσμων και δημιουργία λέσχης για τους οπαδούς.
Μαζί με τις ποινές των ομάδων, πρέπει να τιμωρούνται οι ομάδες που είναι υπεύθυνες. Ζητήσαμε όμως να τιμωρούνται και τα φυσικά πρόσωπα, κάτι που υποσχέθηκε ότι θα το δει.
Θα γίνει μια νέα συνάντηση αφού τα θέματα πάνε στα Διοικητικά Συμβούλια της Σούπερ Λιγκ και της Football League και θα δούμε την πρόοδο των θεμάτων στα οποία έδωσε βαρύτητα ο Υφυπουργός.
Θα φτιάξουμε τα νομοθετικά πλαίσια που θα μας εξασφαλίσουν ασφαλές ποδόσφαιρο με τη νέα χρονιά. Ζήτησε πρώτιστα να δει άμεσες θέσεις από τις ομάδες και τη Σούπερ Λιγκ ώστε να δει πως θα αποφασίσει για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων.
Δεν μίλησε για άμεση εφαρμογή, αλλά για δρομολόγηση συγκεκριμένων πραγμάτων.
Δεν γίνονται σε μια εβδομάδα κάποια πράγματα, το καταλαβαίνετε...».
Έχουμε πνιγεί από πλευράς χρόνου και δεν υπάρχουν ημερομηνίες...Θα δούμε πως θα το βολέψουμε αυτό το ζήτημα».
Από την πλευρά του, ο ισχυρός άνδρας της Football League, Σπύρος Καλογιάννης, ανέφερε: «Ανταλλάξαμε θέσεις για μια φωτοτυπία ταυτότητας για τους ανθρώπους που θα μπαίνουν στα γήπεδα.
Είναι περιορισμένες και οι δικές μας ημερομηνίες. Θέλω να πιστεύω ότι θα δει με κατανόηση ο Υφυπουργός όσα συζητήσαμε, θα σκεφτεί ξανά και θα βρούμε μια λύση. Αυτό που μας είπε ο Υφυπουργός είναι ότι θα σταματήσει το ποδόσφαιρο το επαγγελματικό, ίσως και το ερασιτεχνικό. Στην Ηλεία ξεπέρασαν την έννοια του ανθρωπισμού όσα είδαμε. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο θίγονται τα θέματα δικαιοσύνης και διαιτησίας».
Τέλος, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Τοπολιάτης που εκπροσώπησε τον Γιώργο Κιρτζίκη που απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων, δήλωσε: «Μας κάλεσε ο Υφυπουργός για να συζητήσουμε τα θέματα των τελευταίων ημερών, τα οποία σαν ομοσπονδία, καταδικάζουμε. Καταθέσαμε τις προτάσεις που είχαμε ετοιμάσει. Ο Υφυπουργός είχε τις δικές του θέσεις. Εγώ ανέφερα και για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.
Συζητήσαμε αρκετά θέματα πάνω σε όλα τα περιστατικά που έχουν συμβεί. Θα έπρεπε να είναι πιο σκληρές οι ποινές που επιβάλλονται από τον ποινικό κώδικα και αυτό είναι στις προτάσεις που καταθέσαμε και θα συζητηθούν.
Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ όσα συνέβησαν στο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ...».


 http://www.newsbomb.gr/sports/podosfairo/story/560626/ep-aoriston-diakopi-ton-protathlimaton#ixzz3Sm8zOYuo