Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΤΥΠΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Γ. ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ¨ΠΡΟΛΟΓΟΙ¨



·        Είναι αφιερωμένο στην εγγονούλα του Χαρίκλεια – Κλειώ Κ.
·        Το προλογίζει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, υπουργός Εργασίας, Παιδείας και Θρησκευμάτων Απόστολος Κακλαμάνης.
·        Κορμό έχει τους ¨Προλόγους¨ που έχουν γράψει, σε δώδεκα από τα βιβλία του, επίλεκτα στελέχη της ελληνικής κοινωνίας.   
·        Αποτελείται από ογδόντα (80) έγχρωμες σελίδες, περιλαμβάνει δε και ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό, με πολιτισμικά στοιχεία.


Στην έκδοση ενός νέου βιβλίου, που έχει τίτλο ¨Πρόλογοι¨, προχώρησε ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Γιώργος Κατσιμπάρδης, ο οποίος αναφέρει τα εξής:
«Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά από το γεγονός ότι δώδεκα βιβλία μου, που έχουν εκδοθεί τα προηγούμενα χρόνια, τα έχουν προλογίσει – με κείμενα τα οποία είχα φροντίσει να καταχωρηθούν στις πρώτες σελίδες τους – διακεκριμένοι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών: Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κύριος Ιερώνυμος Β΄, οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι Δημήτρης Τραυλός – Τζανετάτος (καθηγητής του Εργατικού Δικαίου), Θεόδωρος Θεοδώρου (λέκτορας Εργατικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Humbold του Βερολίνου), Ανδρέας Λοβέρδος (καθηγητής Νομικής Σχολής), Γιώργος Παπανικολάου (καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής), Κώστας Γεωργουσόπουλος (επίτιμος διδάκτωρ Τμήματος Θεατρικών Σπουδών), Ηλίας Μαργιωλάκος (καθηγητής Πολυτεχνείου Αθηνών), ο παγκοσμίου φήμης συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και διευθύνων σύμβουλος της ALCO Κώστας Παναγόπουλος, η γ.γ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η έφορος Αρχαιοτήτων Βοιωτίας Αλεξάνδρα Χαραμή, ο πρώην υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Πέτρος Ευθυμίου και ο βουλευτής Λακωνίας, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Την ίδια χαρά και τιμή νιώθω όταν βλέπω ότι και πολλά άλλα διακεκριμένα πρόσωπα της πολιτικής και πολιτιστικής ζωής της χώρας μας, είχαν πάρει μέρος στα ¨πάνελ¨ των δημοσίων εκδηλώσεων παρουσίασης αυτών των βιβλίων μου (στην Αθήνα, τη Θήβα, τη Λιβαδειά και την Αλίαρτο), και είχαν μιλήσει από στήθους (δηλαδή χωρίς κείμενα) με θερμά λόγια για τα βιβλία μου αυτά: ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας, τότε υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ο παγκοσμίου φήμης ζωγράφος Αλέκος Φασιανός, ο γνωστός σκηνοθέτης Δημήτρης Μακρής, η τότε περιφερειάρχης και μετέπειτα βουλευτής της Ν.Δ. Έλσα Παπαδημητρίου, ο τότε πρόεδρος του ¨ΣΥΝ¨ Νίκος Κωσταντόπουλος,  ο τότε υπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. Κώστας Λαλιώτης, ο αείμνηστος δήμαρχος Λιβαδειάς Χρήστος Παλαιολόγου, η λαοφιλής ηθοποιός Μπέτυ Βαλάση, ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ¨ΣΥΝ¨ Φώτης Κουβέλης, ο αείμνηστος δημοσιογράφος, διευθυντής της εφημερίδας ¨Ελευθεροτυπία¨, Σεραφείμ Φυντανίδης, ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος, η ζωγράφος Μαρία Γιαννακάκη, ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών Χριστόδουλος Γιαλουρίδης, η τότε υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου και ο τότε δήμαρχος Θηβαίων Νίκος Σβίγγος.
Θα ήταν παράλειψή μου αν δεν ανέφερα ότι, ειδικά για το βιβλίο μου ¨Στα Άδυτα Οκτώ Ιερών του Ελληνισμού¨, ήρθαν από την Αθήνα στη Θήβα και μίλησαν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)  Κώστας Ασκούνης, ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και διευθύνων σύμβουλος της ALCO Κώστας Παναγόπουλος και ο πρόεδρος της Ένωσης πρώην βουλευτών και ευρωβουλευτών Κώστας Πυλαρινός».
Από τη μεριά του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης προλογίζει το βιβλίο σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Στις σελίδες του νέου βιβλίου του, ο Γιώργος Κατσιμπάρδης, δείχνει ότι εξακολουθεί να οραματίζεται ένα φωτεινό ελληνικό αύριο, ακόμα και στη σημερινή παρακμή, όπως εμφανίζεται και μέσα από τα ¨μάτια¨ της κριτικής σημαντικών ανθρώπων που κρίνουν και αξιολογούν τόσο τα βιβλία του όσο και τον ίδιο το δημιουργό τους.
Οι ¨Πρόλογοι¨ του Γιώργου Κατσιμπάρδη αναδεικνύουν την ουσία της συγγραφικής προσπάθειας: τον διάλογο. Τον διάλογο του σχολιαστή με το κείμενο, του αναγνώστη με το περιεχόμενο.
Οι ίδιοι οι Πρόλογοι ¨προσκαλούν¨ στην ανάγνωση και των δώδεκα (12) βιβλίων του.
(…) έχουμε σήμερα την ανάγκη από υποδείγματα αντίστασης και προσφοράς τόσο ολοκληρωμένης δράσης, όσο το παράδειγμα του Γιώργου Κατσιμπάρδη. Αυτού του ξεχωριστού ανθρώπου που τον γνώρισα είτε στις αίθουσες των Δικαστηρίων, ως νέο δικηγόρο υπερασπιζόμενο τα δικαιώματα εργαζομένων, είτε στα πάνελ δημοσίων παρουσιάσεων των βιβλίων του, που μας έχουν εκπλήξει, είτε στα έδρανα του Κοινοβουλίου, ως πνευματώδη ρήτορα και άριστο νομοθέτη, είτε στην Κυβέρνηση και στα συλλογικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, τολμηρό και πάντα δημιουργικό».
Πρέπει να σημειωθεί ότι για την έκδοση αυτού του βιβλίου βοήθησαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο ΣΕΓΑΣ, ο πρώην συμβολαιογράφος και υποθηκοφύλακας Θηβών Γιώργος Γεωργούσης, ο πολιτικός μηχανικός Γιώργος Μάμαλης, ο λογιστής, μέλος της ΕΟΕ Αριστείδης Μπόβαλης και ο εκτελωνιστής, πρώην δήμαρχος Αλιάρτου Νίκος Παλμές. 

Το βιβλίο διατίθεται, αντί 14ων ευρώ, στην Αθήνα από το βιβλιοπωλείο νομικών εκδόσεων του Αντώνη Σάκκουλα (οδός Σόλωνος 86, τηλ. 210-3623743), στη Θήβα από τα βιβλιοπωλεία της Δήμητρας Αναδιώτη (οδός Αγγελίδη 8, τηλ. 22620-28142) και του Αναστάσιου Σαμιώτη (οδός Αυλίδος 5, τηλ. 22620-24544), και στη Λιβαδειά από το βιβλιοπωλείο του Νίκου Λαμπρόπουλου (οδός Πεσόντων Μαχητών 47, τηλ. 22610-23136).
    
ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com