Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ !!! ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΑ !!!

Γράφει ο Αντιπτέραρχος (Ι) Κων/νος Ιατρίδης
Επίτιμος Διοικητής ΔΑΥ τέως Πρόεδρος ΕΑΑΑ 


Η χώρα μας δυστυχώς μετά και το κλείσιμο των βορείων συνόρων, βρίσκεται μπροστά σε μία χαώδη κατάσταση που είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε εθνική τραγωδία. 
Το κράτος απουσιάζει, η Κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή αμηχανία και σε κατάσταση απώλειας προσανατολισμού, δεν μπορεί να δώσει λύσεις και να προστατεύσει τους πολίτες της, είναι χαμένη μέσα στην άβυσσο των ιδεοληψιών της χωρίς Εθνικά Αντανακλαστικά, και ακλουθεί πολιτικές που είναι σχεδόν βέβαιο, ότι δεν θα δώσουν τις αναμενόμενες λύσεις. Χρειάζεται αφύπνιση για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Η κυβέρνηση συμφώνησε στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο επειδή αυτό ήθελε η κ. Μέρκελ και η Τουρκία για τους γνωστούς δικούς τους συμφεροντολογικούς λόγους. Αποδέχθηκε τον ισότιμο ρόλο της Τουρκίας παρά το γεγονός ότι αυτοί φέρουν τεράστια ευθύνη και είναι οι υπαίτιοι των προσφυγικών ροών. Αποδέχθηκε τις προκλήσεις της Άγκυρας που έθεσε ξανά θέμα γκρίζων ζωνών και συγκυριαρχίας στο Αιγαίο και μάλιστα παρουσία του ΝΑΤΟ, το οποίο μένει απαθές στη προκλητικότητα και την τρομοκρατική συμπεριφορά της Τουρκίας. Οι παραβιάσεις και οι υπερπτήσεις των Τούρκικων Αφων συνεχίζονται αμείωτες με την ανοχή του ΝΑΤΟ και της δικής μας ανεκτικότητας, οι ροές των μεταναστών συνεχίζονται παρά την εμπλοκή του ΝΑΤΟ και η Τουρκία συνεχίζει να μην τηρεί τα συμφωνηθέντα.

Συμφώνησε ακόμη και στην ύπαρξη Τούρκων παρατηρητών στα Ελληνικά νησιά με το πρόσχημα, να επιβλέπουν, δήθεν, τις επαναπροωθήσεις των μεταναστών.Οι ίδιοι δηλ. που τους προωθούν στα Ελληνικά νησιά οι ίδιοι να τους επανοπροωθούν στην Τουρκία και μάλιστα να έχουν και λόγο! Αυτό δεν μπορούσε να το κάνει η FRONTEX και μάλιστα στα παράλια της Τουρκίας αφού είναι γνωστό πλέον σε όλους από πού προωθούνται;

Η ευθύνη της Κυβέρνησης είναι μεγάλη η οποία γνώριζε από τις αρχές του 2015 για αυτό που έρχεται, για τις τεράστιες ροές των προσφύγων -μεταναστών και αντί, να ακολουθήσει αποτρεπτική πολιτική, ακολούθησε την πολιτική των ανοικτών συνόρων και αντιμετώπισε το πρόβλημα με παρωπίδες ιδεοληψίας, παντελή άγνοια δεδομένων και πολιτική απειρία. Δυστυχώς η χώρα μας, κατάντησε ένα απέραντο "Hot Spot".

Στη χώρα μας βρίσκονται αυτή τη στιγμή 53.000 πρόσφυγες- μετανάστες και υπάρχει κίνδυνος ο αριθμός αυτός να αυξηθεί, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο φόβος, μιας κοινωνικής αναταραχής από τις χιλιάδες των προσφύγων- μεταναστών είναι πιο ορατός από ποτέ. Και αυτό το βλέπουμε καθημερινά στην Ειδομένη, στον Πειραιά στο Ελληνικό στη Χίο στη Λέσβο. Η κατάσταση είναι εύφλεκτη και αρκεί ένα περιστατικό για να πυροδοτήσει την ανάφλεξη.
Εύλογα όμως θα διερωτηθεί κάποιος και τώρα τι πρέπει να κάνουμε; 

  • Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να αλλάξουμε πολιτική γραμμή και να ακολουθήσουμε την πρακτική των υπολοίπων χωρών. Να κλείσουμε τα σύνορά μας για λόγους ασφαλείας και να προστατεύσουμε τα σύνορά μας.
  • Να διαχωρίσουμε τους πρόσφυγες από τους μετανάστες και να απελάσουμε άμεσα όσους είναι παράνομοι.
  • Να φιλοξενήσουμε σε κλειστού τύπου φιλοξενίας σημεία τους πρόσφυγες/μετανάστες εντός της χώρας.
  • Να δημιουργηθούν οργανωμένοι και ανθρώπινοι καταυλισμοί στα διάφορα μέρη της Ελλάδος σε συνεργασία με τους Δήμους και να αδειάσουν, η Ειδομένη, το λιμάνι του Πειραιά και το Ελληνικό το ταχύτερο δυνατόν. Ήδη έπρεπε να είχε γίνει.
  • Όλες οι κινήσεις να γίνονται με συνοδεία αστυνομικών οργάνων και να διατεθούν αστυνομικές δυνάμεις στα κέντρα φιλοξενίας.
  • Ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, ώστε να αποτραπεί η δημιουργία τρομοκρατικών πυρήνων και προβοκάτσιας, αλλά και να εντοπισθεί και απενεργοποιηθεί η παράνομη δραστηριότητα ύποπτων ατόμων και ύποπτων ΜΚΟ. –
  • Να επιδιωχθεί η απευθείας μετακίνηση προσφύγων από την Τουρκία και όχι από τα νησιά μας, στα κράτη υποδοχής, βάσει των συμφωνηθέντων στις συνόδους κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Να καταγγείλουμε με κάθε τρόπο το ρόλο της Τουρκίας και να επιδιωχθεί η λήψη μέτρων σε βάρος της. Απαιτείται επικοινωνιακή εκστρατεία. Πρέπει να ασκήσουμε το δικαίωμα «βέτο», το οποίο διαθέτουμε σε όλους τους οργανισμούς, στους οποίους μετέχουμε από κοινού με την Τουρκία, σε σχέση με τις επιδιώξεις της Τουρκίας. Ό,τι επιθυμεί η Τουρκία πρέπει να το μπλοκάρουμε, μέχρι η Τουρκία να συμμορφωθεί με τη διεθνή νομιμότητα.
  • Να επιδιώξουμε να έρθει το προσφυγικό στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να ληφθούν μέτρα περιορισμού των μεταναστευτικών ροών, σωφρονισμού της Τουρκίας και παροχής οικονομικής βοήθειας στη χώρα μας
  • Να ενισχύσουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις στο Αιγαίο και να αναχαιτίζουμε τις προσφυγικές ροές,
  • Να καταργηθεί η νομοθετική διάταξη, με την οποία αναγνωρίζεται εξάμηνη νόμιμη παραμονή σε όποιον εισέρχεται στη χώρα.
  • Να ποινικοποιηθεί, με αυστηρές ποινές, η παράνομη είσοδος στη χώρα μας για όλους τους εισερχομένους, πλην όσων αποδεικνύουν, ότι είναι πρόσφυγες πολέμου και όσων κινδυνεύει η ζωή τους στην Τουρκία.
  • Να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουμε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και την Εθνική μας Ασφάλεια. Να σκεφτούμε επιτέλους Εθνικά.
  • Να κηρύξουμε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  • Να καταστεί η Ελλάδα μη ελκυστική χώρα προορισμού για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Τέλος θέλω να επισημάνω ότι η προσφυγική κρίση είναι το αποτέλεσμα ενός πανέξυπνου τουρκικού σχεδίου, που στόχος του βεβαίως είναι και η Ελλάδα και η Κύπρος. Μην το ξεχνάμε! 
Πηγή OnAlert