Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

ΕΛΕΟΣ !!! ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ... ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !!!

Σε πολλά ταμεία πλέον οι εισφορές είναι μεγαλύτερες από τις συντάξεις που χορηγούν. Αντίθετα στον ΟΓΑ λείπουν περίπου τα μισά χρήματα για τις συντάξεις και στο Δημόσιο λείπουν ακόμα σήμερα περί τα 15%. Αυτά τα ποσά χρηματοδοτούνται από τα υπόλοιπα ταμεία, μέσω μιας τυπικής ενοποίησης, τα οποία ταμεία παρουσιάζουν εισφορές μεγαλύτερες από τις συντάξεις που χορηγούν.

1) Ο ΟΑΕΕ χρειάζεται για συντάξεις μόνο το 49%, των εισφορών που εισπράττει.
2) Το Ταμείο για τις τράπεζες χρειάζεται μόνο
το 58% των εισφορών που εισπράττει και θα πέσει στο 39% το 2019.
3) Το ΤΑΠ ΟΤΕ χρειάζεται μόνο το 63% των εισφορών που εισπράττει και θα πέσει στο 41% το 2019
4) Το Ταμείο της ΔΕΗ χρειάζεται μόνο το 69% και πέφτει στο 45% το 2019.
5) Το ΕΤΑΑ, χρειάζεται μόνο το 67% και πέφτει στο 57% το 2019.

Με τις εισφορές αυτές, για παράδειγμα το ΕΤΑΑ θα έπρεπε το 2019 να διπλασιάσει περίπου τις συντάξεις του και αντί γι' αυτό θα τις μειώσει ακόμα πιο πολύ.

Όλες οι παραπάνω εισπραττόμενες εισφορές από τα ταμεία αυτά κ.λ.π. χρηματοδοτούν τις συντάξεις Δημοσίου, ΟΓΑ και ΙΚΑ. Αυτή είναι η λογική της κολεκτίβας του ενός μόνο ασφαλιστικού φορέα, το οποίο επέβαλαν οι δανειστές για τα δικά τους φυσικά συμφέροντα.

Το δημόσιο δεν χρηματοδοτεί πλέον, γιατί τα χρήματα των φορολογουμένων χρειάζονται για τους δανειστές.

Από τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι η συνεχιζόμενη δυστοκία και τα ελλείμματα του κολεκτιβίστικου ασφαλιστικού συστήματος, οφείλονται στις συντάξεις Δημοσίου, ΟΓΑ και ΙΚΑ.

Το σωστό είναι ο κάθε κλάδος να έχει το δικό του ασφαλιστικό ταμείο και όχι μια ενιαία κολεκτίβα, όπου οι μεν να πληρώνουν πιο πολλές εισφορές, από όσες χρειάζονται, για να παίρνουν συντάξεις οι δε.

Δηλαδή τι γίνεται εδώ; Βγάλαμε την κοινωνία από το παιχνίδι μέσω της "δίκαιης" φορολογίας και την βάλαμε άδικα και άνισα μέσω εισφορών, όπου κάποιοι θα επιβαρύνονται πιο πολύ υπέρ κάποιων άλλων, καταργώντας την αρχή της ισότητας; Αν θέλουμε ενιαίο ταμείο, τότε θα πρέπει και όλοι οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν ίσες εισφορές και να παίρνουν ίσες συντάξεις, διαφορετικά το κάθε ταμείο θα πρέπει να λειτουργεί μόνο του.