Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΩΣΤΑΣ ΖΕΜΑΔΑΝΗΣ ΕNAΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΥΣΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΥΠΕΡΤΡΙΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΟ (DECA ULTRA TRIATHLON) ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ !!!


ΚΩΣΤΑΣ ΖΕΜΑΔΑΝΗΣ ΕNAΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΧΡΥΣΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΥΠΕΡΤΡΙΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΟ (DECA ULTRA TRIATHLON) ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ !!!


Προς: 1) Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. 2) Υπουργείο Πολιτισμού Αθλητισμού Υφυπουργό κ. Γιώργο Βασιλειάδη. 3) ΠΣΑΤ Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου 4) Μέσα ενημέρωσης.

Αξιότιμοι Κύριοι:
To παγκόσμιο πρωτάθλημα DECA ULTRA TRIATHLON σημαίνει ότι οι κορυφαίοι υπέρ τριαθλητές του κόσμου για δέκα συνεχόμενες ημέρες θα πρέπει να κολυμπούν 3.800μ , να ποδηλατούν 180 χιλ, και τέλος να τερματίζουν τρέχοντας τον Μαραθώνιο δρόμο των 42.195μ. 
 Επαναλαμβάνω: Δέκα συνεχόμενες ημέρες. Ο σύνθετος αυτός αγώνας απύθμενου βαθμού δυσκολίας , είναι κατά τους ειδήμονες και ο σκληρότερος στο κόσμο . Δεν ανήκουν όπως γνωρίζετε στα ολυμπιακά αγωνίσματα που τo δυσκολότερο είναι ο ιστορικός μας Μαραθώνιος δρόμος. Απευθύνεται σε ελάχιστους αθλητές όπου η ψυχική τους δομή υπερτερεί του σώματος αναζητώντας συνεχώς το ανεξιχνίαστο των ικανοτήτων τους . 

Ένας από αυτούς είναι Κώστας Ζεμαδάνης από την ΙΤΕΑ ΦΩΚΙΔΑΣ πασίγνωστος πλέον στο παγκόσμιο στερέωμα των υπέρ αποστάσεων που κάνει περήφανη την χώρα μας. Είναι ο 39χρονος φυσικοθεραπευτής - Γυμναστής και φοιτητής ιατρικής που ακόμα μια φορά , μας δίδαξε τι σημαίνει καντάρια δύναμης και ανακάλυψη ανθρωπίνων ορίων εκεί που η ανθρώπινη σκέψη αδυνατεί να συλλάβει τον όγκο της απαιτούμενης προσπάθειας. O πρόσφατος Άθλος του, χρεώνεται σαν ο σπουδαιότερος στην σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού στους σύνθετους αγώνες αντοχής ανυψώνοντας τον Κώστα σε χώρους μυθικούς. Χωρίς την βοήθεια της πολιτείας (δεν υπάρχει ανάλογη ομοσπονδία ) παρά μόνο με τις πενιχρές οικονομίες του και συμβολική βοήθεια από φίλους βρέθηκε από τις 2-30/8/2017 στην Ελβετική πόλη Buchs για την συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα DECA ULTRA TRIATHLON. Βρέθηκε εκεί τελείως μόνος και χωρίς τον απαραίτητο συνοδό που διέθεταν οι υπόλοιποι ξένοι αθλητές για να αγωνιστεί και σαν (Αθλητικός πρεσβευτής του ΚΕΔΜΟΠ κέντρο ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Πανεπιστημίου Πατρών ). Ο Κώστας και τις 10 ημέρες κατάφερνε να τερματίζει πρώτος από τους υπολοίπους ξένους επίσης άξιους συναθλητές του με συνολική διαφορά κατά 20 ολόκληρες ώρες κερδίζοντας πανάξια το ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ εισπράττοντας παγκόσμια αναγνώριση και σεβασμό! Διένυσε συνολικά 2.260 χιλ με μέσω όρο τις 11:30 ώρες καθημερινά. Κολύμπι 3.800μ 1:15 ώρες - ποδηλασία 180 χιλ 6:10 ώρες – τρέξιμο Μαραθώνιος 42.195μ 4:05 ώρες . Αξίζει επίσης να σας υπενθυμίσω ορισμένους από τους δεκάδες αγώνες του σε Ευρώπη , ΗΠΑ , που χάρισαν στην Ελλάδα παγκόσμια μετάλλια. Όμως, με κάθε σεβασμό, αν και είχατε ενημερωθεί σαν θεσμοί, ατυχώς απορρίψατε τα μετάλλια αυτά μένοντας παντελώς ασυγκίνητοι μπροστά στο ΜΕΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ. 1) (Παγκόσμιο πρωτάθλημα TRIPLE ENDUROMAN ULTRA ) στην Αυστριακή πόλη Bad Blumau. Σε συνεχόμενες 38:47 ώρες κολύμπησε 11.500μ, ποδηλάτησε 540 χιλιόμετρα , και έτρεξε 126 χιλ κερδίζοντας την 3η παγκόσμια θέση! 2) ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο κολυμπώντας 7.660μ ποδηλατώντας 360 χιλ και τρέχοντας τα 84.400μ (μαραθωνίους δρόμους σε 25:30 ώρες! 3) ΜΕΞΙΚΟ DECA ULTRA TRIATHLON 2η παγκόσμια θέση.



Ευελπιστώ σαν αθλούμενος Έλληνας πολίτης ,την φορά αυτή να εφαρμόσετε το ferplai το οποίο πηγάζει από την χώρα που γέννησε τα ιδεώδη του Πολιτισμού και Ολυμπισμού που υπηρετείτε σήμερα εσείς. Nα τιμήσετε και να προβάλετε τον σεμνό υπέρ αθλητή Κώστα Ζεμαδάνη καταθέτοντας τον χρωστούμενο στοιχειώδη σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Όπως τιμάτε και τους υπολοίπους άξιους αθλητές μας ολυμπιακών αθλημάτων και παιγνιδιών για το κοινό συμφέρον σε μια εποχή που οι αξίες καταρρέουν γύρο μας. Άσχετα αν δεν υπάρχει Ελληνική ομοσπονδία Υπέρ αποστάσεων μεγάλων τριάθλων . Ο θρυλικός κήρυκας Φειδιππίδης (μοναχικός λύκος και αυτός ) δεν ανήκε σε Αθηναϊκή αθλητική κοινότητα ή σε κάποια ομοσπονδία όταν έτρεξε στην Σπάρτη προς βοήθεια για τη μάχη του Μαραθώνα και γύρισε πάλι στην Αθήνα. Ωστόσο στην παγκόσμια αθλητική βιβλιογραφία παραμένει στην ιστορία και διδάσκεται ως ο σπουδαιότερος ΥΠΕΡ ολυμπιονίκης δρομέας! Ελπίζω ότι ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο κ. υφυπουργός θα τον καλέσουν κοντά τους και ο ΠΣΑΤ θα τον τιμήσει ανάλογα . Δεν νοείτε άλλωστε γιορτή βράβευσης κορυφαίων Ελλήνων αθλητών και να είναι απών ο δυνατότερος αθλητής του κόσμου !



Τάσος Σταθόπουλος 
 Βίλια Αττικής