Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Η ΕΛΕΥΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ !!! ...

Ο “υπόδικος” Ερντογάν έρχεται: Τι πρέπει να του πουν ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Η έλευση του Ταγίπ Ερντογάν, στις 7 Δεκεμβρίου είναι μία πραγματικότητα. Η ελληνική κυβέρνηση, μέτρησε τα υπέρ και τα κατά και έπεισε τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να αποστείλει την πρόσκληση στον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας.
Αν έπραξε καλώς ή αν πυροβόλησε μόνη της το πόδι της, θα αποδειχθεί μετά την αναχώρησή του, από τη Θράκη, όπου επέλεξε να πραγματοποιήσειι το εθνικιστικό και ακραίο ισλαμιστικό σόου του. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι μεγάλη η πληγή που θα επιλέξει να ανοίξει για την Ελλάδα ανάμεσα στους μουσουλμάνους της περιοχής. Η κινητοποίηση των εθνικιστικών κύκλων που ελέγχονται και καθοδηγούνται από την Άγκυρα είναι κολοσσιαία.
Ο Ερντογάν θα «παίξει» ακραία, και ας μην έχει κανείς αμφιβολία γι’ αυτό. Και οι ομιλίες του θα έχουν έντονα τα στοιχεία του τουρκικού εθνικισμού και του ακραίου Ισλάμ. Αυτό τον «ζει», γι’ αυτό «αναπνέει». Είναι ένας έντονα ακραίος άνθρωπος και πολιτικός.
Προσωπικά δεν έχω καθόλου εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της Τουρκίας και ακούω λίγο βερεσιέ τις διαβεβαιώσεις ότι θα δούμε ένα «πολιτισμένο» Ταγίπ Ερντογάν. Ο χαρακτήρας του δεν του επιτρέπει να διακατέχεται από πολιτισμό.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός της χώρας γνωρίζουν πολύ καλά τις υποχρεώσεις του έναντι του λαού και της Πατρίδας. Δεν πρέπει να αφήσουν τίποτα αναπάντητο, όπως συνέβη στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ. Προκάλεσε τον Ελληνισμό μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου και δεν πήρε πληρωμένη απάντηση. Ο Ερντογάν, αν παρεκτραπεί πρέπει να λάβει εθνική απάντηση.
Συζητούσα χθες για την επίσκεψη με ένα εκ των σημαντικών Ελλήνων συναδέλφων και εκφράσαμε τους φόβους μας, λόγω του γεγονός ότι ο Ερντογάν κυριαρχείται από εθνικιστική παράνοια. Είναι μία πραγματικότητα και δεν πρέπει να φοβόμαστε να την λέμε.
  • Ο πρόεδρος της Τουρκίας θα φτάσει στην Αθήνα πολιτικά «τραυματισμένος». Η δίκη του ταμία του, Ρεζά Ζαράμπ, στη Νέα Υόρκη δεν είναι «παίξε-γέλασε». Ο ίδιος το γνωρίζει γι’ αυτό έχει εξαπολύσει άθλιες επιθέσεις εναντίον του δικαστικού συστήματος της Αμερικής. Ο Ρεζά Ζαράμπ είπε ήδη πολλά, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσει και περισσότερα. Το βασικό στοιχείο της κατάθεσής του είναι η επιβεβαίωση ότι η Τουρκία έσπασε το αμερικανικό εμπάργκο εναντίον του Ιράν. Και η παραβίαση του εμπάργκο έγινε με εντολή του Τούρκου προέδρου.
Εάν η Αμερική αποφασίσει να σεβαστεί τους δικούς της νόμους, ο Ταγίπ Ερντογάν θα βρεθεί κατηγορούμενος. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η αμερικανική Δικαιοσύνη παραμένει ανεξάρτητη.
Εάν για οποιονδήποτε λόγο παρέμβει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης υπέρ του Ερντογάν, είναι ως να φτύνει τα μούτρα της. Με ποιο δικαίωμα θα απαιτεί από τις άλλες χώρες να σεβαστούν το εμπάργκο, που επέβαλε ας πούμε, στη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν. Μέχρι τώρα δεν υπήρξαν ποτέ δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Θεωρώ ότι ο κύβος ερίφθη και αν αποδειχθούν οι κατηγορίες του Ζαράμπ εναντίον του Ερντογάν, η αμερικανική Δικαιοσύνη θα αποθεωθεί για μία ακόμη φορά. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο γιος του Μπιλάλ, και οι πιο στενοί συνεργάτες τους απαίτησαν και πήραν εκατομμύρια από την παραβίαση του αμερικανικού εμπάργκο εναντίον της Τεχεράνης.
Η Ελλάδα, λοιπόν, θα υποδεχθεί αυτή την εβδομάδα ένα αυταρχικό ηγέτη, που έχει γεμίσει τις φυλακές με αντιπάλους του. Ανάμεσά τους και πολλοί δημοσιογράφοι, ξένοι και Τούρκοι. Υποδέχεται ένα υπό κατηγορία πολιτικό, ο οποίος δρα και αντιδρά δικτατορικά. Και ο κ. Παυλόπουλος, και ο κ. Τσίπρας έχουν υποχρέωση να μιλήσουν για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην Τουρκία, αλλά και στην Κύπρο, όπου η μπότα του τουρκικού Αττίλα κατέχει παράνομα τον κυπριακό Βορρά. Πρέπει να παρουσιάσουν ισχυρό λόγο για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και να του πουν ιδιωτικά αλλά και δημόσια, ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να εποφθαλμιά τα μισά ελληνικά νησιά.
Μου είπαν ότι στις δύο μέρες της παρουσίας του στην Ελλάδα, δεν θα σημειωθούν παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Και βεβαίως γέλασα. Διότι η κουβέντα αυτή και μόνο αποδεικνύει ότι οι παραβιάσεις θα μπορούσαν να σταματήσουν για πάντα. Γιατί μόνο στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του; Δεν υπάρχει καμία λογική.
  • Ο ερειστικός Ερντογάν, αντιμετωπίζεται μόνο με τη γλώσσα της αλήθειας. Και αυτή ευελπιστούμε ότι θα μιλήσουν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας…
ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ
ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ
http://mignatiou.com/2017/12/281328/