Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

ΑΡΧΙΣΑΝ ... ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ !!!

Πυρκαγιές σε Κρήτη, Αττική και Πελοπόννησο

Πυρκαγιές σε Κρήτη, Αττική και Πελοπόννησο
Συνολικά 22 φωτιές κλήθηκε να αντιμετωπίσει η πυροσβεστικήυπηρεσία στην ΚρήτηΤα μέτωπα εμφανίστηκαν σε όλο το νησί με τους θυελλώδεις ανέμους να διευκολύνουν την επέκταση της φωτιάς και να κάνουν δύσκολο το έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Αυτή την ώρα από τις 22 φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη 4. 
Η φωτιά στις Στρόβλες Κισσάμου που ξέσπασε από χθες το βράδυ, τέθηκε σήμερα το πρωί σε μερικό έλεγχο. Στην περιοχή παραμένουν 3 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Η φωτιά μέχρι στιγμής έχεις κάψει 245 στρέμματα δασικής έκτασης και 5 στρέμματα γεωργικής.
Από τις 22 φωτιές, τα 4 μέτωπα που αυτή την ώρα παραμένουν ενεργά είναι στη Φοινικιά Ηρακλείου όπου η φωτιά έκαψε καλάμια και παρακείμενο θερμοκήπιο. Στο σημείο βρίσκονται 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα, μια φωτιά στην Αχλάδα στο Μαλεβίζι στην οποία επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα, μια στον Πατσό Αμαρίου στην οποία επεμβαίνουν 2 υπάλληλοι με 1 όχημα και μια στο Λάστρος Σητείας.
Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία γίνεται αυστηρή προειδοποίηση προς τους πολίτες για απαγόρευση οποιασδήποτε καύσης.

Μαίνεται η πυρκαγιά στον Αυλώνα

 
Ένα ακόμη  δύσκολο μέτωπο, είναι αυτό της περιοχής Βούτημα, στον Αυλώνα Αττικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου και συνεχίζεο το καταστροφικό της έργο.
Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Το έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο γιατί στην περιοχή επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες. Επίσης το μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατο σημείο.
Πάντως  για την ώρα τουλάχιστον δεν κινδυνεύουν κατοικίες ή εργοστάσια.

Φωτιά και στην Ηλία

 
Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή 'Αγναντα Αμαλιάδας, στη βορειοανατολική Ηλεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σχετικά κοντά στον οικισμό, χωρίς όμως να απειλούνται τα σπίτια.
Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, όμως οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που προσπαθούν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.
Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου αναμένεται να οδηγηθούν τρεις άνδρες ηλικίας 70, 68 και 34 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων του δήμου Πύργου, στα 'Ασπρα Σπίτια και στην Αρχαία Πίσα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.