ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
· Ποσά μηχανήματα έργου χρησιμοποιήθηκαν για τον αποχιονισμό
· Ήταν όλα διαθέσιμα ή υπήρχαν ανενεργά λόγω έλλειψης συντήρησης και βλαβών σημαντικός αριθμός αυτών
· Πόσους τόνους αλάτι προμηθεύτηκε η περιφέρεια μας , επαρκούσαν για την κάλυψη των αναγκών.
· Η ποιότητα του αλατιού ήταν τέτοια ώστε να μην εμποδίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των αλατιέρων.(υπήρξαν Δήμοι που επικαλεστήκαν την κακή ποιότητα άλατος για την καθυστέρηση ρίψης στους δρόμους).
· Πόσοι ιδιώτες ενταγμένη στην πολιτική προστασία ενεργοποιηθήκαν και από ποιο μέχρι ποιο διάστημα της κακοκαιρίας.
· Αυτοί έχουν εξοφληθεί ομαλά όλοι?
· Ποια ήταν η αντιμετώπιση στα φαινόμενα Πλημμυρών στην περιοχή μας.
· Ποιες παραλείψεις εντοπισθήκαν
· Επαρκούν τα αντιπλημμυρικά έργα που υπάρχουν ή πρέπει να γίνει επανασχεδιασμός
· Τα ρέματα και κανάλια διαφυγής του νερού ήταν επαρκή?
ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
· Άμεση ενημέρωση από την Πολεμική Αεροπορία για την διαθεσιμότητα εναερίων μέσων για την περιφέρεια μας
· Δημιουργία σε συνεργασία με το Δασαρχείο αντιπυρικών ζωνών όπου κρίνεται απαραίτητο.
· Ενεργοποίηση των κατά τόπους μονάδων του στρατού με περιπολίες στους εγγύς χώρους που αυτοί μπορούν να επιτηρήσουν (π.χ ΚΕΠΒ ΘΗΒΑΣ- Δάσος Μοσχοποδιού) Στα πλαίσια της αύξησης των υποχρεώσεων αυτών των στρατοπέδων πρέπει να γίνει και επαφή με το υπουργείο Άμυνας ώστε να είναι επαρκώς επανδρωμένες αυτές οι μονάδες.
· Με την συνεργασία του δασαρχείου επανεξέταση της θέσης περί βόσκησης σε δασικές περιοχές, ίσως να πρέπει να επιτραπεί καθώς η ύπαρξη κοπαδιών σε δασικές περιοχές λειτουργεί αποτρεπτικά για επίδοξους εμπρηστές υπό τον φόβο να τους δεί κάποιος.
· Ενεργοποίηση της Αερολέσχης Θηβών ώστε να γίνεται εναέρια επιτήρηση μέρους της Βοιωτίας από, ενώ η περιφέρεια μας θα καλύψει τα λειτουργικά έξοδα της συμμετοχής αυτής.
· Έλεγχος επικίνδυνων δασικών περιοχών για την απόρριψη σκουπιδιών ή επικίνδυνων για ανάφλεξη υλικών και φυσικά δίωξη των υπευθύνων όπου εντοπισθούν.
· Μελέτη πρόσβασης εναερίων μέσων πυρόσβεσης στους εγγύτερους υδάτινους ταμιευτήρες βάση των επικρατούντων καιρικών συνθηκών, για τις βασικές περιοχές φύλαξης. Αυτή η ενέργεια θα διευκολύνει κατά πολύ την δασοπυρόσβεση από αέρος
ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΠΡΟΤΑΣΗ
Επειδή η χώρα μας διέρχεται την δύσκολη αυτή συγκυρία της πανδημίας Covid19 , προτείνω να τεθεί άμεσα ζήτημα δημιουργίας και άμεσης στελέχωσης 7-8 ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Θήβας το οποίο μπορεί να τις φιλοξενήσει βάση του αρχικού σχεδιασμού του.
Το Νοσοκομείο Θήβας μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο την ευρύτερη περιοχή όσο και την να ενεργοποιηθεί σε περίπτωση κορεσμού των κεντρικών νοσοκομείων του λεκανοπεδίου.
Η παρέμβαση αυτή είναι στην αρμοδιότητα μας καθώς την διαχείριση της πανδημίας την έχει επωμιστεί η Πολιτική προστασία.
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ