Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ Δ ' ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ



*Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος κ. Γιώργος Σαρρής, μιλάει στον αθλητικογράφο του Α.Π.Ε. Παναγιώτη Νταλάκο, για το νέο πρωτάθλημα.
* Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχει σταλεί η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής στα σωματεία, και τις ενώσεις.

Καθοριστικές αποφάσεις πάρθηκαν στο Δ.Σ. της ΕΠΟ της Παρασκευής σε ότι αφορά τα θέματα της Δ΄ Εθνικής, και τις ριζικές αλλαγές που ισχύσουν από την νέα σεζόν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δ.Σ.της Ομοσπονδίας εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της Επιτροπής πρωταθλήματος, κ. Γιώργο Σαρρή, προκειμένου να συντάξει την νέα προκήρυξη του πρωταθλήματος ( περιόδου 2011-12), και να αποσταλεί μέχρι τις 15 Ιουλίου στις κατά τόπους ενώσεις της χώρας ώστε να ενημερωθούν τα σωματεία, και οι παράγοντες για τις διαφοροποιήσεις.

Σίγουροι για την Γ.Σ.

Ουσιαστικά αυτό που βγαίνει είναι ότι η αναδιάρθρωση είναι δεδομένη, και δεν θα χρειασθεί η Γ.Σ. της Ομοσπονδίας στις 22 Ιουλίου για να «περάσει».
Η εξέλιξη αυτή είναι αναγκαστική μετά τα τεράστια προβλήματα που προέκυψαν στον χώρο του ποδοσφαίρου, και που έφεραν την ΕΠΟ πίσω στον σχεδιασμό της.
Μιλώντας στο «Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων», και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Νταλάκο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος κ. Γιώργος Σαρρής μας δήλωσε χαρακτηριστικά:» Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχει αποσταλεί στις ενώσεις η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, όπου θα αναφέρεται αναλυτικά το τι θα ισχύσει, και το οποίο λίγο πολύ όλοι πλέον το γνωρίζουν.
Η μόνη αλλαγή, σε σχέση με όσα έχουν δημοσιευθεί, είναι ότι τελικά οι ομάδες της Δ΄ θα πρέπει να χρησιμοποιούν στην βασική τους ενδεκάδα τρείς, και όχι δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές, και θα αφορά ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το έτος 1991 και μετά.
Η πρόταση μου στο Δ.Σ. της ένωσης ήταν να γίνουν 2 οι μικροί, όμως τελικά πλειοψήφισε η πρόταση για τους τρείς μικρούς.»




Διάψευση για τις επιχορηγήσεις

Επίσης με αφορμή δημοσίευμα που ανέβηκε σε ιστοσελίδα, και που κάνει λόγο, για επαφή του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου, κ. Νίκου Τζώρτζογλου, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλήματος, κ. Γιώργο Σαρρή, και που αφορά, κουβέντα για τις επιχορηγήσεις των ομάδων της Δ΄ Εθνικής, όπου ο κ. Σαρρής φέρεται να είπε ότι πρόκειται σύντομα θα δοθούν από την Γ.Γ.Α, ο ίδιος ο κ. Σαρρής, διαψεύδει κατηγορηματικά τα πάντα τονίζοντας μεταξύ άλλων:»Δεν μίλησα ποτέ για τις επιχορηγήσεις των σωματείων της Δ΄ Εθνικής, αφού όπως γνωρίζω, η θέση της Γ.Γ.Α. είναι να μην δοθούν χρήματα, και επιχορηγήσεις στις ομάδες της Δ΄ Εθνικής, και δεν έχει αλλάξει κάτι σε αυτό.
Οι επιχορηγήσεις που ενδεχομένως να δοθούν αφορούν τα ερασιτεχνικά σωματεία των τοπικών πρωταθλημάτων.»


Τα κρίσιμα σημεία της προκήρυξης

Βάση των όσων αναφέρει ο κ. Σαρρής, στην προκήρυξη που θα αποσταλεί στις ΕΠΣ της χώρας μέχρι την 15η Ιουλίου, θα αναφέρονται αναλυτικά:
1.Το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 10 ομίλους με τον αριθμό των ομάδων σε κάθε όμιλο να διαφοροποιείται ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των ομάδων που θα προκύψουν.
Αυτή την στιγμή υπολογίζονται συνολικά 142 ομάδες( 79 που παρέμειναν στην κατηγορία, 56 ομάδες που ανέρχονται από τα τοπικά, και 7 ομάδες που υποβιβάζονται από την Γ΄ Εθνική.)
Όμως ο αριθμός αυτός σίγουρα θα διαφοροποιηθεί αφού θα έχουμε επιπλέον ομάδες που υποβιβάζονται από την Γ΄ Εθνική( λόγω των πλαστών ενημεροτήτων), ενώ σίγουρα θα υπάρξουν ομάδες που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής.
2.Όπως είναι γνωστό από τους 10 ομίλους στην Γ΄ Εθνική θα ανέβουν στην Γ΄ Εθνική, μόνο οι 5 πρωταθλήτριες( με μπαράζ)
Ενώ από κάθε όμιλο της Δ΄ Εθνικής θα υποβιβασθούν τόσες ομάδες στα τοπικά, όσες απαιτούνται ώστε το πρωτάθλημα της περιόδου, 2012-13 να διεξαχθεί σε 6 ομίλους( κατά πάσα πιθανότητα μιλάμε για 8 ομάδες που θα υποβιβασθούν ανά όμιλο).
* Από τα τοπικά πρωταθλήματα, θα ανέβουν στην Δ΄ Εθνική της περιόδου 2012-13 μόνο 28 ομάδες( με μπαράζ)
3.Σε ότι αφορά τα όρια ηλικιών των ποδοσφαιριστών, είναι υποχρεωτική η χρησιμοποίηση 3 νεαρών ποδοσφαιριστών(γεννηθέντες μέχρι το 1991), ενώ οι ομάδες επιτρέπεται να έχουν στην σύνθεση τους μόνο δύο ποδοσφαιριστές άνω των 33 ετών.

Πηγή :stoplekto.gr