Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ... Η ΑΕΚ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

Europa League: Anderlecht – ΑΕΚ 4-1 (video)


Anderlecht AEK videoΓια την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League η ΑΕΚ ηττήθηκε με 4-1 στο «Constant Vanden Stock» από την Anderlecht. Πολλά τα αμυντικά κενά της «Ένωσης», η οποία έδειξε ανέτοιμη. Στα θετικά η εμφάνιση και το καταπληκτικό γκολ του Leonardo, ο οποίος ήταν ο μόνος που διασώθηκε από το ναυάγιο των «κιτρινόμαυρων».

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά και απείλησε στο 4’ με τον Καράμπελα, το σουτ του όμως έδιωξε ο Proto. Στη συνέχεια η Anderlecht πήρε τα ηνία του ματς και επιτέθηκε κατά κύματα, με συνέπεια να χάσει κάποιες ευκαιρίες. Τελικά η ανωτερότητα των Βέλγων δικαιώθηκε στο 16’ με τον Suárez να πλασάρει πεσμένος τον Κωνσταντόπουλο και να γράφει το 1-0. Πάνω-κάτω το παιχνίδι με καλό ρυθμό και τους γηπεδούχους να φτάνουν τελικά στο 33’ και σε ένα δεύτερο γκολ με κεφαλιά του Jovanović. Πολλά κενά στην άμυνα της «Ένωσης», η οποία πάντως βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και μείωσε στο 35’ με ένα υπέροχο γκολ του Leonardo. Η χαρά της ελληνικής ομάδας όμως κράτησε για λίγο, αφού στο 39’ ο Suárez με φοβερό σουτ έγραψε το 3-1. Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.
Στην επανάληψη το παιχνίδι άνοιξε με τους δύο αντιπάλους να δημιουργούν και να χάνουν μερικές ευκαιρίες. Πρωταγωνιστής για τους Βέλγους ο Jovanović, ενώ ο Leonardo ήταν αυτός που έκανε τα περισσότερα για λογαριασμό των «κιτρινόμαυρων». Ο ρυθμός έπεσε και ανέβηκε η ένταση με αποτέλεσμα η ελληνική ομάδα να μείνει στο 78’ με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μανωλά με δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά από αψιμαχία με τον Σέρβο επιθετικό των γηπεδούχων. Οι Βέλγοι εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική τους υπεροχή και στο 84’, ο Suárez με το τρίτο του προσωπικό γκολ στην αναμέτρηση, διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Τυπική διαδικασία τα εναπομείναντα λεπτά με την «Ένωση» να φεύγει από τις Βρυξέλλες με μια βαριά ήττα στις αποσκευές της.
Σκόρερ: Suárez 16′, 39′, 84′, Jovanović 33′ / Leonardo 35′
Κόκκινες: Μανωλάς 78′
Οι συνθέσεις:
Anderlecht: Proto, Deschacht, Juhász, Wasilewski, Gillet, Biglia, Kouyaté (85′ Safari), Kljestan, Fernando, Suárez (85′ De Sutter), Jovanović (80′ Yakovenko)
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας, Vargas, Γκέντζογλου, Λαγός (46′ José Carlos), Gudjohnsen, Leonardo (71′ Σιαλμάς), Λυμπερόπουλος (57′ Beleck).
Δείτε σε video τό καταπληκτικό γκόλ της ΑΕΚ ! στήν αναμέτρηση Anderlecht – ΑΕΚ 4-1