Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ - ΕΝΩΣΗ ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ : 2 - 0

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

Α.Ο. Χαλκίς- Ένωση 2-0.

Άλλη μια καλή εμφάνιση για την ΕΝΩΣΗ η οποία σημαδεύτηκε από την πολύ κακή διαιτησία του Μπαϊρακτάρη. Απαράδεκτος ο εκτός τόπου και χρόνου στην κυριολεξία, Μπαϊρακτάρης "έσφαξε" την Ένωση.
Η ΕΝΩΣΗ μπήκε δυνατά στον αγώνα και επί 15 λεπτά ήταν η κυρίαρχη ομάδα του γηπέδου. Μόλις στο 3’ ο Τσίκας αστόχησε σε βολέ έξω από την περιοχή και δυνατό σουτ του Παπαχαραλάμπου στο επόμενο λεπτό απέκρουσε ο Μόνος. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παπαχαραλάμπους επιχειρεί σουτ από 35 μ. και αναγκάζει τον Μόνο να διώξει σε κόρνερ που εκτελεί ο Κουτσούμπας , ο Αβράμπος πιάνει τη κεφαλιά που καταλήγει λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της Χαλκίδας. Η συνεχή πίεση των ποδοσφαιριστών του Δημήτρη Πούλου με τα αλλεπάλληλα σουτ δημιούργησαν πανικό στην εστία των γηπεδούχων, ένα εξ αυτών χτύπησε στο χέρι του Μπακρή χωρίς ο ρέφερυ να καταλογίζει το οφθαλμοφανές πέναλτυ. Ίσως η φάση αυτή ήταν και η αρχή της κατρακύλας του Μπαϊρακτάρη. Ο Α.Ο.Χαλκίς ισορρόπησε το παιχνίδι και στο μισάωρο ο αρνητικός πρωταγωνιστής εφνιδίασε τους 250 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Μια επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων και ενώ ο Καρακατσάνης πασάρει στον Καλογερόπουλο ακούγεται σφίρηγμα (προφανώς για οφσάιντ) από τον διαιτητή, επιθετικοί και αμυνόμενοι χαλαρώνουν, στην εξέλιξη της φάσης τελικός αποδέκτης γίνεται ο Ιορδανίδης που την ωθεί στα δίχτυα, χωρίς καμία αντίδραση από τον Χρόνη και καμιά προσπάθεια των αμυντικών ο Μπαϊρακτάρης αδρανώντας για μερικά δευτερόλεπτα κατακυρώνει το τέρμα. Ούτε οι ποδοσφαιριστές της Χαλκίδας δεν αντιλήφθηκαν το τι έγινε γιατί προς στιγμή έτρεξαν να διαμαρτυρηθούν στο βοηθό ο οποίος δεν είχε σηκώσει τη σημαία. Δυό-τρία μακρινά σουτ και παιχνίδι κυρίως κέντρου είχε το υπόλοιπο τέταρτο του ημιχρόνου.
Η Ένωση δεν κατέθεσε τα όπλα και στο δεύτερο μισό μπήκε με σκοπό να ανατρέψει το σκηνικό και την ψυχολογία αλλά λογάριαζε χωρίς τον … Μπαϊρακτάρη που έκλεισε τα μάτια όταν ο Μόνος έπιασε τη μπάλα εκτός περιοχής, καταλόγισε μεν το φάουλ αλλά δεν απέβαλε τον γκολκίπερ της Ευβοιώτικης ομάδας. Στο 68’ έδειξε παίζεται σε ανατροπή του Μάριου Πλακίδα και σαν να μην έφτανε αυτό αποβάλλει και τον Πούλο από τον πάγκο της ΕΝΩΣΗΣ. Όλοι πλέον έχουν αντιληφτεί ότι είναι ο κυρίαρχος της αναμέτρησης . Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Μανιάτης με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Καλλιμάνη από δεξιά. Ο κακός αγωνιστικός χώρος έγινε αιτία να τραυματιστεί και να αντικατασταθεί από την προθέρμανση της ομάδας ο Θωμάς από τον Ιορδανίδη. Μετά την παραίτηση του προπονητή της Χαλκίδας, Τασιόπουλου, χρέη εκτελούσε ο τεχνικός διευθυντής και παλιός ποδοσφαιριστής Σκόντρας.
Καλύτεροι από τους γηπεδούχους ήταν οι: Μπακρής, Μανιάτης Ταυλαρίδης και Καρακατσάνης, από την Ένωση οι: Λαζάρου, Παπαχαραλάμπους, Αβράμπος και Τσίκας.
Μπαϊρακτάρης, Ιωαννίδης-Μπάστας (Αθηνών)
Α.Ο. Χαλκίς: Μόνος, Μπακρής, Γούναρης, Παστός, Μπιρμπίλης (81’Καλιμάνης)Νικολόπουλος, Μανιάτης, Καλογερόπουλος, Ταυλαρίδης Λ.(66’ Καμπαβής) Ιορδανίδης και Καρακατσάνης (75’ Κιτσάνης).
ΕΝΩΣΗ: Χρόνης , Λαζάρου,Παπαχαραλάμπους, Καραμπέτσος, Αβράμπος, Παπαδήμος, Νικολάου (60’ Μ. Πλακίδας) , Γιαχρίτσης Γ. (77’ Γιαχρίτσης Λ.) Τσίκας, Κουτσούμπας,(60’ Λιάκος ) και Χρήστος Πλακίδας.