Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ !!!

O "περίεργος" Λουκάς, ο Αλέξης και τα σύννεφα πολέμου που πυκνώνουν...

Αίφνης ακόμη και ο σύντροφος του Λουκά Παπαδήμου στην Τριμερή,Αλέξης Παπαχελάς, αρχίζει να δυσφορεί με την ανεπάρκεια Παπαδήμου. Ο Παπαχελάς παρατηρεί το δυσκίνητο και πανάκριβο κυβερνητικό ασκέρι με τους 50 υπουργούς και σαρδανάπαλους και το συγκρίνει με το ολιγομελές σχήμα της γειτονικής Ιταλίας. Το επιχείρημα του δημοσιογράφου ότι ο Παπανδρέου επέβαλλε αυτό το κυβερνητικό τσουνάμι, δεν στέκει. Ο Παπαδήμος δεν είναι δα και κάνα παιδάκι ώστε να του υπαγορεύουν με ποιους θα κυβερνήσει.


Βέβαια η στάση του σημερινού πρωθυπουργού δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σε σχέση με τις πραγματικές δυνατότητες και το κύρος του στη διεθνή πολιτική και οικονομική σκηνή.
Ακόμη και για την εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος με προσωπικότητα να περιμένει υπομονετικά, ταμπουρωμένος στο σπίτι του, πότε θα τον φωνάξουν να αναλάβει τις τύχες της χώρας του και την ίδια στιγμή να πέφτουν στο τραπέζι τα πιο απίθανα ονόματα-μόνο αυτό του Νίκου Βαμβακούλα δεν ακούστηκε για το Μαξίμου.
Ο Παπαδήμος-που ακόμη δεν μάθαμε ποιος τον προσκάλεσε να έλθει στην Ελλάδα-παρακολουθούσε παθητικά όλες αυτές τις εξελίξεις για ολόκληρα48ωρα ώσπου το σώου του Καρατζαφέρη τον έχρισε πρωθυπουργό.
Πως καταδέχθηκε ο «σπουδαίος» Παπαδήμος να εμπλακεί σε μια τέτοια ταπεινωτική διαδικασία;
Είναι δυνατόν να αποδέχεσαι το ρόλο του αναπληρωματικού της απελπισίας;
Πάμε παρακάτω. Σου αναθέτουν λοιπόν να σχηματίσεις κυβέρνηση σε μια στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός Παπανδρέου βρίσκεται σε δεινή θέση και ο Σαμαράς δεν έχει αντίρρηση για το πρόσωπό σου.
Κι εσύ, ο πολύς Παπαδήμος, τι κάνεις βρε αδελφέ;
Αντί να δώσεις το στίγμα σου με το καλημέρα, να πάρεις το παιγνίδι πάνω σου, σχηματίζεις μετά από απανωτούς συμβιβασμούς-πριν καν ξεκινήσεις τη θητεία σου-μια κυβέρνηση με 50 υπουργούς και παθαίνουν κλακάζ οι παγκόσμιοι παρατηρητές.
Σου λένε πως είναι δυνατόν σε μια χρεοκοπημένη χώρα να έχουν50 υπουργούς με 200 συμβούλους και γραμματείς ο καθένας;
Ήδη ο πολυδιαφημισμένος Παπαδήμος έχει απομυθοποιηθεί.Σύμφωνοι, είχε μια ενδιαφέρουσα καριέρα αλλά τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Κι ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο κάποτε έπαιζε σπουδαία μπάλα αλλά έκλεισε τη καριέρα του χοντρός και απαξιωμένος.
Οι πρώτες μέρες του Παπαδήμου στη κυβέρνηση είναι φυσική συνέχεια του ξεκίνηματός του. Ολίγιστος πολιτικά και με διεθνείς επαφές προς το υποτονικό. Πέρα από μια τηλεφωνική τηλεδιάσκεψη, Μέρκελ και Σαρκοζί, ελάχιστα ασχολήθηκαν μαζί του.
Ο ίδιος δίχως πρωτοβουλίες κρύβεται διαρκώς πίσω από τον φορομπήχτη Βενιζέλο, τον οποίο μάλιστα όπως αρχικά ελέχθη δεν ήθελε ως υπουργό Οικονομικών.
Είναι τόσο άβουλος ο Παπαδήμος που δεν είχε το σθένος να ζητήσει άμεσα να αποσυνδεθεί το χαράτσι στα ακίνητα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ,από τη στιγμή που ο Γερμανός επίτροπος ενέργειας δήλωσε ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο.
Αυτό μετά την 50αρα κυβέρνηση δείχνει το πραγματικό μέγεθος του Λουκά Παπαδήμου.
Τα πρώτα σημάδια της θητείας του είναι θολά, φοβούμαι μην γίνουν και επικίνδυνα για την εθνική ακεραιότητα της χώρας.
Σε μια χώρα που έχει ανάγκη έναν υπουργό Άμυνας τύπου Αριέλ Σαρόν, ο Παπαδήμος τοποθέτησε τον Αβραμόπουλο των 15 εκατ. εμβολίων!
Από τον Μπεγλίτη των 400 τανκς στον Αβραμόπουλο των 15εκατ. εμβολίων. Δεν ξέρω αν κάποιοι έχουν το δικαίωμα να παίζουν με την εθνική άμυνα της χώρας.
Ήδη πάνω από τον ουρανό του Αιγαίου πυκνώνουν τα πολεμικά σημάδια με την Αμερική να μας σπρώχνει σε μια σύρραξη με τη Τουρκία, γιατί πως αλλιώς ερμηνεύεται το να αναγκάζεις μια χώρα με ολίγιστους ηγέτες, να σου αγοράσει-ανταλλακτικά, συντήρηση κλπ-στην ουσία 400 τανκς;
Ακόμη και ο τελευταίος Τούρκος έχει κάθε λόγο να θεωρεί αυτή τη μαλακία σαν επιθετική κίνηση. Τι σκατά συμβαίνει;
Μήπως ο Παπαδήμος αποδειχθεί τελικά ένας πρωθυπουργός εθνικής αιματοχυσίας και διαμελίσματος τη χώρας;
Μήπως ένας πόλεμος ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα-που ετοιμάζεται να βγάλει πετρέλαιο- δεν είναι παρά μια χοντρή μπίζνα για πολεμικές βιομηχανίες, τάνκερ, εργολάβους (που θα ξανακατασκευάζουν από την αρχή δρόμους, δημόσια κτίρια κλπ.
Mήπως είναι η τελική λύση (τους) για την διέξοδο από την οικονομική κρίση;
Μήπως τα νοσηρά μυαλά των συντρόφων του Παπαδήμου και του Παπαχελά στις κλειστές Λέσχες, έχουν ετοιμάσει την τελική ολέθρια για τον λαό λύση;
Επειδή κάτι τέτοιο το θεωρούμε πολύ πιθανό καλούμε τους Έλληνες πολίτες για μια ακόμη φορά να ξυπνήσουν.
Να μην οδηγηθούμε σαν πρόβατα στη σφαγή. Να αντιδράσουνε πριν είναι αργά, εάν δεν είναι ήδη…