Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!!

Γιορτάζουμε και πάλι του Χριστού τη Γέννα

Γιορτάζουμε και πάλι του Χριστού τη Γέννα. Τη γιορτή της Αγάπης, της θυσίας, της προσφοράς του Θεού προς τον άνθρωπο. Τη γιορτή που επαγγέλλεται την ειρήνη στον καθένα μας αλλά και σ' ολόκληρο τον κόσμο. Δεν εξαντλείται όμως η γιορτή σε υλικές και επιδερμικές εκδηλώσεις. Είναι πρώτιστα τα Χριστούγεννα βιωματικό γεγονός μεστό πολλών μηνυμάτων. Και σαν τέτοιο πρώτα μνημονεύομαι την αγάπη. Αγάπησε ο Θεός τον κόσμο και γι' αυτό ενανθρώπησε. Ταυτόχρονα έδειξε σε μας ο Υιός του Θεού συγκατάβαση άπειρη. Και ακόμη, ερχόμενος σε μας, μας χάρισε την ειρήνη. Έτσι η αγάπη, η συγκατάβαση και η ειρήνη έχουν την απαρχή τους την Βηθλεέμ.
Κι αυτά τα δώρα είναι που χρειάζεται ο σύγχρονος άνθρωπος για να απαλλαγεί από την καλπάζουσα ταλαιπωρία του. Και προπαντός ο ταραγμένος οικουμενικός άνθρωπος έχει την απόλυτη ανάγκη τους. Για να παύσει να αγωνιά και να νοιώθει ανασφαλής!

Αλήθεια, πόσο ήσυχος αισθάνεται και είναι ο σημερινός άνθρωπος; Ο κίνδυνος των ναρκωτικών απλώνεται σιγά σιγά με τη μορφή επιδημίας. Το έιτζ με σαρκασμό θριαμβεύει και αποδεκατίζει εκατομμύρια! Η τρομοκρατία με την ανεπίσημη επέλαση της τρίζει τα δόντια στους ένοικους του πλανήτη.
Οι πεινασμένοι μπορούν να κυκλώσουν ο ένας δίπλα στον άλλο τρεις φορές τη γη. Και το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι κάποιοι σκοτώνουν «στο όνομα του Θεού» και άλλοι διακηρύττουν ότι είναι εντεταλμένοι από τον «Θεό» για να αστυνομεύουν ή να καταδυναστεύουν τη γη και να επιβάλλουν την «ειρήνη», την ειρήνη του νεκροταφείου!
Κατά τα άλλα μιλούν αρμόδιοι και αναρμόδιοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την ευημερία των λαών. Το τί μπορεί να γίνει είναι και προσιτό και νοητό. Το πόσο κατορθωτό όμως είναι, είναι άλλο θέμα! Πάντως η απάντηση και η λύση του δράματος είναι δεδομένη. Και αυτή είναι ο Χριστός, που διαχρονικά γεννάται για όλους και κάθε χρόνο καλούμαστε με τα Χριστούγεννα να προσεγγίσουμε το μυστήριο τούτο και να αλλάξομε τρόπο ζωής.

π. Π. Πίπης
Από το Ορθόδοξο πνευματικό έντυπο «Πνευματική Έπαλξη»
Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου
Μεταφέρθηκε στο διαδίκτυο από NOCTOC