Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η '' ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ '' ΜΑΣ ΖΗΤΩ !!! ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ !!!


Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Η Λύση είναι ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! Θα το επιτρέψουμε; Δεν θα αντιδράσουμε; ΟΧΙ στο PSI!ΟΧΙ στο δεύτερο Μνημόνιο!

Είμαστε ένα βήμα πριν την «τελική λύση»που θα επιφέρει το «ολοκαύτωμα» μιας ιστορικής χώρας και ενός ολόκληρου λαού!
Το λεγόμενο PSI είναι το άθλιο δηλητηριώδες «κερασάκι στην τούρτα»προκειμένου να περάσουν «πακέτο» το νέο δρακόντειο μνημόνιο, την νέα «αποικιακή» δανειακή σύμβαση και την εκποίηση της χώρας.Μας λένε ότι με το PSI θα χάσουν οι τράπεζες και θα δοθεί «λύση» στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους.Ψεύδος και απάτη.

Τα ομόλογα που θα «κουρέψουν» οι τράπεζες έχουν «κουρευτεί» ήδη στη ζωή, αφού τα ελληνικά ομόλογα έχουν καταστεί «σκουπίδια»! Οι τράπεζες, με την …
ανταλλαγή ομολόγων στο 50% του ονομαστικού κεφαλαίου τους, δεν χάνουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω απ’ ότι έχουν χάσει μέχρι τώρα.Αντίθετα βγαίνουν ωφελημένες!
Επιπροσθέτως, με το κούρεμα του 50% στο κεφάλαιο των ομολόγων, το ελληνικό κρατικό χρέος δεν γίνεται καθόλου βιώσιμο. Διότι το ελληνικό κρατικό χρέος θα απομειωθεί στην πραγματικότητα περίπου κατά 50 δις (90 δις περίπου από το «κούρεμα» – 40 δις δάνεια προς τις τράπεζες). Μια μείωση χρέους κατά 50 δις σε ένα συνολικό χρέος που κινείται πάνω από τα 350 δις είναι πολύ μικρή αναλογικά, ενώ γρήγορα τα επερχόμενα ελλείμματα και η ακατάσχετη ύφεση θα «καταπιούν» και με το παραπάνω αυτή τη μικρή μείωση.Κι όμως για ένα τέτοιο PSI η χώρα μας θα δανειστεί 40 δις από το ευρωπαϊκό ταμείο για να τα χαρίσει κυριολεκτικά στους τραπεζίτες, ανακεφαλαιώνοντας τις τράπεζες τους.
Για ένα PSI, επίσης, που είναι «άνθρακες ο θησαυρός», το χρέος, πλέον, θα περάσει σταδιακά σε κράτη της ευρωζώνης και στο ΔΝΤ και θα μεταφερθεί από το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο. Κι αυτό για να δεθεί πιο ασφυκτικά η χώρα!Ακόμα χειρότερα στο «κούρεμα» του PSI θα συμπεριληφθούν και τα ομόλογα των Ασφαλιστικών Ταμείων (περίπου 30 δις), την ώρα που κυβέρνηση και τρόικα πάνε να μειώσουν κατά 10% τις ασφαλιστικές εισφορές.
Αυτά τα ληστρικά μέτρα, σε συνθήκες εφιαλτικής ανεργίας και εξάπλωσης της εισφοροδιαφυγής,απλώς σημαίνουν το τέλος των Ασφαλιστικών Ταμείων και επομένως το τέλος των Συντάξεων!
Θα το ανεχθούμε;
Θα το επιτρέψουμε;
Δεν θα αντιδράσουμε;
Με όπλο, μέσο και μοχλό αυτό το τρισάθλιο PSI, την απειλή της ανεξέλεγκτης πτώχευσης, έναντι της δήθεν «συντεταγμένης» που θα επέλθει με το υποχρεωτικό «κούρεμα» του PSI και του«κινδύνου» της εξόδου από την ευρωζώνη, ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ (τρόικα) και κυβέρνηση εκβιάζουν το λαό να ανεχθεί ένα δρακόντειο εφιαλτικό μνημόνιο , μια «αποικιακή» δανειακή Σύμβαση και τηνεκποίηση των πάντων σε αυτή τη χώρα.

Στο όνομα του PSI, του φόβου ανεξέλεγκτης πτώχευσης και των δήθεν κινδύνων έξω από την ευρωζώνη, θέλουν να διαλύσουν τα πάντα, να εξαφανίσουν τα μικρομεσαία στρώματα, νακατεδαφίσουν ότι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις, να πάνε τους μισθούς στα επίπεδα της Βουλγαρίας και τους ανέργους σε αριθμητικά ύψη που θα ξεπερνάνε τους απασχολήσιμους!
Θα αποδεχτούμε έναν τέτοιo εκβιασμό;
Είναι πράγματι το μικρότερο κακό το «πακέτο PSI – δεύτερο Μνημόνιο – νέα Δανειακή» Σύμβαση.

Ο ελληνικός λαός, αν θέλει να έχει μέλλον πρέπει να απαντήσει ξεκάθαρα με ένα νέο μεγάλο και ελπιδοφόρο ΟΧΙ.
ΟΧΙ στο PSI!

ΟΧΙ στο δεύτερο Μνημόνιο!
ΟΧΙ στη νέα δανειακή σύμβαση!
ΟΧΙ στην εκποίηση της χώρας και στον εξευτελισμό και εξανδραποδισμό του λαού!
Πράγματι το ΟΧΙ σε όλα τούτα οδηγεί στη διακοπή αποπληρωμής του χρέους και συνακόλουθα στην έξοδο από την ευρωζώνη. Όλα τα άλλα που προβάλλονται ως δήθεν «εύκολες» εναλλακτικές λύσεις συνιστούν αυταπάτες και χίμαιρες, αν δεν αποτελούν εύκολη στρεψοδικία.

Η διακοπή αποπληρωμής του χρέους και η έξοδος από την ευρωζώνη, ως τα πρώτα αναγκαία και αναντικατάστατα αφετηριακά βήματα της άρνησης του πακέτου “PSI – 1ου και 2ου Μνημονίου – νέας Δανειακής Σύμβασης», όχι μόνο δεν συνιστούν καταστροφή αλλά στα χέρια μιας νέας, προοδευτικής κυβέρνησης που θα προκύψει από μια λαϊκή ανατροπή, συναποτελούν το μοναδικό δρόμο για μια διέξοδο από την κρίση και την προοδευτική ανασυγκρότηση της χώρας.
Με τα δάνεια της τρόικας δε γίνεται προκοπή.
Η άρνηση της τροϊκανής χρηματοδότησης σημαίνει απλά ότι θα σταματήσουμε να πληρώνουμε (ευτυχώς) τόκους και χρεολύσια επί του χρέους.

Με δυο λόγια θα πρέπει να κάνουμε διακοπή στην αποπληρωμή του χρέους (στάση πληρωμών ή πτώχευση με πρωτοβουλία της χώρας), πράγμα που έχει ως δίδυμη επιλογή (αναγκαία έτσι κι αλλιώς) την έξοδο από την ευρωζώνη και τη συγκρότηση νέου εθνικού νομίσματος. Κι αυτά ως αφετηρία ενός προοδευτικού προγράμματος σοσιαλιστικής προοπτικής με αιχμές τη ρύθμιση – διαγραφή του ιδιωτικού χρέους και την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ
Ποιος θα τα κάνει αυτά;
Ασφαλώς όχι το παραδομένο αστικό κατεστημένο του χρηματιστικού κεφαλαίου.
Θα τα κάνει μια άλλη, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ λαική κυβέρνηση.
Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να προκύψει μόνο από μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή που μπορούν να επιφέρουν μεγάλοι, ενωτικοί, ταξικοί, εξεγερτικοί αγώνες του ελληνικού λαού, που θα εκφράζουν μια πλατιά κοινωνική συμμαχία της σύγχρονης εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων στρωμάτων στις πόλεις και την ύπαιθρο!

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Αυτά συνιστούν τις μεγάλες προκλήσεις των καιρών!
Θα ανταποκριθούμε;Θα ανταποκριθούν οι συνεπείς δυνάμεις;Θα ανταποκριθούν οι πολίτες;
Αυτή την ώρα, το εδώ και τώρα κάλεσμα των καιρών είναι όλοι και όλες ενωμένοι στους δρόμους.

Ενωμένοι για να σταματήσουμε τα εγκληματικά πολιτικά χέρια που πάνε να εκβιάσουν και να πνίξουν κυριολεκτικά τον ελληνικό λαό με το πακέτο «PSI -2ο Μνημόνιο – 2η Δανειακή Σύμβαση»!